Ние причиняваме войните! Ние трябва да приютим бежанците!

Бойко Борисов призова Европа да посредничи за край на войната в Сирия
7 окт 2016 14:30,
658
Ние причиняваме войните! Ние трябва да приютим бежанците!
Снимка: flickr

Премиерът Бойко Борисов обяви, че мигрантските потоци се насочват към Европа, защото десетилетия наред лидерите на тези страни са изградили най-доброто място за живеене.

"Мигрантска криза за Русия няма и за САЩ няма, всички идват в Европа, защото нашите лидери десетилетия наред са изградили най-доброто място за живеене, изградили са ЕС. Те са били много по-прозорливи, изживели са 100-годишни войни", настоя той по време на конгреса "Миграция и интеграция: влиянието върху жените", организиран от ЕНП Жени.

Още по темата

"Продължавам да смятам, че тези, които бягат от война, особено където има и наша намеса - на Европа, на страните от НАТО, сме длъжни да си понесем отговорността и да подпомагаме тези хора, защото ние го причиняваме", категоричен бе министър-председателят.

"Помните времето, когато малки деца ги даваха удавени в морето и как протичаше това като ток във всички европейски страни. Какво чувство на жал, умиление, дори и срам, че това се допуска в 21 век. Тогава всички държави с развита демокрация откликнаха да помогнат на тези хора, които бягат от война", продължи Борисов.

В тази връзка премиерът настоя цялата дипломация на Европа трябва да бъде впрегната  и да посредничи за прекратяване на военните конфликти, на първо място в Сирия.

"Всеки един от лидерите има достатъчно контакти, ЕК и ЕС като цяло имат достатъчно лостове да повлияят и на президента Путин, на президента Обама, на държавния секретар Кери, на външния министър Лавров", отчете той.

"Няма по-добро от мира", обобщи Бойко Борисов и предупреди, че ако започнем да замитаме проблемите под килима, другите ще ги видят и ще ни атакуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До решениеА защо в Сауди Арабия и Катар? Директно в САЩ да ги карат, САЩ са прочути с интеграцията на най-различни народи, те са пъчуърк от етноси и нации, прекрасно интегрирани, равни, всички живеят богато, никаква дискриминация, няма 3-метрова железобетонна ограда към съседа, на който са отнели Калифорния,Тексас, Аризона... абе изобщо Град на слънцето, не като Русия - да анексира собствената си земя, какви хора! Затова бежанците не трябва да ходят там, а в САЩ, там е леж, па яж! И 40 девици
300
2
 
46
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Откъде-накъде точно пък НИЕ причиняваме войните в Близкия изток? Може ли премиерът да посочи поне един случай, когато България е нападала или "демократизирала" Либия, Сирия, Ирак или някоя друга страна? Или Борисов поема отговорността вместо САЩ, Великобритания, Франция и др. подобни държави?!
299
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е щом като Европа е изградена като добро място за живеене с цената на 100 годишни войни сме длъжни да я защитим от нашествието от ислямската ***. Това е нашият дълг към предците ни, които са дали живота си за това, не ли?
298
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикво, висша форма на лицемерие е да натресеш на хората бежански центрове и да ги призоваваш да ги приемат, докато си държиш своето местенце чистичко!
297
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатът на "обединените патриоти" хахаха- съмнителни патриоти, а обединени ме хвърлят в смях, да не би да си помислим, че са разединени. Въобще не си спомняме колко се обичат Сидеров и Симеонов.Та...Каракачанов каза възмутено, че не можел да праща необучени младежи на война!Алоууу, кой си ти, дето ще ни пращаш децата на война обучени или не?!За чий ***?!Нямаме работа да подкрепяме грабителските каузи на престъпната американска олигархия, обслужвана от НАТО!
296
0
 
26
 
! Отговори
456 преди 7 години
Бойко Борисов е името на този премиер дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му.Списание " Форбс"
295
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти колко бежанци си приютил бе?! Николко! Бежански центрове на твоята улица има ли?! Не! Оградили сте се като царе и пет пари не давате, че ние ви сърбаме попарата!
294
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,тикво продажна мутренска! Аз,моето семейство,близки и приятели,войни не сме предизвиквали,така че недей да говориш от наше име! Не се опитвай да ни пришиеш към тези които разпалват войните,които векове наред поробваха и експлоатираха по най-жесток начин колониалните си народи и страни! Запомни добре,нашите интереси не съвпадат с товоите-да погубиш държавата,с единствената цел да се спасиш от мутренското ти минало и жалкия си животец!Бог не забравя и отмъщава жестоко,помни това и живей в ужа
293
1
 
1
 
! Отговори
f преди 7 години
Излежалият си присъдата има два скайп ъкаунта.
292
1
 
2
 
! Отговори
f преди 7 години
Чатилите си с излежалият си присъдата, изживявайки се като наемни убийци, имат връзки с бившата Държавна Сигурност.
291
0
 
27
 
! Отговори
gtf преди 7 години
Някой си живее в свой собствен свят, много много далече от реалността, още по-далече от плановете на "големите... така става, като власт попадне в субект с интелект на овчар.
290
0
 
25
 
! Отговори
те искат на Запад преди 7 години
бежанците са приютени в икономически стабилна и мирна Турция, близка тям по нрави, и пари се превеждат милиарди.но щом толкова ги чакат в Германия /останалите държави "ние" отказват квотите/ - да пращат самолети до Анкара и да ги извозват до Берлин, по-хуманно е, отколкото с трафиканти.
289
1
 
1
 
! Отговори
f преди 7 години
И относно същото убийство - престанете да прикривате стоте, чатили си с излежалият си присъдата. Съдържанието на чатовете е изтеглено и е от съществена важност.
288
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случаят с убийството е подновен от военните, понеже изглежда да е имало съучастник, веднага след това поет лично от силистренският прокурор, който прикрива себе си. Ако не е той съучсатникът, би трябвало да е някой от братята му - араби. Тази, която сочи за своя майка няма как да му е, а е осиновен арабин, направете справка за рожденното му име-Милена. Същият има връзки с КГБ и е ключова фигура. Нали окървавеният шишко бягал настрани, този и брат му също. И без това е за уволнение, един *** по-малко.
287
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се поддавайте на внушения, че няма алтернатива!Има!В България живеят и други българи - честни, работливи, ОБРАЗОВАНИ, родолюбиви.При просташко управление интелигентните и честни хора се игнорират, защото са мишени, защото не издържат на бруталната арогантност.Има умни и способни хора, за това трябва обмяна на всички нива - не повече от два мандата депутат, не повече от 120 депутата.Стига сме хрантутили ***, неграмотници и крадци!Всичко това трябва да спре и да се започне на чисто!
286
0
 
29
 
! Отговори
Чудя се преди 7 години
Има ли още ,дето да гласуват за неговата плевенска овца?Напоследък гербаджийската политика се превърна в откровено национално предателство!Тия май си стягат багажа и разпродават България на парче.....
285
22
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
До хахахахаСАЩ са приели 85 000 бежанци, а не 10 000. И се готвят да приемат още 130 000 догодина.
284
0
 
26
 
! Отговори
! преди 7 години
За тиквата е ясно , че е тиква! *** на стадото му харесва да е лашкано от тиква !
283
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подобно изказване може да направи само национален предател и българомразец.
282
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА И ИЗЧЕЗВАЙ БЕ!