Ние причиняваме войните! Ние трябва да приютим бежанците!

Бойко Борисов призова Европа да посредничи за край на войната в Сирия
7 окт 2016 14:30,
658
Ние причиняваме войните! Ние трябва да приютим бежанците!
Снимка: flickr

Премиерът Бойко Борисов обяви, че мигрантските потоци се насочват към Европа, защото десетилетия наред лидерите на тези страни са изградили най-доброто място за живеене.

"Мигрантска криза за Русия няма и за САЩ няма, всички идват в Европа, защото нашите лидери десетилетия наред са изградили най-доброто място за живеене, изградили са ЕС. Те са били много по-прозорливи, изживели са 100-годишни войни", настоя той по време на конгреса "Миграция и интеграция: влиянието върху жените", организиран от ЕНП Жени.

Още по темата

"Продължавам да смятам, че тези, които бягат от война, особено където има и наша намеса - на Европа, на страните от НАТО, сме длъжни да си понесем отговорността и да подпомагаме тези хора, защото ние го причиняваме", категоричен бе министър-председателят.

"Помните времето, когато малки деца ги даваха удавени в морето и как протичаше това като ток във всички европейски страни. Какво чувство на жал, умиление, дори и срам, че това се допуска в 21 век. Тогава всички държави с развита демокрация откликнаха да помогнат на тези хора, които бягат от война", продължи Борисов.

В тази връзка премиерът настоя цялата дипломация на Европа трябва да бъде впрегната  и да посредничи за прекратяване на военните конфликти, на първо място в Сирия.

"Всеки един от лидерите има достатъчно контакти, ЕК и ЕС като цяло имат достатъчно лостове да повлияят и на президента Путин, на президента Обама, на държавния секретар Кери, на външния министър Лавров", отчете той.

"Няма по-добро от мира", обобщи Бойко Борисов и предупреди, че ако започнем да замитаме проблемите под килима, другите ще ги видят и ще ни атакуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
1
 
44
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Този е мръднал и не знае какво говори.Или по-точно е предател на собствения си народ !
320
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЪЖЛИВИЯ ПРЕМИЕР
319
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой пита ли ме дали искам да съм в ЕС?Някой пита ли ме дали искам да съм в НАТО?Не!Защото знае моя отговор и отговора на българите!И сега ме задължават да гласувам?!В листите може да пише - мишка, прасе, ленивец, ***, ***...., но аз съм длъжен да гласувам!И тъй като няма поле, в което да пише - ЧОВЕК, ще пиша в празна кутийка - нямам избор и моята бюлетина ще е недействителна!Защо, за да няма отърване от простаци!Не се наядоха.Когато свършат парите от ЕС ще стане интересно.
318
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ще е нагъл, защото знае, че пак ще гласувате за ГЕРБ!!!!
317
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиква Проста в целия му тиквен блясък.....Меркел и Обамата му кажат да пръдне, той вземе, че се нас........
316
2
 
28
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Лелеее колко нагли са станали в думите си и действията си! До къде го докарахме, да ни обянсяват тия, че И ние(българите) сме причинявали войни!!! А сега трябвало бежанци да приемамеме! Такова нахалство и наглост скоро не бях чувал. Борисов! Това ли ти казаха да обясниш на народа си? От тоя слугинаж съвсем сте изтрещяли и обезумяли.
315
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом борисов е причинявал воините да си приюти бежанците в къщи
314
3
 
2
 
! Отговори
Русияг преди 7 години
Всички *** искат защото само една е демокрацията, колкото и да Ви е страм да го признаете!
313
1
 
6
 
! Отговори
Прес Зидента преди 7 години
- Ще раздават пари на събора! Вие за кои ще гласувате? Да знам и аз?
312
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чекистЗащо само едно семейство? Място ли му не стига? Най-малко 3 трябва да приеме! Едно пакистанско - с 6-7 камасутърчета, едно афганистанско - с 10-тина калъчкаджии и едно африканско - с 15 там-тами. Веселие, учение, труд за семейството на хазяина, куче, котка и скакалец жив няма да остане, перфектна хигиена, розмарин и магнолии. Е-ех, Българийо, и това доживя...
311
1
 
