България – майка за бежанците! БСП: Така не може!

На бежанците трябва да бъде осигурено жилище, училище, лекар
91
България – майка за бежанците! БСП: Така не може!
Снимка: Булфото, архив

БСП обвини управляващите, че с парите на българските данъкоплатци ще издържат бежанци, които ще бъдат заселвани в общини с лошо демографско състояние.

Социалистите видяха признание от страна на МВР шефът Румяна Бъчварова, че част от милионите, които ни отпусна на ЕК за мигрантите, ще бъдат похарчени именно за заселването им в страната.

С част от тях щяла да се дострои и оградата на границата, чиято цел е да спира нелегалните.

Още по темата

"Сега излиза, че България, която не е родина за тези хора, ще се грижи за тях като майка", оплака се Таско Ерменков от БСП.

Той се позова на правителствено постановление от 12 август, в което е посочено, че кметовете на общините предоставят информация колко бежанци могат да заселят.

На тях трябва да им бъде осигурено жилище, детска градина и училище за децата, информация за свободните работни места, личен лекар.

Освен с европейски средства обаче изпълнението на програмата за интеграция на бежанците предвижда и национално финансиране, което за социалистите е неприемливо.

Според Ерменков в България влизат много малко бежанци, а повечето от мигрантите са икономически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жилище, училище, лек - Бъчвароова спомена и работа. Хайде да осигурим това на всички български граждани и после да се грижим за изпадналив беда чужденци. Богатите страни в Европа могат да си го позволят - ългария все още не може да обезпечава такъв стандарт за своите граждани. цинично е да се иска от нас да предоставяе на чужденци това, с което самите ние не раазпоагаме.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не подхранвайте никакви илюзии! Европа каза ясно и членоразделно - милиолинте ни се дават нее за ограда, а за мигрантите. Започвайте да ги връщате по родните им места - в България няма нито един бежанец според дефиницията на ООН. Европейските дъжави ни ги връщат тихомълком, а ние си играем пиески, защото не можем да си определим ориентацията.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До майка Турция ни чакавърви де!
51
0
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 7 години
До АнонименТова Аллах не го е чувал. Това истинският Бог го е казал на евреите!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кога ще спрат тази война?Или петролът този път трябва да бъде ползван от ЕрдоганМай това е сделката
49
1
 
6
 
! Отговори
sid преди 7 години
Защо не.Борисов няма да е жив ,когато ще им бъде осгурена и възможност да гласуват.Неговите внуци отдавна ще са извън пределите на страната и няма да знаят български.В крайна сметка тази територия няма да остане празна.Ще я заселим с авганистанци,иранци,сирийци.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тия афганци дето се биха в Харманли, кога ще ги изпратят за Афганистан?Тях няма какво да ги обследват. Не стават за Европа и това си е.Та, кога ще ги натоварят на самолетите?
47
3
 
2
 
! Отговори
Core преди 7 години
Istoriata se povtaria...zabravianeto e polezno za zdraveto...obichai blijnia si...
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мълчите, другаре. Мълчите.Само минуси цъкате....
45
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не забравяме и Волен, който со скоро ни убеждаваше в светлото пронатоско и про ЕС бъдеще на България.Сентовете играеха тогава,сега играят копейките.
44
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Европейският Съюз ще я създаде тази нация от афганци и пакистанци.Ще я създадат изчадията на нашата "партия ***", която не е слизала от власт вече 45 + 25 години.Бойко - живковистът.Цецка - парт. секретарка.Доган, Местан, Хасан.... - ченгетата-турци.Да продължавам ли?Купени и капарирани рубладжийски изчадия на кремълското гов/но путин.Бивши доларджии, настоящи рубладжии...Да продължавам ли?
43
0
 
27
 
! Отговори
до 70 анонимен преди 7 години
А сега Европейския Съюз ще създаде чиста българска нация от афганци и пакистанци ! И нова българска история си имаме без турско робство и националните ни герои са унижени. Също и националната ни култура. Четете новите български учебници по история и литература.
42
14
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
"Ами то май по-добре бяхме в Съветския Съюз отколкото в Европейския Съюз !..."Може би,но СССР не признаваше писмеността ни, не признаваше българският произход на Кирил и Методий.СССР ни имаше за "задунайская губерния".СССР създаде македоснската нация от чисти българи.
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то май по-добре бяхме в Съветския Съюз отколкото в Европейския Съюз !...
40
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарят Георги Димитров нарича Москва НАША СТОЛИЦА.Да живее комунистическият интернациионализъм!!!Да живее дружбата между народите!!!Гражданство и мома за всеки бежанец!!!
39
7
 
9
 
! Отговори
до До до позитано 20 преди 7 години
СССР е родина на всички българи.Те са ни освободили!!!
38
15
 
0
 
! Отговори
до позитано 20 преди 7 години
Ако си комунист,ще си ЗА ИНТЕГРИРАНЕТО на бежанците в Майка България.Аз съм комунист, и вярвам в идеалите на комунизма.И затова съм ЗА заселването на бежанци. ДА ЖИВЕЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНАТА ДРУЖБА МЕЖДУ НАРОДИТЕ.Другарят Маркс, другарят Енгелс, другарят Ленин проповядват дружба между народите.Бежанците са повече от добре дошли!!!
37
1
 
12
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
До анонимен 57 Ние бяхми чист народ. Всички бяхме комунисти. А сега нахлуват джихадисти. Така ли е ? Така е ....
36
0
 
1
 
! Отговори
държавен вестник преди 7 години
dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769четете какво ни чака
35
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жива кръв ще влеятв мъртвият ни народ.Живи гени - в пркажените ни, български такива.Добре са дошли.Сега ме псувате, утре ще ме благославяте.