Плевнелиев на празника: Независимостта не се чака даром!

Достойнство, дълг и родолюбие – те не се продават и не се купуват
22 сеп 2016 11:10,
59
Плевнелиев на празника: Независимостта не се чака даром!
Снимка: архив, Булфото

Независимостта на една нация не може да се чака отвън - да бъде получена като дар от големите или наложена със сила в името на чужди интереси. Така президентът Росен Плевнелиев коментира днешната 108-а годишнина от обявяването на независимостта на България.

Още по темата

"Има събития в историята ни, за които споменът не избледнява. Сред тях особено място заема Денят на българската Независимост, когато нацията ни категорично защити своето свещено историческо право на самостоятелно развитие", пише президентът и допълва, че нашите държавници са извоювали достойното и равнопоставено място на България сред европейските държави.

Независимостта се постига с отговорно и далновидно лидерство, с единството на целия народ, с търпение и разум, посочва Плевнелиев.

"Дълбоко в устоите на българската държавност са заложени ценности като достойнство, дълг, родолюбие. Нито една от тях не е за продан и не може да бъде купена. Напротив, те се изковават с векове, тестват се през възходи и изпитания и се предават на следващите поколения", пише още президентът.

По думите му затова днес повече от всякога трябва да помним, че днес отговорността за бъдещето на България е в ръцете ни. "Нека бъдем пример за децата си, да ги превърнем в достойни и отговорни хора, в родолюбиви и съзнателни българи и европейци", призовава той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
19
 
! Отговори
Защо лъжете? преди 7 години
Независимостта на княжество България е обявена април 1909 г. Русия приема да плати 800 000 000 златни франка, Австро-Унгария анексира Босна-херцеговина.
9
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква самостоятелност, начело на княжество България е германският агент Фердинанд, активен хомосексуалист. Той получава право да сключва тайни военни договори и подготвя наивните български селяни за касапниците на войните между балканските народи в интерес на Германия. За Фердинанд остава пожизнена пенсия от 1 000 000 марки и дворец в Кобург. За българите - смърт, глад и мизерия. Едва на 9 септември 1944 начело на държавата след 1396 застава българин - Георги Димитров.
8
0
 
31
 
! Отговори
Фен на бсп преди 7 години
Говори ги велики! А какво има за заден фон!? Да точно така не е Бг фшаг или герб, а логото на един от новите колонизатори на Бг ЧЕЗ! Пиещ топла кръв от бг народа всеки месец с безбожни сметки!Грабиш бг ченсионери за да даваш на чешки,австииски и т.н и говориш за празник на независмост! Цинизъм!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво но да се беше сетил за тези думи като ходиха да се кланят на Ердоган и да му целуват ръка с тиквата.
6
0
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Изпуснал си малко предистория. Върни се и прочети още малко преди да стигнеш до тази дата.
5
0
 
4
 
! Отговори
Neboitese преди 7 години
Chestiti i septemvriiskite i aprilskite vazstania na bg narod...ei go i na...:-)vse edno vchera biaha...i pak sa na dneven red mai?!:-)ste brulim orehite i bademite...?!:-)
4
5
 
22
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Българите не заслужават нито Родината си, нито химна си, нито трикольора си, нито предците си ! Опозориха всичко. Да не обяснявам как. Те си знаят.
3
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за всички времена !!! Чест и слава !!! Моля медиите които се смятат за български не разпространяваите хибридни руски дезинформации !!!
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нашата независимост не е дошла даром. А срещу 75 милиона златни франка задължение към Русия... За справка - Българо-руския Протокол от 1909г.
1
3
 
26
 
! Отговори
Фен на бсп преди 7 години
Срам!