Цачева: Кой е по-подходящ от мен? Аз съм една майка!

Не бих флиртувала със сетивата на хората, отсече тя
11 ное 2016 09:52, Петя Славова
205
Цачева: Кой е по-подходящ от мен? Аз съм една майка!
Снимка: архив, Булфото

"Грешката, за която говори Бойко Борисов, е, че не се е подвел по популизма. Грешка ли е, че е търсил най-подходящия човек? Кой от останалите ми колеги може да бъде по-добър и по-подходящ от мен?", попита кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите ѝ резултатите на първия тур от президентските избори са такива, защото тя е била себе си и е говорила истини. "Никога не бих заложила да флиртувам със сетивата на хората", категорична беше Цачева.

Тя добави, че от ГЕРБ винаги са търсели най-подходящия човек за всеки пост, който вече има опит, "а не човека, който би се харесал най-много в едно мерене по някакъв критерий".

Още по темата

"В тази кампания аз съм била докрай толерантна. Дори бях критикувана от моя щаб защо не отвръщам на нападките. Как може да отвърнеш на нападките, в които има само личностно заяждане? Няма нищо, с което да съм изложила държавата, да съм я накърнила и тук, и извън България. Няма какво да се каже и разбирам безсилието им, освен да се хванеш за външността ми", допълни Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ заяви пред bTV, че ще остави без коментар нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Цачева била партиен кандидат и слушала Бойко Борисов и ГЕРБ, като по този начин разделяла народа, а не го обединявала.

"Този коментар – това са хора лишени от всякакво чувство за хумор, от всякаква реалност, които са тръгнали към властта", смята Цачева.

"С кого ще управлявате, госпожо Нинова? С кого? С Пламен Орешарски отново? Как ще се случи тази работа?", обърна се към нея кандидатът на ГЕРБ.

"Аз бях първа на първия тур – с оглед на чисто партийните кандидати. Радев е от Инициативен комитет, подкрепен от БСП, Трайчо Трайков, който тогава беше потенциално възможен кандидат за балотаж, е от коалиция. Красимир Каракачанов също е от коалиция. Това имаше предвид нашият лидер", каза Цецка Цачева по повод обещанието на премиера Борисов, че след загуба на първи тур правителството ще подаде оставка.

"За да управляваш, трябва да имаш подкрепата на гражданите. На първи тур се мерят резултатите на чисто партийните кандидати", настоя Цачева.

"За втория тур вече се търси подкрепа на партньорите от мнозинството в парламента. Ако нямаме такава подкрепа на втори тур, управлението не е самоцел", каза още тя. Въпреки последните социологически проучвания, които дават голяма преднина на Румен Радев на втори тур, Цачева смята, че е възможно резултатите да бъдат обърнати.

"Как ще бъдем подредени в неделя – отново нещата са в ръцете на българските граждани", посочи тя.

Във финалното си послание към българските граждани преди балотажа в неделя, Цецка Цачева заяви, че е такава, каквато я познават от 2009 г.

"Не съм първа красавица, не съм първа младост. Аз съм една майка, една жена, такава каквато сме повечето български майки и жени. Имам експертиза, имам опит, характер, не се отказвам, мога да прощавам. Мога да бъда обединител, да преследвам стъпка по стъпка интересите на хората. Винаги се раздавам, защото така разбирам работата в интерес на гражданите", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
26
 
! Отговори
BB преди 7 години
Цецке всеки друг освен теб може би щеше да има по добри резултати. Моля те погледни се в огледалото и се огледай хубаво та ти не можеш да говориш .И си много тъ-а и про.та добре че партията те държи .Та даже и надменна .
132
0
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
От както се яви Бойко по изборите,във всички предизборни кампании за каквото и да избираме винаги от страната на ГЕРБ се говори какво са свършили те и предшествениците-и много рядко какви са идеите и какво ще направят за постигането на по-добър живот за гражданите на България!Няма как Цачева да е президент след като говори и се държи аналогично на комунистите от 60-70 години.А Президентската институция изисква държавническо мислене и решения,независимост в тези решения от управляващите партии..
131
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, Цецке, спри се! След сълзите, гафът с репликата на Конфуций, която е на Лао Дзъ, сега идва бисерът :"Никога не бих заложила да флиртувам със сетивата на хората". Сетива означава - вкус, обоняние, зрение, осезание,чувство за болка и равновесие и т.н. То това и остана да те пробваме и на вкус. Ако си мълчиш, имаш по-голям шанс :)
130
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време плашеха децата с баба Меца а сега със баба Цеца
129
0
 