4
 
! Отговори
Принцип преди 7 години
Когато правя изводи, за да говоря първо трябва да изплюя дажбата, че да мога да кажа нещо:- Аз!
310
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕБ ПЪК КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА. ТОЯ ВЕЧЕ Е МИЛ И ДРАГ САМО ЗА НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ РОДНИНИ. НАРОДЪТ ГО МРАЗИ, ТОЗИ ЛЪЖЕЦ И ГРУБИЯН, ЕДИН ОТ НАЙ-МЛАДИТЕ СИНОВЕ НА ПАРТИЯТА МАЙКА БКП. И КАКЪВ ЕВРОПЕЕЦ Е СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ. И КОИ НИЕ "ПРИЧИНЯВАМЕ" ВОЙНИТЕ. ТВОИТЕ ГОЛЕМИ НАЧАЛНИЦИ, КОИТО ТИ СКРОИХА ШАПКАТА С КРИСТАЛИНА. ТИ СИ ЕДИН ОТ НАЙ-ВЪРЛИТЕ ИМ ФЕНОВЕ, ЗАТОВА МАРШ ПРИ ТЯХ, НА ГИЛОТИНАТА ДО МЕРКЕЛКАТА
309
0
 
26
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Какво откровение на Мутрата-ние изнасяме демокрация с което правим войни!!!!Според казаното от Мутрата излиза ,че ДЕМОКРАЦИЯТА ПО ОБОНГОВСКИ е по страшна от химическото оръжие на Садам!!!!!!!!
308
1
 
39
 
! Отговори
Извод преди 7 години
С всеки ден на всеки става ясно , че този човек е все по-вреден за България, олицетворение на мутринският ни преход, който уви никога не свършва! Срам ме е , че съм българин с премиер мутра и евентуален президент--***.ката цецка, известна единствено с това че е с юридическо образование от рабфак, и верен син на БКП.
307
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко населено място да се бори на живот и смърт, за да не допусне пришълците. Всички от 16 до 60 годишни да се вдигнат с топори, брадви и вили. Харманли е жив пример за нихилизъм. Да ги пращат в Банкя и на Околовръстното в ж. к. Камбаните.
306
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До gtfХич даже не е далеч от реалността, направо си е баш в нея, с всичките и облаги. А ние сме вече 26 години, че и повече, извън реалността, ние сме като зомбита, гледаме и не виждаме, слушаме и не чуваме, вдигаме ръце като роботи, а ония пълнят гушите на няколко десетки хиляди, които яростно ги поддържат, живеят бейски на гърба ни, гаврят се с нас, изживяват се като "елит" и не им пука ние ще мрем ли, ще живеем ли, ще бъдем ли *** на ***, които ще паразитират на бащината ни земя.
305
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са измислици на така наречените лидери. Нито един войник не иска да отиде в чужда държава нандругия край на света и да го застрелят като куче *** че видиш ли той иска демокрация за кю нците...
304
1
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Е , как след като такива дълбокомислени изводи излага пред света този титан на мисълта, да не гласува човек за Герб?Само ГЕРБ! Чудя се, как е имало държава преди Герб! Добре че дойдоха те, за да излезем от пещерите, и да започнем да ядем доматите без колчетата!
303
0
 
33
 
! Отговори
да преди 7 години
Ясно е, че управляващите подготвят почвата за заселване с азиатски емигранти. Ясно е, че с това ще предизвикат гражданска война. Ясно е, че те ще дадат фира първи в такова стълкновение. Народът няма да им прости.
302
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо просто не направите референдум по въпроса? Може би защото всички ще гласуват за бежанците вън от бг!!! а вашите толерастки господари не са ок с това.