В отсъствието на Орешарски, ДПС даде рамо на Радев

Карадайъ разчете, че хората искат промяна
Обновена: 7 ное 2016 01:13 | 7 ное 2016 01:05, Веселина Йорданова
42
В отсъствието на Орешарски, ДПС даде рамо на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Българските граждани заявиха, че искат промяна, така ДПС разчете вота от първия тур на президентските избори.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ коментира и че гласуването е показало, че гражданите са подкрепили независимите кандидати.

"В първата петица има трима независими кандидати, което оценяваме като знак, че българските граждани имат очакване за независима президентска институция, която може да бъде партньор на другите власти, но и коректив, когато е необходимо", допълни той.

На брифинга липсваше независимият кандидат, подкрепен от ДПС - Пламен Орешарски. Лидерът на ДПС обясни, че са в координация с него и той е казал, че ще коментира изборните резултати, а не социолозите.

Карадайъ уточни, че няма да влизат в преговори и срещи за втория тур, защото избирателите на движението са били категорични, че има нужда от промяна. 

Той допълни и че не е добре да има концентрация на всичките власти в една персона. Така, без да каже директно, че застава зад Радев, ДПС на практика даде подкрепата си за него.

Никоя конкуренция не може да е притеснителна за ДПС, отговори Карадайъ на въпрос притеснителна ли е конкуренцията на ДОСТ. Той допълни, че движението ще анализира изборните резултати - своите и тези на другите партии.

Карадайъ заяви и че е съгласен с коментара на Борисов, който по-рано каза, че ГЕРБ е първа партия. "Независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, победи най-голямата партия ГЕРБ", посочи той.

Лидерът на ДПС каза, че проведената от движението около десетина дни кампания е била добра и позитивна и от партията са доволни от резултата на Пламен Орешарски, който е добър.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС и БСП комунисти,щели да правят промяна.Каква ще да е тая промяна,след като ограбиха държавата и собствения си електорат????Калдъръма да не играе двойна игра,защото е прозрачен и от вътре червенее.Тия с тютюна да му мислят,водачите им са с две лица.
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП+ДПС=Вечна дружба и сътрудничество
7
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да настъпиш един път мотиката по невнимание се допуска , но два пъти е от тъпотия. Те това стана с изборите. БСП и ДПС катастрофираха Държавата и сега пак ги искаме . Да ви са честити другари .
6
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С отвращение ще се наложи за ЦЦ да се гласува. Турците се домогват отново до властта посредством комунистите. ДПС+БСП=катастрофа.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех любов ли беше, да я опишеш! Но надигнеш ли смърди!
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах конференцията такова нещо не казаха ,РЕФЕРЕНДУМ ЗА МЕДИЙТЕ НЯМА ЛИ ДА ИМА .
3
6
 
22
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Десен съм, но гласувах с "никой".Хич не ми харесва какво се заформя. Радев печели - с това съм ок. Какъв му беше проблема на Боко, президента да е от опозицията? Защо трябваше да съдира торбата с л*йн*та?Какво ще стане сега? Или пак ще си го изберем след политически панаири и нестабилности от които само губим или (опази боже) пак бсп + дпс на власт.Да се оттегля вече вожда, вижда се че му тежи и да идва Томислав Дончев на негово място. По голям пич от него в парламента няма!
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВА ИЗНЕНАДА, ДАМИ И ГОСПОДА
1
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората на ДПС са много по хора!!!От едни други индийци в България!!!Българин съм и уважавам хората от ДПС!!!Бях войник и съм виждал как тези хора се трудят денонощно!!!