Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ

Той отцепи вот от АБВ и Атака. Тя даде на Марешки и Каракачанов
7 ное 2016 15:30,
153
Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ
Снимка: Reuters

Румен Радев е мобилизирал гласовете на 80% от електората на БСП, а Цецка Цачева е успяла да убеди едва половината от избирателите на ГЕРБ да гласуват за нея.

Това показват подборните данни от гласуването вчера, обявени от Gallup International, с които работи Investor Media Group.

Още по темата

Според резултатите да гласуват са излезли около 1,2 млн. от привържениците на ГЕРБ. От тях вот за Цецка Цачева са дали малко над половината – 54%. По около една десета от гласовете на ГЕРБ са отишли за Радев, Марешки и Каракачанов. Избиратели на ГЕРБ са гласували и за Трайчо Трайков – 4,6%, за Ивайло Калфин – 2,6%, за Татяна Дончева – 1,3%.

Цачева е привлякла незначителен вот от други политически партии. Най-много, 8,5% от гласувалите за ДПС на предишните парламентарни избори. Вероятно това са гласовете на ДОСТ, които обявиха подкрепата си за нея преди първия тур.

От привържениците на БСП, близо 80 на сто са гласували за Радев.По около 3-4% от социалистите са гласували за Цачева, Каракачанов и Марешки.

Радев обаче получава подкрепа и от много други политически партии. За него са гласували една трета от гласоподавателите на АБВ. 35 на сто от гласувалите за ББЦ също са пуснали бюлетина за него. 10% от Патриотите и 13% от гласувалите за "Атака" на предишните избори също са дали вота си за Радев.

Ивайло Калфин е получил едва половината от гласовете на хората, гласували за АБВ на изборите за парламент през 2014 година. От БСП той е получил едва 3 на сто. Татяна Дончева е взела гласовете само на 1,1% от избирателите на БСП и 2,7% от тези на АБВ.

Пламен Орешарски е получил 56% от гласовете на хората, гласували за ДПС на изборите през 2014 година. За него са гласували и 1,6% от хората, гласували за БСП тогава.

Две трети от електората на "Атака", излязъл да гласува на тези избори, е подкрепил Каракачанов. По-малка част от атакистите са отишли при Марешки и Радев. Три четвърти от патриотите, са подкрепили Каракачанов.

Около една трета от вота за Марешки също идва от гласували на предишните избори за ГЕРБ, а чувствителен е делът на негласувалите на парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
до 141 преди 7 години
Военен и математика-класически пример за конфликт на интереси.Когато служех в казармата едно от децата на офицерите имало контролно по математика и те знаеха задачите за контролното.Събрали се бяха точно 5-*** офицери и си признаха,че за 3 часа не са успели.Реших задачите за 20 минути и получих 5 дни домашен отпуск.Задачите бяха за 8 клас.Служил съм в свързочно поделение и офицерите имаха гражданско звание"инженер"!!!!!Те от математика,техника и електроника бъкел не разбираха.
109
0
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Е този автогол от страна на ГЕРБ да издигнат Цецка Цачева за президент май е нарочен.Бойко май се надцени тоя път.Дано да не е фатално,защото аз не искам червен генерал президент.Единственият подходящ генерал би бил Аугусто Пиночет,но той за съжаление почина!Ако беше още жив и се бе кандидатирал аз бих гласувал за него като знам какво е направи за Чили и чилийците.Ние такъв човек нямаме за съжаление.
108
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
Помните ли как лятото руският депутат Толстой каза ,че Русия е изкупила част от България.Е,на изборите пролича кои са закупените-БСП и ДПС.Ясна е и програмата-Радев-президент,Орешарски-премиер,БСП/ДПС на власт,България извън НАТО и ЕС-на практика президент ще е Путин!На който му хареесва нека подкрепи Радев.Аз лично ще постъпя като Марешки-с отвращение ще гласувам за Цачева-по малкото зло!
107
1
 
