Цачева: Кой е по-подходящ от мен? Аз съм една майка!

Не бих флиртувала със сетивата на хората, отсече тя
11 ное 2016 09:52, Петя Славова
205
Цачева: Кой е по-подходящ от мен? Аз съм една майка!
Снимка: архив, Булфото

"Грешката, за която говори Бойко Борисов, е, че не се е подвел по популизма. Грешка ли е, че е търсил най-подходящия човек? Кой от останалите ми колеги може да бъде по-добър и по-подходящ от мен?", попита кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите ѝ резултатите на първия тур от президентските избори са такива, защото тя е била себе си и е говорила истини. "Никога не бих заложила да флиртувам със сетивата на хората", категорична беше Цачева.

Тя добави, че от ГЕРБ винаги са търсели най-подходящия човек за всеки пост, който вече има опит, "а не човека, който би се харесал най-много в едно мерене по някакъв критерий".

Още по темата

"В тази кампания аз съм била докрай толерантна. Дори бях критикувана от моя щаб защо не отвръщам на нападките. Как може да отвърнеш на нападките, в които има само личностно заяждане? Няма нищо, с което да съм изложила държавата, да съм я накърнила и тук, и извън България. Няма какво да се каже и разбирам безсилието им, освен да се хванеш за външността ми", допълни Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ заяви пред bTV, че ще остави без коментар нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Цачева била партиен кандидат и слушала Бойко Борисов и ГЕРБ, като по този начин разделяла народа, а не го обединявала.

"Този коментар – това са хора лишени от всякакво чувство за хумор, от всякаква реалност, които са тръгнали към властта", смята Цачева.

"С кого ще управлявате, госпожо Нинова? С кого? С Пламен Орешарски отново? Как ще се случи тази работа?", обърна се към нея кандидатът на ГЕРБ.

"Аз бях първа на първия тур – с оглед на чисто партийните кандидати. Радев е от Инициативен комитет, подкрепен от БСП, Трайчо Трайков, който тогава беше потенциално възможен кандидат за балотаж, е от коалиция. Красимир Каракачанов също е от коалиция. Това имаше предвид нашият лидер", каза Цецка Цачева по повод обещанието на премиера Борисов, че след загуба на първи тур правителството ще подаде оставка.

"За да управляваш, трябва да имаш подкрепата на гражданите. На първи тур се мерят резултатите на чисто партийните кандидати", настоя Цачева.

"За втория тур вече се търси подкрепа на партньорите от мнозинството в парламента. Ако нямаме такава подкрепа на втори тур, управлението не е самоцел", каза още тя. Въпреки последните социологически проучвания, които дават голяма преднина на Румен Радев на втори тур, Цачева смята, че е възможно резултатите да бъдат обърнати.

"Как ще бъдем подредени в неделя – отново нещата са в ръцете на българските граждани", посочи тя.

Във финалното си послание към българските граждани преди балотажа в неделя, Цецка Цачева заяви, че е такава, каквато я познават от 2009 г.

"Не съм първа красавица, не съм първа младост. Аз съм една майка, една жена, такава каквато сме повечето български майки и жени. Имам експертиза, имам опит, характер, не се отказвам, мога да прощавам. Мога да бъда обединител, да преследвам стъпка по стъпка интересите на хората. Винаги се раздавам, защото така разбирам работата в интерес на гражданите", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
20
 
! Отговори
за "стабилитета преди 7 години
До Да на Цецка Цачева !Ти да не си от хората на Доган - той измисля думички тип "заедност" и т.п.?Седи си в блатото на гробаджийската стабилност - стабилно последни по доходи, икономически растеж, индекс на човешко развитие, правосъдие, доверие, свобода на словото в цял ЕС!
92
1
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
СТИГА ВЕЧЕ!!!! ЗАСРАМИ СЕ!!! НЯМА ДА ТЕ ИЗБИРАМ ЗА РАЗПЛОД. НЯМАШ КАЧЕСТВА ЗА ОРЕЗИДЕНТ!!! БАСТА!
91
39
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме снощи,как генерала Не е подготвен почти за нищо. Нямаше идея за ключови въпроси и говорите празни приказки. Съвсем очаквано.Цачева е класи над него, като информация и знания.Изборът в неделяяя за мен вече е ясен - Цачева, Манушев. Дясна България.
90
0
 
