Бъчварова за граничната евроохрана: Днес е важен момент!

МВР шефът участва в церемонията за старт на новата агенция
15
Бъчварова за граничната евроохрана: Днес е важен момент!
Снимка: БТА, архив

Днес е важен за Европа момент, каза вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова при старта на новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

По думите й тя ще означава по-ефективно, по-солидарно и партньорско сътрудничество в охраната на границите, в името на всички европейски граждани, предаде БТА.

"Всеки един от нас след време ще бъде горд, че е бил тук", коментира още тя.

Еропейският комисар по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос заяви, че тази Агенция е символ на Европейския съюз.

Премиерът Бойко Борисов също е сред гостите на церемонията на ГКПП "Капитан Андреево". На мястото са европейски външни министри.

Европейската агенция за гранична и брегова охрана е създадена с решение на Съвета на Европа на 14 септември т.г., а нейното седалище е във Варшава. Агенцията разполага с над 1500 гранични служители за бърза намеса в горещи и проблемни точки по европейските граници.

Оборудването й ще включва собствени плавателни съдове, летателни средства и автомобили.

Нейна задача ще бъде и подпомагането на връщането на мигранти, събирането на разузнавателни данни за целите на сигурността на държавите-членки на ЕС, както и проверки по линия на европейските информационни системи и противодействието на трансграничната престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо ни мислите за глуп... фронтекс така пази италия ,че ходи до либия да им докарва мигрантите. тези плунжери ще ходят до Истанбул да ги спасяват и след това разселват у нас където има джамии
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 2Защото става дума за охрана на границите от невъоръжени хора, не войскови части. А нямаме сили и възможности. Защото първия боен полет на самолет е от български самолет. Защото сме произвеждали самолети и... и много, много друго, което сега е само внос. И защото имаше такава държава България, с армия, незнаеща какво е поражение на бойното поле. А сега се превръщаме в една плюнка на картата на Европа.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Схемата е елементарна!ЕЦБ печата "едни пари",10% от които трябва да бъдат обществено оправдано и благоприлично "усвоени",а другите 90% трябва да бъдат "присвоени" от брюкселската и националните държавни и партийни бюрокрации!Това е и целта на занятието " помощ за бежанците".Обществено оправдано ЕС чрез ЕЦБ печата и раздава 10 млрд евро - по 10 хил.на 1 млн бежанци,за да се "спасят" и дойдат в ЕС. А "трафикантите" са подчинени на "правилните" евро и национални служители!Нищо ново под слънцето!
8
0
 
11
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Ква охрана е това *** ***. Тия са си чисти посрещачи. И като ги хванат на границата какво правят връщат ги в турция или им подмиват задните части с език и със дълбок поклон ги настаняват на бели чаршафи.
7
0
 
2
 
! Отговори
Din преди 7 години
Bazovite lageri na chujdestrannite teroristi v bg s europeiska ohrana?!
6
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
До Анонимензащо пък ЧУЖДИ самолети и граничари ще пазят НЕБЕТО НИ и ГРАНИЦИТЕ НИ ? ще пазят и хоро ще играят. тези граници са и техни. няма ние да се напъваме за целия ЕС ! като не искат навлеци,ще пазят външните граници,каквато е нашата !!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие загубихте всякаква легитимност!Провалихте се във външната политика - нито един западен политик не ви уважава, напротив - използват ви като пудели. Тези на изток пък въобще не ви броят за живи.Перуци съсипа армията - днес разбираме, че великата сделка за МиГ-29 се е провалила, поляците нямали ресурс да ремонтират.Провалихте се с кандидатурата за ООН. Провалихте се с бежанците - ислямизирате България поетапно.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА, калинки! ВЪН! МАФИЯ!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I taja ne stava no sedi tolkova gen profi ima bb ja sloji sa da mu klukarstva koi kakvo govori sa nego obarkana slaba jeni4ka gorkata rumjanka
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чужди самолети да охраняват небето ни, чужди граничари да пазят границите ни, чужди мъже да... Е до там няма да стигнем. Не е ли време да си наемем премиер от чужбина?
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърница