ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!

Депутатите на Борисов искат още 3-4 седмици живот на НС
156
ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от ГЕРБ са готови със законови промени, с които се въвежда изцяло мажоритарната система при провеждане на избори за народни представители и планират да го внесат в деловодството на Народното събрание този четвъртък.

Още по темата

Отделно на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси утре ще се обсъди проект за решение, свързано с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум, обяви председателят й Данаил Кирилов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Смятаме, че това е първото и основното действие по Закона за прякото участие на гражданите, което е свързано с изпълнението и прилагането на волята на избирателите", каза той. - Започваме обсъждането с убежданието и с надеждата, че ще получим подкрепа в тази връзка и от други парламентарно представени сили", коментира Кирилов.

Той поясни, че призивът на ГЕРБ към новоизбрания президент Румен Радев за удължаване на работата на НС до разглеждане на законодателните промени е за три-четири седмици, за да могат да се приемат промените в Изборния кодекс.

"Ако има консенсус и получим подкрепа, това означава, че бихме могли да се справим и в сегашния времеви хоризонт на настоящото НС, бихме успели, при много напрегната работа, до 26-27 януари да обсъдим на второ четене тези промени", каза Кирилов.

В отговор на упреци от БСП – Александър Ненков коментира, че ако от ГЕРБ са имали желание някой да замита нечии следи с искането си за удължаване на работата на парламента, са щели да вземат мандата от президента Росен Плевнелиев и да го реализират.

Според него, ако от БСП са толкова искрени в техните притеснения, е трябвало те да вземат мандата, а не да бягат от отговорност и да извадят наяви всички неща, които ги притесняват.

Ненков посочи, че искат живота на този парламент да се удължи с няколко седмици до приема на промените в Изборния кодекс, за да могат да се съобразят с волята на избирателите, изразена на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
65
 
! Отговори
8 преди 7 години
Нещо май някой видя истински социологически проучвания и не му харесаха? няма страшно геребери, след като си купя новата свинетка за 97 лева ще изгарям от желание да гласувам за вас
13
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сладка е баницата! Аи играта с популизма е в кръвта на герберугите. Мнзинството от тях остават безработни, със заеми за големите къщи-дворци, ще трябва да се връщат на село ....А сънят бе толкова кратък!!! Сбогом, грешки на растежа! И дано ви забравим скоро!
12
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербавите за нищо я нямат тази Конституция. Сега искали удължаване на работата на НС. извън посоченият от закона срок.
11
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като искат да се съобразят с волята на народа да почнат със субсидиите. Така ще имат възможност да покажат, че имат желание да се съобразят. Това поне е лесно - гласуват субсидия 1 лв. или 0 лв., както твърдеше Борисов, че ще направят и се приключва с въпроса.
10
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези се чудят как да изнасилят Конституцията, с надеждата, че Радев ще им се хване на динената ***. Това е вторият опит след номера със съвместното служебно правителство. Малко са си повервали, че детинските им плитки номерца ще минат. Радев все пак е генерал от БА, а не милиционер или пожарникар!
9
0
 
61
 
! Отговори
Нас преди 7 години
А до сега къде бяха !? Или им трябва още време !? За какво ли !!!
8
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!Депутатите на Борисов искат още 3-4 седмици живот на НС"Като искате мажоритарен вот, до го бяхте гласували, когато бяхте на власт. Сега си подадохте оставките и се сетихте, че искате удължаване и мажоритарен вот, герберастки паляци.
7
0
 
57
 
! Отговори
Мажоретка преди 7 години
Е какво няма да се заинатят, това им е единствения шанс да имат изобщо право на глас при следващите избори...
6
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не се заинатят за намаляване на партийните субсидии. Нещо съвсем млъкнаха по тоя въпрос, а за това не са необходими месеци.
5
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези амбриажи играят опозиция на самите себе!?
4
1
 
73
 
! Отговори
замислен преди 7 години
Нова предизборна стратегия на Рапона? Няма ли вече верни печатници бе , Цвъки, та ще харчиш партийна пара за шведски гласове?
3
2
 
70
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 2Наде душо има конституция и колкото да се пънат гербавите друг решава какво ще се случи.
2
1
 
77
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тогава като били толкова"загрижени" защо подадоха оставка.Сега Конституцията е на ход!!!!! И вече Герб нямат думата.
1
4
 
58
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не че нещо ,ама кВо вика Генерала или гербавите *** ще му спретнат нЕкой импийчмънт,а.