Шефът на ВВС подаде оставка. Ще е кандидат-президент?

Ген. Радев бил най-актуалното име на "Позитано" 20
1 авг 2016 20:54,
59
Шефът на ВВС подаде оставка. Ще е кандидат-президент?
Снимка: архив Булфото

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев подаде оставка, съобщиха от Министерството на отбраната.

Радев е подал днес рапорт за освобождаване от военна служба поради придобито право на пенсия. Рапортът ще бъде разгледан съгласно законно установените процедури, информират още от пресцентъра на военното министерство.

Още по темата

По информация на "24 часа" обаче ген. Радев е посочил като мотив за напускането си несъгласие с концепция, според която българското въздушно пространство ще се охранява от чужда държава срещу заплащане.

Според източници от червената централа именно ген. Радев е най-актуалното име за левицата. На Бузлуджа лидерката Корнелия Нинова обеща двойката да е обща с АБВ и да я съобщи на 14 август. Но описа нужния кандидат като човек с твърд характер, твърда ръка, защитник на нацията.

Още тогава се появи неофициална информация, че именно ген. Радев ще е левият кандидат за президент. За негов подгласник бе споменато името на Весела Лечева или на Ивайло Калфин, които били приемливи и за АБВ и за "Движение" 21.

Лечева обаче се отказа, а Калфин нарече спекулация информацията, че ще е вице на ген. Радев.

Ген. Радев за втори път подава оставка от поста. Преди година той си хвърли рапорта за напускане заради хроничния недостиг на пари за гориво и резервни части за военната авиация. След спешна среща с премиера Борисов обаче Радев изтегли рапорта си за напускане, а правителството отпусна целево 80 млн. лв. за ВВС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: оставкаВВСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правят се на Позитано натовци
17
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те това ни е армията, се стари партийни кадри
16
5
 
28
 
! Отговори
един българин преди 7 години
Един искрен българин.Няма нищо общо с тези лакеи от Абв.Човек дал всичко от себе си за ВВС на България.Стига с партийни лидери като Калфин и Лечева .Първанов не го споменавам защото този няма чест .
15
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига бе, ***. Защо пренебрегвате мотива:Охрана на небето ни от чужди, срещу ЗАПЛАЩАНЕ. Това ли е по-важно или дали ще се кандидатира за президент? Колкото до последното, изключително достоен човек-независимо коя партия и кой ще издигне кандидатурата му.
14
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бих гласувал за него.Един по различен човек от всички досега.щом го боли за въздушното пространство без да е партиец значи ще го боли и за друго
13
7
 
19
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 7 години
ЗРК С-400, стацониран на Крим, покрива цялото въздушно пространство над България. Въпроси има ли?
12
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два самолета и два вертолета каква войсково единица правят? Този е генерал без армия. Бойко поне е бил взводен в пожарната.
11
20
 
9
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
А бе тук предимно *** ли се допускат да коментират?
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво ще се занимава с избори и глупости. Да организира преврат като турския си колега. Да бомбардират София и готово.
9
20
 
13
 
! Отговори
Х преди 7 години
Уникален човек, Уникален командир.Губи ме само с това "БСП".Няма как да гласувам за партия,която всеки път ни води до национална криза.Само да питам къде е "Кой"-Станишев,Пеевски,Доган?
8
22
 
5
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До 13 червен анонимник. Само че обосновката ти е *** и тотално неотговаряща на действителността. Защото този, когото визираш, 10 години ви мачка де що има избори, минал е през един куп престижни длъжности, приемат го по цял свят и се справя доста по-добре от всичките червени управници досега, които освен катастрофи за страната (доказано) нищо друго не са направили.
7
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое в България е истинско, та и този да е истински генерал?
6
25
 
11
 
! Отговори
чичото преди 7 години
Командир на 2 самолета иска да става президент Тези от БСП взеха да си вярват на Куранелиологията Просто Герб са с много обиколки напред Не си струва *** да се напъва, че може и да роди Бсп да и търсят заместник или да си връщат Миков
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Ботево " чело? Хамалин.
4
27
 
6
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Този няма никакъв шанс - никакъв опит в политиката, почти неизвестен в обществото. Ама те червеите каскети май няма какво друго да изкарат. А и този типично за комунистическата пропаганда изтъкнал причина, че бил несъгласен с някаква си концепция. А бе, човек, кажи си че ще те предлагат за президент.
3
7
 
1
 
! Отговори
Всичките са мафия преди 7 години
До АнонименНедей да рипаш, ако нямаш решение, което досега не прилагано безрезултатно!
2
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато генералите са руско червени подводници няма да имаме свястна армия.
1
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избирателите на познават този генерал - тази кандиатура играе в полза на ГЕРБ. Лош знак е да искат военен да стане президент.