40
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Г-жа Цачева приема ли се за поредното магаре предложено от Султана ? Ако е не , то тогава защо е в тази партия? Не щем повече ГЕРБ на власт, не щем и техните еврогейценности. Времето им изтича и както и да променят изборния кодекс народа ще ги измете.Повече не се търпи.
128
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз майка си имам. Втора не ми трябва. Искам човек, който да ме представлява пред света и не да се червя, че президеншата ми бърка Конфуций с Лао Дзъ, чиято е всъщност репликата, която цитира. Искам човек, на когото може да се разчита да отстоява Българското ми достойнство, а не само Европейското ми такова. Искам добри отношения както със САЩ, така и с Русия. Не искам ревла и манипулаторка, която звучи като на конгрес на БКП само, че сега БКП е заменено с ЕС. А и не обичам да бъда рекетирана
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХахоКаквото ти е нейма , такъв ти и коментара!
126
3
 
1
 
! Отговори
niktron преди 7 години
До Анонимен по голяма глупост не бях чувал отдавна
125
0
 
37
 
! Отговори
Гласувайте преди 7 години
Ами да подредим нещата в неделя :) С НОМЕР 13 и да се приключва тази предизборна драма!
124
0
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
О ЦЕЦО ДАЖЕ И БАБА ЯГА Е ПО-ПОДХОДЯЩА ОТ ТЕБ. ТИ ДАЖЕ СЕ ОКАЗА ГРЕШКАТА НА ГЕРБ, А ЗА НАС ОСТАНАЛИТЕ СИ ДАЖЕ КАРИКАТУРАТА НА ГЕРБ.
123
4
 
5
 
! Отговори
костовист преди 7 години
До До костовистЗапази си архив от коментарите и хвалебствията за Радев и чети след година. Нямам нищо против човека, но аман от месии! И сега ни чака не по различно от всички останали пъти!На нов началник и на малко прасе не се радвам !!! и в двата случая не се знае каква *** ще излезе.
122
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
С Бойко - баща и Цачева - майка, а неееее
121
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По голям виц от този не съм чувал
120
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тя добави, че от ГЕРБ винаги са търсели най-подходящия човек за всеки пост".Много вярно, ама най-подходящ за тях ;)
119
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
върви си заедно с герб........нямаме нужда от пребоядисани
118
20
 
8
 
! Отговори
ВИС преди 7 години
Когото и да изберем ,все ще е бивш комунист ! Няма отърване от тях !
117
1
 
48
 
! Отговори
ТИМЧО ВАРНЕНЕЦА преди 7 години
Нагло и безпардонно парче си, Цецке, комунистическо изчадие, пребоядисало се на "евро-гей-атлантик"...Освен това и лъжеш!
116
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам как от 10 дена св рдват много хора свързани с подземния свят от предстоящата оставка и идването на мажоритарен вот.Изобщо нямате идея какво правите в момента.Вота не е мажоритарен, а избор за дясно и ляво противопоставяне. Много хора лапали пари 20 год огладняха.
115
1
 
48
 
! Отговори
Майка била.. преди 7 години
Ами да си седи вкъщи да си гледа детето бе ..О няма как детето живее и учи в Сащ.Толкова противна личност не съм виждал .. на плакатите е пипната с готошоп, за да не плаши хората по улиците.
114
1
 
36
 
! Отговори
ЦЕЦО ПРАВИ ИЗБОРИ преди 7 години
и се е скрил в ПЕЧАТНИЦАТА и работи ли работи за победата на ПАРТИЯТА-ТИКВА. Това вече е опасно, че хората няма да гласуват защото ще сметнат, че генералът вече е спечелил. И ХОП ЦЕЦО пуска чувалите в действие