37
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Има една хубава дума, която в момента ми идва на ум по отношение на Цецка Цачева, макар, че е на турски, мисля всички ще я разберете:Гьон сурат - демек, ти не я искаш, но тя се натиска...
89
0
 
41
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
тая направо си направи харакири...!!!
88
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, гласувайте в неделя, че пред тая дори Роската изглежда компетентен и адекватен :DЯвно с избора си за кандидатура герб искаше да ни покаже че има и по-зле от заминаващия си президент - нещо което досега изглеждаше малко вероятно..
87
0
 
19
 
! Отговори
костовистче преди 7 години
брой мангизите, че да ти стигнат за по-дълго. ТРЪМП нещо недолюбва СОРОС и може да спрат грантите от АМБАСАДАТА
86
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те герберастите са без принципи само пара да има гледат .Иначе всите са били от БКП,СДС,КГБ и квот им падне .Агенти само ...Пък тази и е горда от това че е била в БКП има медал и орден !
85
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както преди всеки се изкарваше партизанин или ятак, сега всеки имал дядо убит от комунистите. И кога сподели това за първи път, снощи или през 2011 при Коритаров?!Интересно как са я приели за член на БКП и са я пуснали да учи по линия на РБФАК при наличието на този дядо?!?
84
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си една карикатура, оплела се в собствените си лъжи... Ама все пак вината не е в тебе, а в началника ти св. Боци Асфалтений, да се свети името му (... у Бакърената)
83
8
 
3
 
! Отговори
Triagalnik na ... преди 7 години
Kakvoto i da izberete - pak ste v djobovete na chervenite agenti...pak.
82
0
 
23
 
! Отговори
ОРЕЛ И ЖАБА преди 7 години
Така е не само в басните на КРИЛОВ. Единият е РОДЕН ДА ЛЕТИ, другия колкото и да подскача на може да стигне небесните простори
81
0
 
24
 
! Отговори
Да бъдем честни преди 7 години
Обърках се вече от тези логики на ББ, на ЦЦ...Добре, бе, ти си майка, а аз бих казал " И ти си майка", защото не си само ти майка, нали?А къде е сина ти? В САЩ... А кой печели в САЩ на първия тур? Ген. Румен Радев.Значи синът й не е гласувал за нея. Защо аз трябва да гласувам за нея?А с логиката на ББ за двойното агентство? Ами то много готино! Ще лапаме и от едните, ще лапаме и от другите. Ще си живеем като Бойко през гербаджийско....
80
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз майка си имам -и не ми трябва това плашило което да е с претенции да я замесва !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! поредната Бокова изцепка е лансирането на тази повърхностна жена и точно в негов стил -да се обгражда с послушковци и лакеи ....последните 5 г. президента ако това нещо може да се нарече така му държеше шлифера ,сега иска за нови 5 г. да вкара в президенството ново безполово същество .
79
3
 
2
 
! Отговори
костовист преди 7 години
До КостовиститеИмаме си - верно е! Сега пак се готвим за хранилката и Вие, драги сте на път да ни помогнете.Благодарим!
78
0
 
34
 
! Отговори
вал преди 7 години
До Анонимен 56Мисля абсолютно като теб. Никога не съм подкрепял БСП и няма да ги подкрепя,но ще гласувам за Радев, за да се разбие еднополюсния модел.
77
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майка на чуждо дете на български се нарича мащеха.
76
0
 
12
 
! Отговори
Костовистите преди 7 години
и те са хора, макар и обременени. С пари в КТБ и офшорки . Разбираме ги.
75
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За майка не ставаш! Лошото е че и за стюардеса на летеца не ставаш!
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом "майка" е най-силната и страна, да стане министър на социалната политика.