32-ят български военен контингент замина за Афганистан

Той ще участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа"
Обновена: 13 сеп 2016 21:26 | 13 сеп 2016 20:58, Анисия Иванова
44

Снимка: Община Стара Загора

32-ят български военен контингент, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа", замина за Афганистан днес следобед. Нашите войници бяха изпратени с тържествен ритуал в Стара Загора.

В продължение на 6 месеца 110 наши военнослужащи, сред които и 9 жени, ще охраняват част от летището в Кандахар. Те се подготвиха за мисията си във военно формирование 48 430 в Стара Загора. В състава на контингента има механизиран взвод, щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби.

Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов от дирекция "Стратегическо планиране" на Министерство на отбраната, а помощник-национален командир е подполковник Георги Манев от Съвместното командване на силите.

По време на ритуала началникът на отбраната генерал Константин Попов прие строя на заминаващите и ги поздрави, като им пожела да изпълнят достойно своя дълг далеч от България и се завърнат в родината живи и здрави.

България стои зад вас и ще бъде с вас във всяка една обстановка, заяви генерал Константин Попов.

Зам.-кметът на Стара Загора връчи на контингента знамето на Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
не угоден преди 7 години
До ПатриотПаттриот си ти, ама само на приказки!"Алчни наемници, мародери и yбийци на американска заплата.", казваш!Ако не ви е ясно за добро или ЛОШО сме, част от съюза наречен НАТО!Като такава част сме ДЕКЛАРИЛАРИ определени сили и бройка военнослужещи за участие в тази мисия!Харесва ли ни или не е друг въпрос, но това е тема на друг разговор.Като назоваваш военнослужещите на собствената си страна "мародери и убийци", патриотични чувства ли изпитваш, "патриоте"?
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдбата на всяка колония е да изнася природен и човешки ресурс към суверена си...
27
0
 
3
 
! Отговори
по-добре на границат преди 7 години
И какво ще правят там? Те афганистанците прииждат вече у нас. Ние се задъхваме с какви сили и средства да ги спираме. По-добре беше тези военни да бъдат изпратени на нашата граница.Поне ще свършат някаква работа.Пък и рискът за живота им е значително по-малък.
26
2
 
0
 
! Отговори
луд кашик преди 7 години
Няма лошо.Повишава се бокният опит.
25
5
 
5
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Никой няма да скърби за падналите български наемници в Афганистан освен семействата им. Те не защитават България а са наемни убийци за американски цели.
24
1
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Те и американските войници нямат работа в България , ама ги има, нали ? И то в 4 /четири/ военни бази!! Те ни вардят от "злите"руснаци !! А българи ходят на майната си, да подгонват мигранти към България !!"Голямата" политика на икономическият убиец САЩ е голяма работа!!!!!След четвърт век Родината ни на какво заприлича ? Да те е срам и гнус да се огледаш!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
бачо преди 7 години
Преди през комунизма гранични войски пазеха границата дори във ВВОВУ в Търново имаше такава специалност.После границата се прехвърли на гранична полиция,защото армията вървеше към структорни промени и унищожение от политиците ни.От 120 хил.действаща сега е 27 хил. платена /наемна/.Унищожиха действаща мрежа /ограда/ тип КЛЪОН,сега уж правят ново заграждение ,но няма ли жива сила каквото и да сложиш все тая.Така че наистина е по-добре тези 110 войника да отидат да пазят границата,ние сме заплашени
22
1
 
5
 
! Отговори
овеч преди 7 години
А не е ли по добре да ги пратим да пазят нашата граница?
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МРАВКАСтига бе, *** 110 човека ще решат ли проблема? Ама карай, руска пропаганда да става, да плюем по българските институции и да всяваме паника. нали такава е задачата?
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МРАВКА................ВДЯВАТЕ ЛИ КАКВИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ...........Национални предатели и престъпници са тези, които палят знамена на съюзи, в които България участва. А пазенето на границата на България в мирно време не е задължение на армията, а на гранична полиция.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 18.......Млък наркоман....Не всеки има проблемите, които мъчат семейството ви. Дано ги преодолеете.
18
2
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Млък. наркоман.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шъ защитават евроатлантическите ценности сред талибаните. Да си вземат повече вазелин.
16
2
 
5
 
! Отговори
SAVEYEZIDIS преди 7 години
Убийци ! " Умиротворители"" били...познавам подобни ***.После що идвали в Европа и ще ни колели.Пращайте..още
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И чий го дирят там? А и струва сума ти пари. Носим "демокрация" по американски образец
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българска Наемна АрмияНе е Българска Народна
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците и англичаните се измъкаха като пръдни от там, останаха нашите и неумните поляци за пушечно месо. Какъв интерес на България защитават там по тези чукари?
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Събират пари за панелка клоуните...."- Нееее, с парите които ще спечелят ще си купят по една кола която не е за тях. Това са моите лични наблюдения. Парите са си техни да правят каквото си искат, но защо ни занимават с това. И аз ходя по чужбината пари да вадя ама моето заминаване не го отбелязват като новина
11
19
 
5
 
! Отговори
българин преди 7 години
Реален боен опит за нашите военни + възможност да се изявим като лоялен член на НАТО.
10
6
 
25
 
! Отговори
е ? преди 7 години
Отиват да пазят маковите полета