Гласът на негласувалия – за най-големите партии. Абсурдно!

Калфин няма да е като Москов - напуска, ако АБВ е вън от коалицията
Обновена: 24 апр 2016 13:42 | 24 апр 2016 12:10, Красимир Ангелов
33
Гласът на негласувалия – за най-големите партии. Абсурдно!
Снимка: БТА

"Това, което гласува Комисията по нощни заседания и го внася за окончателно гласуване в пленарната зала в края на миналата и тази седмица, съдържа такива разпоредби в Изборния кодекс, че няма как ние да ги приемем и подкрепим". Това обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в интервю пред “Хоризонт" в коментар на промените в изборните правила.

Още по темата
"Като се започне от такива безсмислени и очевидно конюнктурни неща, като разделянето на референдума от изборите. Припомням само, че точно преди година ГЕРБ имаше противнита логика – да съвпадат. Сега пък си подават топката с БСП. Като минем през това, че гласът даже на тези, които не искат да подкрепят никой, ще се брои”, посочи социалният министър и уточни, че на практика неговият глас ще отиде за най-големите партии заради пропорционалната система, където гласовете не се губят. Това е абсурдно, категоричен бе той.

Той припомни, че АБВ е подкрепила задължителното гласуване и добавянето на някои стимули към него, но никога не е подкрепяло санкции за негласувалите. “Последните ни избори са достатъчно лоши, за да се съсредоточим върху това как да поправим този процес, а не допълнително да го усложняваме и затрудняваме и да правиме абсурди: Да караме хора, които не искат да гласуват, да си броят гласовете за победителите, посочи Калфин.

"Някой ако си мисли, че ще може да се застрахова с изборно законодателство, много бърка”, категоричен бе той. "Надявам се да има промени при окончателното четене в Парламента. Ако ги няма, просто коалицията ще бъде без нас, ако могат да управляват – живи и здрави”, заяви категорично социалният министър. Калфин бе категоричен, че няма да изпадне в позицията на Петър Москов и ако АБВ напусне управлението, то и той няма да бъде повече министър.

Според него е неоснователно гласуването в чужбина да се ограничава само в дипломатическите мисии и консулства.

По повод предложението на Министерството на финансите за промяна на Кодекса за социално осигуряване, насочено към премахване на индивидуалните партиди за втора пенсия, Ивайло Калфин заяви, че унаследяването на личните партиди е много важно и би трябвало да остане.

Ангажимент на фондовете е да изплащат пенсиите до живот, те имат задължението да пазят парите, те имат задължението, ако човек не може да си усвои средствата, които е натрупал да ги усвоят неговите наследници. Това е изцяло задължение на фондовете, посочи социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАДЪЛЖАВАТ ТЕ ДА ГЛАСУВАШ ,АКО НЕ ГЛАСУВАШ НЯМА САНКЦИЯ, АКО ГЛАСУВАШ ПРОТИВ ВСИЧКИ ТЕ БРОЯТ - ГЛАСУВАЛ ЗА ВСИЧКИ, И ОТ БЮДЖЕТА СИ ПЛАЩАШ 11 ЛЕВА !!!!!!! ОТ ТВОЙТЕ ДАНЪЦИ ! АКО СИ БЪЛГАРИН И НЕ ИСКАШ ПАРИТЕ ДА СЕ ГРАБЯТ ОТ *** В ПАРЛАМЕНТА ......НЕ ГЛАСУВАЙ ! ИМА ЛИ ДРУГА ЛОГИКА !
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато правихте коалиция с ГЕРБ не знаехте ли , че са ОПГ?
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тзмно син авторитарен тоталитаризъм е, това вече сме го виждали.новото е - с помоща на левия Първанчо, що се дърпаш бе Калфа?
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ - престъпна клика. Но и БСП са престъпна клика. :) Общо взето, който гласува легитимира престъпната власт.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта е да си увеличат субсидията.Има хора, които работят за българите и тяхното благоденствие без пари!Кой се подписа под договор за турско-българска обща икономическа зона Тракия със земята на моите близки-бежанци от 1913 година?Кой си, да разполагаш със земята, живота ми , с волята ми , със съвестта ми, МИСЛИТЕ И УБЕЖДЕНИЯТА МИ, здравето и живота ми, семейството ми и внуците ми!Всички сме смъртни, вие нямате нищо общо с християнството. а сте доказателството, че няма Бог!Или Той ви пази?
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам особено неприязнено отношение към този.Щом сте умни, колкото демонстрирате, знайте, че омръзнаха алчните ви лицемерни мутри и знаем, че да гласуваме, е наш избор! Конституционен!Долнопробен рекет, виждате края си и искате да го отдалечите.Не сме прости, ако да сме търпеливи.Няма да ви търпим повече!Калфин ми е толкова противен като Гоце.Подценявате населението.Искате задължително, под заплаха да изберем вас, защото усещате с кожата си, че сте обречени и драпате , драпате...
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Msden komunjsga si ti kolko miliona sabra sa sebe si bkp ti besche psrtiata 4uda de na boiko ds vsima takiva falschimento politizi kato tebe komunagata si ostava komunjaga gotvi se sa president ujas
14
2
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Не ти поставих минус само защото има доста истина в това което казваш. Само, че ми се струва, че приоритета на емиграцията на младите съвсем скоро ще се измести. Европа вече не е същата. ЕС е една корумпирана и престъпна клика управлявана от корумпирани бюрократи. Аз бях преди 20 години един от големите поддръжници на тази идея, а се оказа, че тя е химера. Заблуда е,че в Европа има демокрация за съжаление. Европа в момента е в пълен колапс и едва ли е нужно да казвам кой я докара до това
13
5
 
