Екстрадацията на Бююк - паника, прибързаност

България не трябва да кляка на никой, ядосан е Каракачанов
Обновена: 12 авг 2016 18:25 | 12 авг 2016 18:00, Красимир Ангелов
143
Екстрадацията на Бююк - паника, прибързаност
Снимка: Булфото, архив

Турция продължава да изнудва България, заплашвайки българския премиер по линия на някакви правителствени контакти, обяви лидерът на ВМРО и бъдещ кандидат-президент Красимир Каракачанов пред "Фокус".

Още по темата

Той бе категоричен, че този въпрос не трябва да бъде оставен само на правителството и "да не се допуска огъването на Борисов".

"Прибързани ли бяха действията на институциите по екстрадицията на Бююк – като имате предвид, че когато беше военният преврат в Турция, в Гърция кацна един вертолет с 8 души турски офицери и поискаха политическо убежище и Гърция не ги е върнала, начинът, по който Абдуллах Бююк беше екстрадиран показва само едно – паника, прибързаност и страх от някаква заплаха, отправена към България", допълни Каракачанов.

Според него подобни въпроси не могат да се решават "на ръба на закона", както призна по-рано днес премиерът Борисов.

"България не трябва да кляка на никой, защото си имаме институции и трябва да си защитаваме достойнството и териториалната цялост", категоричен бе Каракачанов.

"Това изречение, което каза премиерът: "Ако трябва да всички да ни вземат главата", нещо ме притеснява. България е суверенна държава, член на ЕС, има своите въоръжени сили, полиция и структури за сигурност и някой в Анкара да си позволи да изнудва България, е недопустимо", продължи лидерът на ВМРО, според когото с Турция договорки в последните 10 години не може да има.

По думите на Каракачанов практиката показва, че Ердоган не е добър съсед, защото се меси във вътрешните работи на България.

"Какво правят на митингите на Ердоган български политици, български граждани и Главното мюфтийство. Ердоган се меси във вътрешните работи на България и чрез Дианета, чрез който е настанил над 60 турски граждани в районните мюфтийства и Главното мюфтийство на турска заплата, които провеждат религиозни служби и ръководят мюсюлманското вероизповедание в България", каза още воеводата.

"Когато говорим за отношения с Русия, няма нужда българският президент или институции да са най-големите ястреби в антируската политика", обяви още лидерът на ВМРО, според когото България трябва да води добронамерена политика спрямо Русия, но стъпила на равнопоставеност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zasramete se vsizki do edin
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя доносник докога ще замърсава въздуха
81
5
 
3
 
! Отговори
Исс преди 7 години
Борисов не само си свали гащите пред Ердоган ама и се вазелин се намаза
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОПА- СПУСНАТИ СА НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ- ЗАСЕГА РУСОФОБИТЕ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ СЦЕНАТА И ИМАМЕ НОВ ВРАГ- ТУРЦИЯ- Е ДА ДЕ, АМА НЕ- ХА ДА СИ ЗАТВОРИМ ОГРОМНИТЕ УСТИ И ДА ГОВОРИМ ПРИМЕРЕНО, ОТИ СИ ЗНАЕМ И МАЙЧИНОТО МЛЯКО НА ВСИЧКИТЕ ПЛЮВАЧИ, НАГАЖДАЧИ, *** И ТАКИВА ДЕТО БИХА ПРОДАЛИ И МАЙЧИНОТО СИ МЛЯКО ЗА ШЕПА СТОТИНКИ- ТУРЦИЯ Е НАШ ДОБЪР СЪСЕД И САМО *** БИ ОБИЖДАЛ СЪСЕДА СИ- АМА КАК ТАКА- АМИ ПОГЛЕДНИ В БЛИЗКАТА ИСТОРИЯ И ЧЕТИ ПОДРОБНО, А НЕ ИЗБОРНО И УМНАТА С ИЗВОДИТЕ И ОПОРНИТЕ ТОЧКИ.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво - боко ако турците този го осъдят на смърт и по лесно ще беше в българия - в младост да го очистят затова в турция да си го пазят
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този сбъркан политик добре че има с какво да се храни че ако не е в НС ?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само силните могат да имат достойнство"Погрешно приятел.Само слабият може да има истинско достойнство, силния може да мине и без него. Лесно е да се правиш на голям, като си силен, ха да видим, като те хванат за слабото място, да ли ти стиска. Като гледам нашите политици, май не, ама изобщо.
76
5
 
