Пари за заселване на мигранти няма, но пък оглеждаме... сгради

У нас имало много малко бежанци, а масово мигрантите са икономически
36
Пари за заселване на мигранти няма, но пък оглеждаме... сгради
Снимка: Булфото, архив

Пари за пилотните проекти за заселване на бежанци в общини с лошо демографско състояние, в централния бюджет за тази година няма. Това заявява в отговор на въпрос на соцлидерката Корнелия Нинова финансовият министър Владислав Горанов.

Още по темата

Първа за тези проекти призна шефката на сдружението на общините Гинка Чавдарова. След това социалистите обявиха, че има правителствено постановление от август тази година, според което кметове на общините трябва да предложат броя на бежанците, които могат да заселят на своя територия като им осигурят жилище, детска градина или училище за децата, личен лекар, както и информация за свободните работни места.

Червените смятат, че по този начин някои населени места ще се превърнат в гета, а България ще стане майка на хора, за които тя не е родина, а за проекта е предвидено и национално съфинаниране, което означава, че издръжката на бежанците ще се поема и от данъкоплатците.

Депутатът Таско Ерменков коментира, че от статистиката се вижда, че у нас има много малко бежанци, а масово мигрантите са икономически.

Горанов посочва, че финансовото министерство привежда парите на общините при спазване на определените параметри в Закона за държавния бюджет, където съвсем конкретно е посочена сумата за всяка община.

Допълнителни финанси общините могат да получат само с отделно решение на правителството, каквито няма.

В друг писмен отговор на въпрос отново на Корнелия Нинова, МВР шефът Румяна Бъчварова посочва, че заради засиления бежански поток през септември и октомври миналата година са направени огледи на сгради, собственост на военното министерство с отпаднала необходимост.

Една от тези казарми е била в Самоков, но не се предвижда изграждането на бежански център в района на Самоков, а и цялата Софийска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бойте се ще вдигнат здравната осигуровка на 10% ,вече потребителската такса ще е 5,50 лв ,парно,ток,вода ще е лукс ,а около вас ще щъкат афганистанци и иракчани с погледи на убийци..
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един стар обичай в с.Бродилово (Странджа). Нарича се тричане на кучета. Може да се приложи и на хора. Има лечебна цел. Ще ми се да ги хвана всичките тези дебелогъзи нищоправещи българоубийци и да ги въртя (тричам) на дебело въже докато дишат. Може и да им излязат белите мишки от празните им кратуни.
19
0
 
9
 
! Отговори
хилъри преди 7 години
бойко ще върне ислямското робство,гласувайте за продажните мишоци
18
0
 
6
 
! Отговори
nikolay преди 7 години
Откриване на бежански центрове за емигранти,Къде е логиката???????Сигурно аз съм *** и не разбирам.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЪВ ВСЕКИ МАЛЪК ГРАД ЩЕ БЪДАТ ЗАСЕЛЕНИ ПО 100-200 СЕМЕЙСТВА.ТЪРСЯТ ТАМ, КЪДЕТО ИМА ПРАЗНИ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ, КЪДЕТО ДА ОБУЧАВАТ МИГРАНТЧЕТАТА
16
0
 
20
 
! Отговори
Шоумен преди 7 години
Голямата далавера с парите за бежанци да започне - СЕГА!
15
1
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
А гласувайте за ГЕРБ, де?????Впрочем-софиянци ще гласуват.Баце им направи магистралки, метро, зала, обещава да не прави бежански лагери в Софийска област, да ги разселва на друго място, и Софиянци пак ще гласуват за Банкянското слънце.Но и да не гласуват, Герб организират изборите, и броят бюлетините.Сигурен съм, че вече са напечатани и даже въведени на електронен носител, и правилните протоколи, които да се подадат към ЦИК...........
14
0
 
