Борисов събира ПГ на ГЕРБ заради ветото на президента

Важна е стабилността на кабинета, но не бива да нарушаваме демокрацията!
Обновена: 7 май 2016 20:55 | 7 май 2016 17:35, Анисия Иванова
107
Борисов събира ПГ на ГЕРБ заради ветото на президента
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов ще събере ПГ на ГЕРБ във вторник заради наложеното президентско вето върху Изборния кодекс. В профила си в социалната мрежа Facebook Борисов написа коментар по повод наложеното днес вето от държавния глава Росен Плевнелиев.

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват", пише Борисов.

Още по темата

Той добавя, че "благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази".

"Винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите", продължава премиерът.

Затова аз във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение. Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус", пише още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магнолията ако беше жена щеше да е блондинка и постоянно бременна
35
4
 
23
 
! Отговори
Какъв е смисълът? преди 7 години
Какъв е смисълът от тези избори, като няма за кого да гласуваме?
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тангентите са много и битката е за парите - кой повече чували да докопа.
33
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Орешарски за всичко е виновен. Днес теглим милиарди за северната тангента, утре - за южната, а в други ден парите в чували заминават по тангентата за Каймановите острови с правителствения самолет.
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво има за умуване се чудяИли защитаваш българския интерес или турскияНещата са от ясни по ясни
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН БИЛ УСОФИЛ, ДРУГ СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ЗАЩИТАВАЛ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСИ.МЕРАКЛИЯ СЪМ НЯКОЙ ДА ЗАЯВИ, ЧЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ЦЕННОСТИ!!!Защото евро-атлантическите са малко мъгляви, трудно може някой да ги изреди.
30
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено:1. Че е елементарен и първо сигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!!4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемите, а да ги създава!!! 5. Че не блести с интелект!!! 6. Че *** на *** е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!!7. Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък Кокошкат
29
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По голям тарикат от този България няма в историята си!Изгърби народа с дълговеи го раздава като цар с царство.Аз давам. Аз спирам. Аз спестих.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва и Яшар и Али от Бурса да гласуват, не може друго яче.Изисква го демокрацията и стабилността на правителството. Че ако рекат ДПС и ДОСТ в един глас да извикат "Ууу" и не се знае какво може да стане. Защото те са си врагове, но за такава работа могат да се прегърнат.
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи актьори,приемат калпав закон и след това "бащицата" отменя и спасява народа.И всички мижитурки,започват да хвалят,боготворят същия този "бащица".
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно ,,госта '' от Америка е дал разпореждания на слугата ...
25
4
 
32
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
Единственото спасение е присъединяване към Русия.Путин да си назначава тук някакъв управник споделящ славянските ценности и точка. Излизане от ЕС и НАТО и присъединяване с Майка Русия!Да живее Русия! Да живее Путин!
24
6
 
25
 
! Отговори
666 преди 7 години
В България се борим да спасим държавата си от Турция и други гадни държави, докато емигрантите за шепа долари предадоха страната си. Те няма как да имат правата, които имаме ние българите в Бъггария.
23
3
 
31
 
! Отговори
факт преди 7 години
Българите в чужбина да си гласуват в държавите, в които са се установили. Те сами са си избрали съдбата на имигранта. Който е извън България няма право на всичките права, които имат българите в България. Така е в много страни по света.
22
15
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Заради Орешарски всичко се обърка. ГЕРБ трябва да изтегли заем от 50 млрд? за да се стабилизират нещата и северната тангента.
21
3
 
11
 
! Отговори
Искам да попитам преди 7 години
Искам да попитам защо Румен Овчаров не е сменен и продължава да държи златната акция на държавата в лукойл. Кажи Бойко Борисов защо????
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
взе да пише тезиси вече другаря Борисов. Евала на медиите че ги свеждат до народо населението. Напред!
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв си е бащицата, ахааа да вземе решение и оп, изметне се. И така два мандата.
18
4
 
16
 
! Отговори
399 преди 7 години
Роско добре си разиграва картите за да бъде номиниран за втори мандат!
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов! Не се прави на ощипана мома! Ти лично, чрез твоите марионетки от ПФ и със заръката на КОЙ сте измислили тази простотия наречена изборен кодекс! В този случай аз лично искам само едно - #ОСТАВКА