4
 
! Отговори
pilgrim преди 7 години
Нищо в световната политика и особено на място като Балканите , не се случва без да е предварително обсъдено между главните играчи на масата. Положително е че Ген. Радев се вписва добре и като избор на Сащ и като избор на Русия, но само от него зависи дали ще оправдае надеждата на българите за достойно представителство на ограбената ни и поставена на колене България.Късмет на всички ни!
106
2
 
5
 
! Отговори
se преди 7 години
Разумно е да спечели генерала за да има коректив на властта .
105
0
 
7
 
! Отговори
Sinora преди 7 години
Po dobre nato general ot kolkoto komuniskata partiinata sekretarks zazeva horata ot pleven dobre ja posnavat kakva i kak se e darjala s tah sin4eto i usa koi mu plaschta daschtone u4iv bg debelaka
104
1
 
1
 
! Отговори
Bb преди 7 години
Sad za4eva ima 2 grupi turzi partista na mestan i dr tur4
103
1
 
5
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
Защо Радев се снима сам.....нямаме нужда от армия ако стане президент...той ще ни пази...
102
3
 
4
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Машаала генерал ефенди!!!
101
2
 
8
 
! Отговори
ж преди 7 години
до 139, аз против генерала нямам нищо против дано излезе читав човек и малко да пооправи каквото може и е в правомощията му, обаче тайните служби на богаташите отвъд океана не търпят непокорни , и повечето им начини не са от легалните, какво стана с венецуелския президент не го ли отвлякоха ,тия хора не се спират пред нищо ,та това ми беше мисълта
100
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До жЕдно е ***, друго е орел. Гледай и слушай колко стегнато и ясно се изразява генералът. Ама има златен медал от математическа гимназия. Първенец на випуска в Долна Митрополия. В академията "Максуел" с ходатайство не се влиза. Не очаквай този мъж да е послушко - той е водач. На България е нужен такъв, а не гърчавчета и простаци.
99
2
 
9
 
! Отговори
Сравея преди 7 години
Генерала е чист натовец от всякъде!
98
1
 
17
 
! Отговори
;-) преди 7 години
Ж,Ще ти кажа нещо много важно - Радев работи и с Америка и с Русия. Да, специализиран е в САЩ. Но не е пионка. Знам, че БСП са продажници, те продадоха нашата държава, но не, генерала не е такъв, не е ***. Не си ли го виждал? Той е главнокомандващ пилот, често са го давали, обаче по особено време просто, може би не си го видял. Но не се появява от никъде. Дълго време работи в армията.
97
12
 
1
 
! Отговори
ж преди 7 години
лично на мен от всички жени в политиката ни, ми е наи антипатична, но радев е почти непознат за народа,бил специализирал в сащ а го издигна бсп да не вземе да излезе че щатите си сложиха поредната пионка послушковец като плевньо, дано да не съм прав дано
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама за Радев гласували хора над 60 г.. Ами добре ,тези които сме доста по-млади и гласувахме за друг сега ще се присъединиме към тях.
95
18
 
4
 
! Отговори
maksim georgiev преди 7 години
веднаж предател-винаги предател!!Румен радев беше генерал при ББ,предаде го ,щото му обещаха му обещаха пост,ама и тия(БСП) ще ги предаде!!
94
1
 
21
 
! Отговори
май май преди 7 години
Струва ми се че Баце заложи на куц кон така си мисля не че съм гербер. И ми се струва че в понеделник сутринта Баце ще запее любимата си песен а именно-Батальона се строява за последен път..... !!!
93
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е дезертирал натовски генерал,колко ли още продажници като този има във армията
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хммПрочети биографията на генерала и съмненията ти отпадат от раз. Той е български и американски взъпитаник - винаги първенец и златен медалист. Магистър "Стратегически проучвания" в САЩ. Останалите курсове и спациализации си ги прочети сам. И няма да намериш връзки с Русия.
91
1
 
10
 
! Отговори
пффф преди 7 години
като гледам каква омраза има... ще си копаеме дъното вовеки..