Борисов към шофьорите: Северната тангента е пусната

Премиерът се похвали във Facebook, че са готови последните 3 км от нея
Обновена: 28 апр 2016 16:55 | 28 апр 2016 16:53, Анисия Иванова
35
Борисов към шофьорите: Северната тангента е пусната

Премиерът Бойко Борисов съобщи на шофьорите, че от днес могат да минават по Северната тангента.

Във профила си във Facebook той написа, цялото 16,5 километрово трасе на Северната скоростна тангента може да се ползва.

"Днес заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров пуснахме за движение последните 3 км от участъка. Със Северната скоростна тангента се осигурява удобна връзка между северозападните и югоизточните квартали на София, подобрява се достъпът на най-отдалечените райони с центъра на столицата, улеснява се трафикът и се съкращава времето за пътуване", съобщава премиерът.

Той обяснява, че тангентата е с 6 пътни ленти, по 3 в едно направление, а отсечката осъществява важна, бърза и директна връзка с главни пътни направления, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия.

"Инфраструктурният проект е важен и за страната, тъй като в потока от автомобили по околовръстния път на София се включва и трафикът от автомагистралите "Тракия" и "Хемус", път I-8 Калотина - София, I-6 София – Бургас и някои второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Проектът е на стойност 180 млн. лв. и е финансиран от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г", обяснява Борисов.

Премиерът допълва още, че са инспектирали и изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

"Преди дни ЕК одобри строителството на обекта да бъде финансирано с европейски средства. Половината от участъка с дължина 5,5 км вече е изградена, а трасето е разположено след моста при река Какач до пътния възел със Северната тангента. Западната дъга се явява естествено продължение на АМ "Люлин" и чрез нейното завършване ще се осигури подходяща връзка от и към Сърбия, ще се гарантира безконфликтното разпределение на локалния и транзитния трафик", написа още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Samo 3 km
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокоооо,180 милиона за нещо без което си можем.А дупоките в кварталните улици са като лунни пейзажи и няма кой да ги погледне.На нали няма как да се реже лентичка на една ремонтирана улица,затова по-добре да не я пипаме.А народа нека си троши колите,какво ни дреме,ние се возим в държавни лимузини.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А магистрала Калотина строй ли се, ще се строй ли?
22
1
 
13
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Както са се наредили, ........... пуста оптика ..........
21
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 7 години
по-колко пъти,слънцето ще открива,северната тангента,декември 2015г.пак беше и резал лентата,или герберите.като камилите помнят три секунди,но има и такива ,които им вярват.
20
0
 
11
 
! Отговори
Лили Минетката преди 7 години
Ау,северната значи Половин хасиенда! Ако ,направим( не си мислете ,че е качествено другари) и западноизтчаната вече е цяла хасиенда у барцилона....боко ще помирише пеперудката ми...е ,дядо партизанчето що народ е изтрепал ,аз да съм министерша!
19
0
 
19
 
! Отговори
духайте супата БОЙКО преди 7 години
Газ ще ви изкарам и ще ви задължа да го ползвате, нищо че у нас ще е най-скъп в целия свят...27 милиарда заем взех за да има за крадене на воля, но вие ще го плащате докато сте живи и ако сте живи...Построих най-скъпите магистрали и тунели в света, за сметка на това ще ги ремонтирам до безкрай, а вие ще се трепете по дупките им и винетки по 150 лв. ще плащате.... и тока ще ви вдигна с 30%.А съда,съда ще решава каквото му кажа.Дано да сте доволни и бързо да *** малко преди да се пенсионирате!
18
1
 
16
 
! Отговори
гошко преди 7 години
До Анонимендецата ти като почнат да му връщат заемите ,ще разберат колко е мислил за хората и колко е откраднал ,стига да останат в БЪЛГАРИЯ де.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чак готова не е ,още се прави кръговото на околовръстното до Требич -днес минах от там,даже тепърва започва да се строи
16
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на г-н Борисов . Само за 5 години построи повече от Тодор Живков за 45 г. Най после си намерихме Премиер , който мисли и работи за хората .
15
11
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
няма тангента - що няма тангента, има тангента - за чий ни е тангента..Боце погледнал наляво- що си затваря очите за надясно, Боце погледнал надясно - що не види какво става наляво....
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дянков източи НОИ и болниците за скъпо метро и скъпи магистрали.
13
4
 
24
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Тая Тангента ще стане полезна , като се свърже с Околовръстното , сега почва от Ботевградско и е полезна за тези , който живеят в Бенковски
12
3
 
8
 
! Отговори
успял преди 7 години
Когато дс генерал си вкарва автогол при уреден мач ......без ценно нищо не може да замени че си познал що за рядко щастие е генерала по полит икономика , да на евеж генерала безценно ......
11
3
 
27
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Бай Тиква и по анцуг можеше да дойде!? Ама днес всички селяни си тръгват от Град София и Мутрата няма с кой да "рита мач"...........в работно време. Иначе Бай Тиква по руски образец, генерира безумия и вицове за чужденците. Справка Топлофикация....като примерче просто!? Ще се моли да лежи в български затвор, ако не е отишъл при Мишо Бирата, за което се надяваме да стане час по-скоро.
10
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЪЙ, ТЪЙ, ПОНЕ ГО ИЗЧАКАЙТЕ ДА ПРЕКАРА МАГИСТРАЛИТЕ, ДА ОПРАВИ ПЪТИЩА И ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ, МОСТОВЕ И МЕТРО И ТОГАВА МУ СПРЯТАЙТЕ ЗИМНИ ПУЧОВЕ, ЧЕ ГО СВАЛИХТЕ И РИТНАХТЕ ОНОВА НЕЩО, И ХОП 4 МИЛИАРДА ЗА ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД, А ЕВРОПА ВИ СПРЕ ФОНДОВЕТЕ, СЕГА ИЗЧАКАЙТЕ, ЧЕ АКО ПОЛУЧИТЕ ОПОРНА ТОЧКА ДА НИ ЗАВЛЕЧЕТЕ ПОДСИЯЙНА, СМЕТАЙТЕ НИ БЕЗ МОСТОВЕ И ПАК ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя трябваше да го направим един министър на асвалта, за друго не става
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София и Софийска област са най-опасните земетръсни и свлачищни зони в България
7
2
 
22
 
! Отговори
ДАА преди 7 години
БОЙКО И ЛИЛЯНА ПЕЕВСКИ СИ ВЗИМАТ КОМИСИОННИТЕ
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОИ е банкрутирал и ГЕРБ се чудят как да плащат пенсии.Затова подготвят кражбата на Втория стълб.