Борисов събира ПГ на ГЕРБ заради ветото на президента

Важна е стабилността на кабинета, но не бива да нарушаваме демокрацията!
Обновена: 7 май 2016 20:55 | 7 май 2016 17:35, Анисия Иванова
107
Борисов събира ПГ на ГЕРБ заради ветото на президента
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов ще събере ПГ на ГЕРБ във вторник заради наложеното президентско вето върху Изборния кодекс. В профила си в социалната мрежа Facebook Борисов написа коментар по повод наложеното днес вето от държавния глава Росен Плевнелиев.

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват", пише Борисов.

Още по темата

Той добавя, че "благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази".

"Винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите", продължава премиерът.

Затова аз във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение. Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус", пише още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
добре преди 7 години
До Мими, че не си споменала и задължения към Партията . а какви са точно задълженията на Българите към държавата ? да стоят в България и да работят за чорбаджия който плаща 500 лв ? да издържа шуробаджанашката администрация,полиция и армия ,римляните?леко наподобяваш севернокорейски водач .
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия момчета съвсем се объркаха!Днес приемат закона,утре го променят,после го допълват,после го отменят!Общия принцип на работа на управляващата ни след 1989г партия " Д-Е-Б-И-Л-И " е "Не е важно какво правиш,важното е да правиш качествени простотии"!
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутро давай си ОСТАВКАТА и с маршова стъпка към затвора. Само заеми теглиш и вдигаш данъци и такси
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една напред - две назад. Готови сме на всичко, само и само да останам на власт и да продължим да теглим милиарди, които вие ще връщате, както и да крадем от Еврофондовете.
12
3
 
6
 
! Отговори
Kitka rozi преди 7 години
Aa, vtornik - podaraka na Rosko za birthday?!:-)
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривай седенката-ааа!
10
2
 
19
 
! Отговори
Нов преди 7 години
Важна е стабилността на кабинета, но не бива да нарушаваме демокрацията!!!Видяхме тази демокрация какво ни докара. Накара ни да се откажем от светила като Ботев и Левски и да приемем ценности не съвместими с Българката душа и нрави.ь
9
4
 
3
 
! Отговори
Dok преди 7 години
Vseki bulgarin moje da glasuva daje samo s prastov otpechatak...:-):-):-)
8
5
 
3
 
! Отговори
ivo преди 7 години
pravo da glasuvat bi trabvalo samo tezi koito si plashtat danacite v bulgaria, ostanalite sajalyavam no ne vijdam da imat ravni prava d nas ; ot daleko e mnogo lesno da si davash mnenieto ;ela raboti tuk ; pravi biznes tuk v bulgaria , vtoroto sashtestveno uslovie trabva da e da nyamash dvoino grajdanstvo , treto ako ne se priemat purvite dve , da se opredeli minimalno vreme za glasuvane za da ne se sluchvat bezobraziyata v turcia s t nar nashi sanarodnici, a inache klasicheski bezrodnici i tozi smeshen president shto ne si napravi harakiri i da se prerodi otnovo v irlandska pastirka kakvato
7
12
 
11
 
! Отговори
Мими преди 7 години
Аз не съм чула някой от България да я нарича "***" и "***". Но прочетете просташките писания на изселниците- инвеститори! И тези хора ще ми определят моя живот! Да ама не! Ще гласувам за тази партия, която ги постави на мястото им! СЛЕД КАТО СА ЗАГЪРБИЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ ДЪРЖАВАТА, НЯМА ДА ИМАТ И ПРАВА! Точка!
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено да събере сюрията от ГЕП - нали затова пом. държавния секретар беше тука да му набие канчето в тиквата и да го ориентира какво да прави. Инак гепенето може и да секне!
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички избори ГЕРБ печели, но броят на депутатите става все по-малък. Трендът е все надолу.Така че май ще викаме и Ердоган да помага, не само тези от Нова Зеландия и Папуа-Нова Гвинея.
4
3
 
30
 
! Отговори
М преди 7 години
И да събира, и да не събира - чао ГЕРБ! Следващият път всички дружно гласуваме за патриотите!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стабилността на правителството, Ето къде е заровено кучето Боко мило и драго дава но власттаТоку тъй Недава
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия продават малкия Бойко на клечка.
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам познати, които са гласували за ГЕРБ. Адски са разочаровани. Ама адски.