Йотова: Станахме жертва на великомакедонските комплекси!

Няма да дадем зелена светлина за членството им в ЕС
24 сеп 2016 17:51,
73
Йотова: Станахме жертва на великомакедонските комплекси!
Снимка: Facebook

"Отново станахме жертва на великомакедонските комплекси! Това, което са направили македонският журналист и приятелите му с войнишкия паметник на връх Каймакчалан, не може да бъде окачествено само като вандализъм, още повече че това не е първият случай", пише в профила си във Facebook кандидатът за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП Илияна Йотова, съобщават от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Йотова подчертава, че македонските власти за пореден път не заемат позиция.

"Държа да отбележа, че в докладите, които пишем за напредъка на Македония за член на ЕС, винаги повдигаме въпроса за поругаването на българските паметници. Докато това не спре, ние няма да дадем зелена светлина за членството на тази държава в ЕС", заявява Илияна Йотова.

Припомняме, че с официална позиция по скандала излезе и външното ни министерство. Ведомството призовава властите в Македония "ясно да се разграничат и повече да не допускат подобни позорни актове", които не били изолирани случаи и са особено тревожни в момент, когато двете страни преговарят за подписване на договор за добросъседство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
ВАРДАРСКИ преди 7 години
Братя БЪЛГАРИ.Тези *** и сърбомански мекерета разбират само от бои. Не е ли време да ги сломим икономически,да ги спрем завинаги към НАТО и ЕС , да направим от това злостно джудже едно размазано лаино ,което никога повече няма да посмее да се опълчи нахално срещу България .
61
6
 
3
 
! Отговори
Да бе преди 7 години
До пресцентъра на МВРГлупости. Какво са виновни останалите от Македония за лудостта на Миленко и за увратливостта на правителството им. Всъщност провокацията това цели и да вземем да се бием означава, че провокаторите са сполучили.
60
0
 
14
 
! Отговори
Di преди 7 години
Ама не е въпроса да ги плашим само с ЕС! Утре може да го няма....трябва да ги наказваме и други неща, като спиране на вноса, санкции върху техни граждани, засилен контрол по границата и др., не може да продължаваме да търпим тая диващина. Няма какво да ги жалим след като те сами, не го правят. Не са никва държава да зависи нещо от тях. Тона трябва да се втърди още.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62При поставянето на плочата е имало гръцки офицери. Това еднозначно говори, че е монтиран на гръцка територия. Тогава скендълчето ще стане по-дебело. Аз мога да понеса скопската ***-ащина и грандомания, но специално на този "журналист" бих му заврял дръжката на *** някъде, където слънце не огрява! Къде е бил неговият дядо през 1916-та? Защото моят има два ордена за храброст за страшните битки на Червената стена - Македонската Шипка.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TPE3BEHТРЕЗВЕН, с колко промила си? Бива чукундури, ама чак такива! Та ти си отровен, интоксикиран!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За паметника питам, дали е бил в гръцка или в македонска страна на върха.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз няма да коментирам, а само искам да попитам хората тук, за да ми дадат информация... Та до колкото знам от Географията на нашето време, този връх май се намира на границата с Гърция. Въпросът ми е, в гръцка страна ли е бил или в македонска?
55
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе кухо фу-сто,а бе недоу-нодена пи-кло?Паметниците ли са ти проблема?Защо не виждаш,че на пазара пак има криви краставици, домати с неевропейски размери и яйца от нещастни- отглеждани в клетки- кокошки?Не сме ви избирали в ЕС да се разсейвате с паметниците!И вижте да увеличите чистачките- тоалетните в Брюксел са винаги задръстени със спринцовки!
54
7
 
11
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
... вече почнаха да мътят водата и в Босна и Херцеговина.Не се потдавайте на провокациите на сърбоманските агенти. Заради тях страдат много повече хора, които да - са жертва на комунистическа и сръбска пропаганда, но заслужават добър живот. А докато са в сферата на влияние на Масква, такъв няма да имат скоро.
53
11
 
5
 
! Отговори
Ей,Йотова! преди 7 години
Не отвличай вниманието на евентуалните овце,ами кажи какво правиш ти при Сорос? А?Затова ли взимаш х 20 000 ? на месец,от измъчения народ? И не ти стигат..? Искаш още,още..и грозника-дявол Сорос ти ги дава! За какво ти ги дава- да учавстваш в по-бързата гибел на България? Я,се виж на какво приличаш,от преяждане-прасе! Грух- грух!А и оня *** от ГЕРБ,наглеца..както и турчулята,които храним,та да стоят по- дълго в ***! Безсрамници! Ще бъдете проклети и вашите отрочета..бъдете сигурни!
52
14
 
9
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Йотова и цялото БСП, няма да подкрепят македонците за ЕС и НАТО, защото така им го диктуват от Масква!Този пишман журналист, който чупи паметници и на него инструкциите му идват от там или от Белград.Разделяй и владей - това е работата на руската агентура в постсъветското пространство. Нявсякъде, където СССР е имал влияние, в момента има някакъв конфликт, подклаждан от Масква и нейните агенти - Преднестровието, Ю. Осетия и Абхазия, Нагорни Карабах от скоро и в източна Украйна...
51
4
 
5
 
! Отговори
aizi преди 7 години
dokato ne kajat 4e sa balgari , bratjata makegonci.....njama da gi priznaem, 4e te sa istinski balgar4eta ,,,mauka im balgarska.....da se znae balgari sa.....
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв ЕС за тия! Няма такова нещо като "македонска нация". Македония става държава през 1991 г., благодарение на президента на България Желю Желев, който пръв ги признава като държава и убеждава Елцин да направи същото. Преди това географската ТЕРИТОРИЯ Македония винаги е била част от някоя държава и никога не е съществувала самостоятелно. В напъните си да се докажат като нация и държава правят такива изцепки. И това не е единственото. Променят и езика, само да е различен от българския.
49
1
 
28
 
! Отговори
Ме преди 7 години
Какъв ЕС за тези *** бре?
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само този паметник е унищожен,много са.Всяка година поставяме паметна плоча на Мара Бунева в Скопие и още същата нощ я чупят.Има много просто решение - просто ги предупреждаваме,че 1 календарна година след като е унищожен български паметник,България ще гласува отрицателно по всички въпроси касаещи приемането на Македония в ЕС.Ще е голям сеир, правителството им вместо да се подсмихва ехидно,да е принудено да постави постоянна охрана пред паметниците ни,като добър ролеви пример за поданиците.
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ВМРО в България беше верно на традициите си, този Неделковски вече щеше да е с една глава по-нисък. Срамота е да се кичат с това име и да използват само дивидентите от легендарната абревиатура без да носят духът й.
46
1
 
17
 
! Отговори
Браво,накрая преди 7 години
Браво,накрая някой политик ясно да им го каже на най-оплюващата ни антибългарска ***,не Ф.Димитров,дето първи ги п *** и танкове подари,за да ни оплюват през всичкит десетилетия,дискриминират и т.н-примери бол.да им се каже,че ще плащат за *** си от снимката с чуковете,и ще видят каквототърсятпрез Крив Макарон
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконна била ,тая плочка колкото лист хартия.Че пратиха тоя луд да кърти с чук по тежък от саматА плоча.За какво иде реч ,само си представете.
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, тези от външно мало*мни ли са ли са? Да се разграничат.. т*пи ли сте или се правите на такива. Македония води пропагандна политика към България съвсем съзнателно. Гонете посланика и категорично - не за ЕС.
43
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Що е маке, се е ***!