Калфин иска да е общ, за да играе за "Дондуков" 2

"Спекулация е, че с Румен Радев сме заедно на избори"
1 авг 2016 10:14, Петя Славова
16
Калфин иска да е общ, за да играе за "Дондуков" 2
Снимка: Bulgaria ON AIR

Спрягането на имената на ген. Румен Радев и зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин в обща кандидатура за президентските избори е спекулация. Това съобщи самият Ивайло Калфин в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR и добави, че би приел да е президент единствено при обща лява кандидатура.

"Излизат спекулации, а не информации. Това е спекулация. Аз съм една от кандидатурите на АБВ за президент в зависимост от развитието на разговорите с партньорите", заяви той.

На първо място поставяме възможността да намерим общо съгласие и сме съгласни на компромиси, посочи Калфин. По думите му кандидатурата му е за президент, а не за друго.

Още по темата

"След като БСП казаха, че не искат да приемат моето име и това на г-н Първанов, очевидно е, че продължаването на разговорите ще се съсредоточава върху други кандидатури", обясни Калфин.

"Имам самочувствието, че познавам институцията и мога да изпълнявам тези функции, но аз бих участвал само тогава, когато има действително широка коалицията, която би приела кандидатура като моята и бих участвал, за да спечеля. Ако АБВ излъчи кандидат за президент това отслабва шансовете на кандидатите на левицата, така че ще положим всички усилия да потърсим обща кандидатура. Аз лично заради това не бих се кандидатирал само от АБВ. Не само, защото имам някакъв проблем с това нещо, а и защото не е продуктивно", добави Калфин.

Той отрече и твърденията, че името му се спряга за вицепрезидент.

"Не остава много време до изборите. Политическите партии, особено големите, страшно много се забавиха. Цялото ми уважение към гражданското общество, но хората там са известни в определени сектори и когато избираш държавен глава, искаш да ти е прозрачен като скенер. Да знаеш какво мисли по определените въпроси.Успешните кандидатури досега са били партийни. За мен най-добрият вариант за битката за лидер на държавата е да има лидерска битка. Очевидно е, че поне в БСП това се отхвърля и не се случва. Минаваме на втория вариант - това да бъде човек извън партийните ръководства", обясни Калфин.

Ако премиерът Бойко Борисов се кандидатира за президент, това ще промени не само кампанията, а и картината за цялата държава, посочи Калфин. По думите му това ще е решение с доста дълги последствия. Според него надали Корнелия Нинова ще влезе в евентуална кандидат-президентска битка с Борисов.

"Мисля, че в случая не конкретните кандидати ще имат значение, а доколко човекът, който е предложен има цялостно присъствие, компетенция, умения да заеме поста държавен глава", заяви той.

"Тези избори са важни не, за да се премерят партиите или лобитата вътре в партиите, или отделни личности да видят къде стоят на партийния небосклон, а те са да бъдат спечелени. Така че важно е тогава, когато тръгваш да си направиш сметка коя ти е най-добрата поддръжка и кой ти е най-добрият кандидат", добави Калфин.

Общата кандидатура в ляво е реална, подчерта той.

"Мая Манолова е една изключително активна жена в позицията, в която работи по-малко от година - омбудсман. Съживи институцията и я активизира много. За мен обаче има сектори в държавата, които са политизирани и един от тях е омбудсман. Не е нормално в отпуските да правиш партийни кампании. Така че е въпрос на преценката й, ако реши да бъде реална кандидатура, това е придружено с оставка от тази позиция", коментира Калфин евентуалната кандидатура на Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гафлин вече си проба късмета веднъж и падна позорно от Роско П. Изобщо да не се и надява на успех, освен ако не го издигнат от Герб и Цвъки не му прави изборите.
11
0
 
15
 
! Отговори
нн преди 7 години
Ей, голям хитрец е Първанов. Въртя, ***, готов да срине БСП, ама той да е. На това му се казва гьон сурат. Няма морал на социалист ли , комунист ли, както искай така го речи. Калфин и той същия.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли л-------но- НИКОГА !
9
1
 
12
 
! Отговори
atakist преди 7 години
НАЕСЕН ----С ТОЯГИТЕ И ДА СМЕТЕМ ТЕЗИ БЬЛГАРОУБИЙЦИ ----НИКАКВИ ИЗБОРИ
8
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
другарю калфин,нас кандидат пенсионерите ни оправи,сега ще оправиш и България,нека всички кандидат пенсионери,му покажем на този другар,какво можем,даже и за доган ще гласуваме,но за този морален убиец,НИКОГА.
7
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Кариеризмът няма граници. Калфин се отдели от БСП навремето и сега пак иска президентския пост. Този човек си прави сметки; обича да си прави сметки. Доста се стреми към високи постове. Като социален министър беше слабичък; опита се да се пребори с безработицата, но не успя. Не е от най-подходящите за каквато и да било власт хора.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин иска държавно бюрце, като е толкова добър, умен и т.н. защо не почне частен бизнес, защото и самият той знае, че фалирал, преди да е почнал!
5
0
 
8
 
! Отговори
Никос преди 7 години
ТОВА ДА НЕ Е СПОРТНО СЪСТЕЗАНИЕ , ЗА ДА ИГРАЕ ??? НЕ Е ЛИ ПО - ПРАВИЛНО ... ДА УЧАСТВА ЗА ИЗБОР НА ПРЕЗИДЕНТ ???
4
0
 
16
 
! Отговори
чуй чуй преди 7 години
Няма грешка при този, готов е г.зъ да му скъсат, но да е той! Като кривоустото!
3
1
 
26
 
! Отговори
избор 0 преди 7 години
Заради този ще се пенсионирам на 80,ако съм жив!Гледай го какъв е ухилен като че ли му бели някой яйце.Писна ми от номенклатурчици.Същият е онзи от Банкя...
2
0
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Турнирче по табла или покер се заформя ,че гледам се правят на играчи?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХАХА Ивайло Общия :)