15
 
! Отговори
гтф преди 7 години
тояга трябва за гербавите и май много е наближило
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 7ми октомври утре елате в 8 пред Света Неделя.Кажете не на тормоза на мигрантската клика и бездействието на ченгетата,които ги пазят.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,тихомълком ще го направят!!Няма такива предатели,хора!?!? ПРЕДАТЕЛИ! ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЩЕ ГИ ИЗСИПЯТ ВСИЧКИТЕ КА.МИ..ЛАРИ ТУК!Никаква търпимост не трябва да има!
11
0
 
31
 
! Отговори
тт преди 7 години
За тази година няма пари, но за следващата има, за да унищожат България и да я превърнат в ислямистко гето! Бъчвата вчера нали си го каза, също така жените на ЕНП се събирали в София на конференция посветена на мигрантите и интегриранито им, Швеция /държавата на 2 -ро място по изнасилвания и над 50 no-go-zone, щели пък да ни съветват как да интегрираме непридружените "деца-бежанци"/ които са над 20 годишни пръчове/.Ако не се вдигнем и изметем арабопитеците и техните подръжници, губим България!
10
4
 
20
 
! Отговори
До чужденеца преди 7 години
Този народ ще се надигне само ако пръдне петела!На бас че никой няма да си мръдне пръста и ще се прави на ударен.Хахахахахахаа
9
2
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Народа спи,спи и то дълбок сън!Българския народ е наивен и страхлив.1944 година управляващите се подиграват и смучат кръвта на народа и никой не смее от овчия народ да повдигне глава.На приказки сте ''велики'' на дела кръгла нула като емблемата на Ауди.Едно време *** прабългари са били храбри бойци и се биели до последно.Днес българите стоят и чакат някой пак да ги освободи.Само че този път помощ няма да дойде от никъде.
8
0
 
15
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Народе Български,кога ще разбереш че твоето мнение си е само твое и на управляващите не им пука за вас и вашите тегоби.Време е да се действа не с писмо а с дърво.На оружие братя и сестри български,да претъпчем тез ГЕРБЕРИ крадливи и продажни.
7
0
 
38
 
! Отговори
ИМА ЛИ СПАСЕНИЕ... преди 7 години
Ужасът нараства със всеки иминал ден! Не се знае какви ще се случи утре! Възможно е да бъде допуснато нахлуване на 100 хиляди или 200 в България! Изнасилвания, атентати и колене! Правителството доказа своята продажност! Бъчварова обяви, че заселването на араби е "нещо нормално"! ЩОМ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР КАЗВА, ЧЕ ТЕ МОЖЕЛИ ДА ДОЙДАТ И ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ БЕЗ ПРОБЛЕМ И ТОВА Е НОРМАЛНО, КАКВА БЪЛГАРИЯ ПОДГОТВЯТ ТЕЗИ ХОРА?Меркел се разпореждала кой да посочим за ООН? ...
6
1
 
9
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
19 !!! Другото е бля бля бля
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те парите няма да са от бюджета, Европа ще дава, за да си ги събираме тука. Ще станем един чудесен хъб за бежанци! За Борисов не е важно как българите ще съжителстват с тези, важното е пари да му се дават!
4
0
 
22
 
! Отговори
мда преди 7 години
Като няма кой да "населява" казармите ни рано или късно ще ги ползват другите... началото на края на западната цивилизация... и ние няма какво да се залъгваме сме от нея... рано или късно "вакума" ще се запълни и на нашата земя ще има различен народ. боли ме от факта но май е неизбежен колкото и да не ни се иска...
3
1
 
40
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Народе стягат се тия башибозуци герб трябва да си ходят. Въртят сочат все тука ги държат. Тези не са хора който не ги виждал, няма интеграция само проблеми и ислямизъм. Идват избори президент патриот!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е накъсана, логически непоследователна и изпълнена с недомлъвки, догадки и уклончиви мнения. А мнението е само едно и то е, че "бежанците" нямат място в България. От всеки български гражданин те би следвало да бъдат третирани като престъпници - нарушители на държавна граница.