4
 
! Отговори
oпетков преди 8 години
До АTAKICT: Май часовникът ти е спрял на тази дата.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...
11
5
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
И кои са патриотичните партии, просветли ме моля те.НФСБ, Атака... това са псевдо патриоти, маргинали и кумири на най-деградиралата част от обществото.Да знаеш химна и да ловиш бежанци на границата не е патриотизъм мой, патриотизъм е да си плащаш данъците, да помагаш на ближния, да развиваш бизнес и да наемаш българи, да ги обучаваш и да инвестираш в развитието им, да се грижиш до колкото можеш за благоденствието им, да чистиш пред входа безвъзмездно, да пазиш чисто където и да идеш...
10
8
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Комунистите никога не са пускали властта.А демокрацията драги е само фасада, зад която да крадат.В България няма реална демокрация, за да може хора като теб да я заклеймяват и да казват до къде ни е докарала.В истинските демокрации и *** високи доходи и хората не емигрират сякаш бягат от чума.Гледай къде искат да избягат децата и приятелите ти, там е демокрацията...Не е Русия, нали ;)
9
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Управляващата върхушка упорито гради "кулата на абсурда" запазена марка на тоталитарните с-ми! Този изборен "закон" сътворен от тях, е поредната "тухла в този градеж"! Настава време гражданите да излезат и изметат тази самозабравила се напаст!
8
0
 
20
 
! Отговори
гласоподавател преди 8 години
Аз не подкрепям никого но не съм толкова ЛУД, че да отида и да задраскам това в бюлетината. Това което го мислят е пълен абсурд. Ще отида и ще ви зачеркна всичките защото сте толкова "кадърни", че не мога да си избера...Продължаваме да сме държавата на абсурдите, но с такова правителство няма какво друго да очакваме
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунисти от всички възрасти и държави, дано умрете час по скоро.
6
1
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Получава ти подкрепата, защото от скоро знаете, че е пионка на Москва :)До преди няколко месеца беше омразен башибозук, но като е слуга на крадците, които боготворите е вече приемлив.Нали така :)ДПС смени БСП в сърцата на морзилките, а Доган е новия Сидеров :)Изметта на България ще го подкрепи, както подкрепи сидеров, гоце и станиш.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...10 червенушковци от АБВ подкрепиха абсурдния изборен кодекс, лишиха милиони българи по света от право на глас, нас отвратените ни задължиха да пуснем бюлетина "не подкрепям никой" и да си разделят и нашите гласове и субсидии...А сега тоя разправя, че щели да оттеглят подкрепа.Аман от милиционерски димки и номера, нормалните хора се надяваме да умрете в мъки, оставете ни да живеем бе *** алчни извратени.Емигрирайте хора, докато можете.
4
4
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Наказанието за негласуващ- напускаш държавната работа ако си на такава,и до следващите не можеш да кандидатстваш за такава.Не може да си на държавна ясла и да не те интересува държавата.При гласувам с/у всички- пропорционален брой места от 240 те оатават незаети;
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националните предатели на дръвника.....това *** на снимката е ***....ДОГАН е истинския българин,патриот,Ангел събранието на Българския дух...частичния президент,правителството на крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИИИИ са национални предатели.......
2
24
 
6
 
! Отговори
Андро преди 8 години
ДПС се оказа най-демократичната партия. Дано спечели изборите повсеместно. Доган получава моя глас.