ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!

Депутатите на Борисов искат още 3-4 седмици живот на НС
156
ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от ГЕРБ са готови със законови промени, с които се въвежда изцяло мажоритарната система при провеждане на избори за народни представители и планират да го внесат в деловодството на Народното събрание този четвъртък.

Още по темата

Отделно на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси утре ще се обсъди проект за решение, свързано с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум, обяви председателят й Данаил Кирилов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Смятаме, че това е първото и основното действие по Закона за прякото участие на гражданите, което е свързано с изпълнението и прилагането на волята на избирателите", каза той. - Започваме обсъждането с убежданието и с надеждата, че ще получим подкрепа в тази връзка и от други парламентарно представени сили", коментира Кирилов.

Той поясни, че призивът на ГЕРБ към новоизбрания президент Румен Радев за удължаване на работата на НС до разглеждане на законодателните промени е за три-четири седмици, за да могат да се приемат промените в Изборния кодекс.

"Ако има консенсус и получим подкрепа, това означава, че бихме могли да се справим и в сегашния времеви хоризонт на настоящото НС, бихме успели, при много напрегната работа, до 26-27 януари да обсъдим на второ четене тези промени", каза Кирилов.

В отговор на упреци от БСП – Александър Ненков коментира, че ако от ГЕРБ са имали желание някой да замита нечии следи с искането си за удължаване на работата на парламента, са щели да вземат мандата от президента Росен Плевнелиев и да го реализират.

Според него, ако от БСП са толкова искрени в техните притеснения, е трябвало те да вземат мандата, а не да бягат от отговорност и да извадят наяви всички неща, които ги притесняват.

Ненков посочи, че искат живота на този парламент да се удължи с няколко седмици до приема на промените в Изборния кодекс, за да могат да се съобразят с волята на избирателите, изразена на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
60
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ХАОСА В ГЛАВИТЕ НА ГЕРБАДЖИИТЕ ГИ КАРА ДА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ПРИ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ХОРАТА ТОЛКОВА МНОГО ЩЕ ГИ ХАРЕСАТ, ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ. ГОРКИТЕ ХАБЕР СИ НЯМАТ, ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА ОСВЕН НЯКОЛКОТО ПРОЦЕНТА, КОИТО КРАДОХА БЕЗУМНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАФИОТСКОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ.
33
1
 
43
 
! Отговори
до Професор преди 7 години
Днеска май си изял цял буркан с лютеница.
32
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още си патим от политическата бъркотия, настъпила при експеримента "Орешарски"!
31
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрите са се договорили, Славчо изпълни поръчката на олигарсите, а неграмотният електорат се продаде за един концерт на Орлов мост и сладки приказки, а на другия ден тръгна да пита какво значи мажоритарен вот и се поосъзнал каква глупост е направил,
30
3
 
62
 
! Отговори
До БРАВО преди 7 години
Да много отговорно! Колкото на 5 ГОД дете Два мандата му дадохме и двата не ги изкара ! ОТГОВОРНО !!!
29
1
 
54
 
! Отговори
Не е вярно това преди 7 години
заглавие, бе! В ГЕРБ има един Вожд, да се свети името му, той може да се инати, останалото е масовка ?ъзолизци, каквото им каже, това правят, ако трябва се възпаляват, ако трябва мълчат и се усмихват загадъчно...сякаш знаят какво е закон на Бойл, да речем.
28
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29.Глупости! Не руски хакери, лично Путин е писал статията, за да повлияе на изборите в България.
27
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха-Ха-Ха!По-голяма част от населението не подкрепи мажоритарния вот - учиндолския от долнодъбнишкия клан реши да путне рамо на фиквата!
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази новина е фалшива. Написана е от руски хакери, които са проникнали в секретни български сайтове!
25
19
 
38
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха! преди 7 години
Ха-Ха-Ха!Нали искате демокрация?!Референдумът показа,че народа иска мажоритарна система.
24
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали щяха заедно с реформаторите да правят реформи през този мандат. Аз реформи не видях, освен реформирането на дълга с 16 нови милиарда. Сега за какво да им удължат мандата - да променят законодателството така, че да им гарантира победа на изборите, та пак да ни хвърлят прах в очите с нови реформи.
23
36
 
37
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Изключително отговорно поведение! Дори и в оставка, партия ГЕРБ и лично генерал Борисов не спират да мислят и да работят за развитието на България и на демокрацията!Браво!
22
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Професорнадявай се ... а със субсидията партийната какво стана а ?
21
39
 
35
 
! Отговори
Професор преди 7 години
На изборите ГЕРБ ще има съкрушителна победа. Втората голяма партия ще е дясна - Да, България! на бизнесмена Иво Прокопиев.
20
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи първо си подаваш оставката и след два месеца се сещаш, че си имал работа за вършене. Това вече на нищо не прилича.
19
29
 
35
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Само така Бойко още един мандат за ГЕРБ!
18
2
 
63
 
! Отговори
ХА! преди 7 години
КАТО СА ИСКАЛИ ДА НЕ СА ПОДАВАЛИ ОСТАВКИ - НИКАКВО УДЪЛЖАВАНЕ ЗАНИМАВАХА СЕ С ГЛУПОСТИ ЦЯЛ ДЕН КОМУНИСТИТЕ ИМ БЯХА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО А СЕГА ИСКАТ ОЩЕ ЖИВОТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - КОЙ ВИ Е КАЗАЛ ЧЕ ИМАТЕ ИМЕНА ЗА КОИТО ЩЕ ГЛАСУВА НАРОДА - Б.Б. ЦВ.ЦВ. ИЛИ ЦЕЦКА НАЛИ ЗАРАДИ ВАС ГЛАСУВАХА ЗА РАДЕВ ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА И ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВАС
17
2
 
39
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Аз вече нищо не разбирам!
16
4
 
75
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 7 години
ГЕРБ са престъпна групировка и никога повече не трябва да се връща на власт !
15
0
 
53
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До ПетърМНОГО ТОЧНО НО НАРОДА СПИ СЪНУВАЍКИ СВЕТЛОТО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ СПИ НАРОДЕ СПИ