7
 
! Отговори
12 преди 7 години
Единствено силните могат да имат достойнство. Ние не сме силни. Викахте долу армията- на ви. Плюехте казармата- на ви гей-поколение неадекватни мастурбисти. Загърбихте семейните и християнските ценности- на ви изчезващо Бг население на фона на растящо друго. Искахте чалга, евтини ***, дрога, пиенйе, да не давате зор с ученето а да сте тарикати- на ви родители с по 150 лв , които ромите трепят по селата. Искахте на запад- на ви мръсните чинии и автомивките. И ще ми говорите за достойнство. :-)
75
3
 
5
 
! Отговори
12 преди 7 години
Турция има основания да заплашва. Турция може да ни смаже за 2 часа. За това ще става каквото Турция каже. Русия навремето ни подпираше колкото да не изчезнем като народ, но ние с благодарност я обхрачихме. Сега Русия и Турция имат общи интереси, на европа и е през дедовия за шепа нещастни бедняци , а ние надуваме вратни жили но резултата е малка курешка под увисналия ни ***. За това ще даваме каквото Турция поиска или тя ще си го вземе. А който иска- да върви в Истанбул да плюе Ердоган. :-)
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86: NIKOGA!!!
73
3
 
4
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
Смешен плач на крокодил изяздащ жертвата си...
72
5
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДОБРЕ КАРАКАЧАНОВ. ТИ ЗАЩО НЕ СИ ГО ПРИБРА В ЦЕНТРАЛАТА НА ВМРО?
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен83;По време на пъдаря от Правец ( това показва и нормата на развитие на българите-падар да ги управлява 36 години) се опитаха да асимилират турското население в ***, те сами завъртяха колелото на историята назад,Обаче през месец Май 1989 такава случка им се случи на бугарите, че те вече не искат и да се досещат за това. Чакаме сублимният момент пак да има същия опит, пак тогава каквото сабя покаже...Чакаме...
70
6
 
8
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
Защо такава загриженост за един турчин бе Каракачанов? И то турчин с определена опастност за Бългаия. Колко ти плати ФЕТО? Много плач от два дена за един турчин, вие 500.000 изпратихте на юг и не плакахте, даже искате да ги задушите. И изведнаж един анадолец ти привлича вниманието и казваш, че не е законно. Ти твоите съграждани не сажеляваш Каракачанов? Колко получи за това изявление? Рбско чедо с продажна душа, както всеки бугарин...
69
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турският език трябва да става втори официален автоматично .
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов всяка седмица е ядосан за нещо, но така и не се сещат с другарчето си да се оттеглят от софрата и да спрат да подкрепят правителството. Де факто тоя "войвода" е в управлението и явно се ядосва на себе си, не разбирам.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великият Тато по повод на перфектно свършената работа по асимилацията на турското население в НРБ гордо се удряше в гърдите и често обичаше да изтъква: -Другарки и другари, колелото на историята се върти.Аджаба накъде а, аркадаш?
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Защо ли е играла кълъчката и ,,дете у майка пропищяло ,,И какъв е този ,,кръвен данък,,кой го е съчинил . Рай е било ,,присъствие и владичество,, -Гарантирано от ГЕРБи Кунева .
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Да си одят у туркито Ердоган няма да поиска българските турци у туркито , а ще поиска автономия за тях и Тиквата веднага ще се съгласи .Няма проблем. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съседка Румъния в областите, където числеността на определен етнос е над 20% съответният им език е въведен като втори официален. А според Охридското Споразумение от 2001г. като втори официален език в Македония се въведе албанският. Ако румънският и македонският модел се приложи и в Р. България, то в областите Кърджали(Kırcaali), Хасково(Hasköy), Разград(Hezargrat), Търговище(Eskicuma), Силистра(Silistre), Шумен(Şumnu), Добрич(Hacıoğlu Pazarcık), Русе(Rusçuk), Варна(Varna), Бургас(Burgaz), Пловдив(Filibe) и др. турският език автоматично става втори официален.