Бъчварова оцени: Гласовете за Радев са протестен вот!

Според МВР шефа оставката на кабинета би била поемане на отговорност
156
Бъчварова оцени: Гласовете за Радев са протестен вот!
Снимка: БТА

Очевидно високата подкрепа на ген. Румен Радев на изборите е своеобразен протестен вот към управляващото мнозинство.

Още по темата
Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира резултатите от първия тур на изборите и посочи, че е изненадана от тях.

"Имаме основание да чуем гласа на гражданите. Има недоволство и то се изразява в подкрепа на ген. Радев", коментира Бъчварова, цитирана от БТА.

Според нея обаче е възможна промяна на резултатите, защото може да има по-висока активност на втория тур. Освен това е важно как ще гласуват всички избиратели, които са дали гласа си за кандидати, различни от Цачева и Радев.

"Ако има оставка на правителството, това ще е най-високото ниво на поемане на отговорност. Надявам се уклонът към ген. Радев да не е заради ксенофобия и нагнетени страхове", коментира Бъчварова. Като социолог обаче тя очаквала такъв резултат, защото при увеличаване на избирателната активност пластовете се разместват.

Бъчварова беше категорична, че ГЕРБ не е купувала гласове. Тя допълни, че изборите са преминали в спокойна обстановка и за гарантирането на сигурността на балотажа ще бъдат взети същите мерки, каквито и на първия тур.

"Много е трудно дистанционно да се организират избори в чужбина, както и да се предвиди колко човека ще гласуват. Надявам се за втория тур да има по-добра организация на вота зад граница", обясни министърът.

Тя присъства на тържеството на Националната полиция, която днес чества своя празник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
11
 
! Отговори
иванов преди 7 години
генерала няма нищо общо с БСП, просто социалистите се блажат от личността му
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много моля, какъв протестен вот, че ние ли сме виновни, че постановката е от типа кон (пегас) за кокошка. И друго, торта от л.... не може да се направи, колкото да я боядисваш, украсяваш, ако ще да туриш и плакат 100 метра, че и да крещиш, че това не е Л, а прекрасен, вкусен сладкиш, ми пак няма да стане торта
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99Радев се махна точно за това,не желаееше неизгодни сделки за авиацията за да пълнят гуши определени кръгове,а ти го познаш,колкото аз познавам баба ти.Той е много качествен човек.Герв също имат способни хора-Томислав Дончев,но не е послушко.
99
0
 
7
 
! Отговори
перо преди 7 години
До Анонимен има една...Волът рие земята, ала въз гърба му пада
98
0
 
2
 
! Отговори
рес еоод преди 7 години
До задължителен вот- който гласува налива в казана на дявола
97
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо ме е срам да гледам, как всички от герб се изредиха, опитвайки се да очернят Радев. Човекът се държа достойно и премерено през цялата кампания, не нагло и надменно като Цецка.
96
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, много е важно президента да може да лети.....хаха
95
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се ,че е протестен вот. Най-после ви овряха тъпите и алчни глави. ! Че каква е разликата между Герб и БСП ? Аз като редови обикновен гражданин Ви казвам :няма такава разлика. Просто се редувате и от година на година ставате все по алчни и по-алчни. Нарлода му писна от хвалбите на Борисов ,защото 27 години все едно и също :шепа политици стават милионери а ние обикновените работим по за 500 лева в тази сиромашка държава.
94
16
 
0
 
! Отговори
Мислете преди 7 години
Гласувайте за г-жа Цацеча! Да продължив настоящата добра политика! Не се подвеждайте по протестен вот! България има бъдеще единствено ако има ГЕРБ!
93
2
 
18
 
! Отговори
достойният е Радев преди 7 години
Аз искам моя президент да е умен,представителен,балансьор във външната ни политика,да служи на народа си и да устоява неговите интереси,Аз не искам за президент пребоядисана червенушка завършила РАБФАК,ограничена и раболепна.А вие?
92
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Глупост след глупост ! Все ми е тая дали ГЕРБ ще краде или БСП и ДПС ще крадат, народът и държавата са си все така бедни !Голям праз, като ще си подадат оставките ! Да ги подават, какво само плашат, на Бъчварова без това отдавна и беше време !
91
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 99Абе защо се правиш на дръж ми шапката? Ами то от цялото му поведение и като генерал и като кандидат президент лъха нескрито русофилство. Никога срещу Русия, не на санкциите срещу Русия и т.н. А докато беше шеф на ВВС направи всичко възможно България да не купи натовски самолети и да продължават българските ВВС да зависят от Русия всячески.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова, да се готви да прави бъчви след втория тур.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, Радев го изкараха родоотстъпник и по - черен от дявола. Кога точно е станал този потресаващ обрат, кога е вербуван от Кремъл. В уикито биографията му е направо зашеметяваща-работил е по старото време около 2г.(87 и 88), цялата кариера е след промените, след 2000г. е свързана с НАТО. А квалификацията му, езици, летателен стаж,да настръхне човек, такива хора са национален капитал Ако се махнат изборните плювки, колко пък подобни военни имаме, такъв като го срещнеш-на крака да му станеш.
88
1
 
9
 
! Отговори
Протестен вот преди 7 години
До за ПРОТЕСТЕН ВОТОт ГЕРБ явно са започнали да наемат малоумнии ***, можещи да пишат само с главни букви! Колко ще е заработката до балотажа в неделя?
87
0
 
13
 
! Отговори
Злобният трол преди 7 години
Подаването на оставка на правителството е БЯГАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ. Ще прехвърлят отговорността за разрушената държава на служебното правителство, ще платят отново за бунтове и ще се върнат на власт. И отново ще обвинят други за техните дела. Познато, нали? И сценарият не го мислят те, друг им го е написал.
86
0
 
2
 
! Отговори
за ПРОТЕСТЕН ВОТ преди 7 години
ГЛАСУВАЙ,БЕ .....ЕГА , СПЕЧЕЛИШ ..ХА,ХА,ХААААААААААААА.....ТОВА Е ТВОЕ ПРАВО!!!!!!!
85
1
 
16
 
! Отговори
ПРОТЕСТЕН ВОТ преди 7 години
Да, протестен вот срещу това, че унищожавате България! Добре си разбрала!Вие гласувахте постановление 208 от 12 август! Вие отваряте нови бежански лагери! Ти лично ни обясняваш, че не знаем от къде сме дошли и какви са родителите ни!ДА, АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ПРОТЕСТНО СРЕЩУ ВАС, *** ПРОДАЖНА!!!Правилно си разбрала!
84
0
 
0
 
! Отговори
задължителен вот преди 7 години
До рес еоодпотупваме ги окуражаващо по рамото
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опънаха 16-те милиарда, сега въртят, сучат и гледат как да оставят държавата в батака и да прехвърлят отговорността за фалиралата държава на някой друг!