Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде по-човешки ориентирана

Партията ще се бори за самостоятелно управление, заяви тя в "Денят ON AIR"
87
Русинова обеща: ГЕРБ ще бъде по-човешки ориентирана
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ ще се бори за самостоятелно управление, рано е да се говори за каквато и да е коалиция. Това заяви бившият социален министър Зорница Русинова в предаването "Денят ON AIR".

По думите й от политическата партия не са притеснени от социологическите изследвания.

В политическата платформа на ГЕРБ за следващото заявено управление за 4 годишен мандат сме заложили на първо място на растеж, развитие и икономически просперитет, посочи Русинова. По думите й в центъра на политическата платформа на ГЕРБ е семейството, човекът и оттам нататък ще извеждат основните приоритети за благосъстоянието на хората в България, повече сигурност, стабилност, повече справедливост в държавата.

Политиците трябва да бъде откровени с данъкоплатците, защото се разпореждат с парите им, подчерта Русинова.

"Това, което ние предлагаме като социална политика, е базирано изцяло на опита, който имаме до момента и преформатиране на част от социалните политики. Принципът на социалната политика досега беше базиран по-скоро на равно раздаване, а оттук нататък категорично предстои едно цялостно променяне на социалния модел. Средствата, които се отделят за социална политика, трябва да отиват в конкретното семейство, конкретният човек с увреждане, за да посрещнем нуждите му. Досега всички помощи бяха изравнени. Категорично ще има разлика", съобщи тя.

Според нея, ако искаме в България да има високи доходи, единственият начин това да се постигне е чрез добро образование. По думите на Русинова трябва да се инвестира в добри учители и в материална база, а социалните помощи за деца, които не посещават учебни занятия, да бъдат спирани.

Бившият социален министър коментира и какво предвижда програмата на ГЕРБ по отношение на Минималната работна заплата (МРЗ): "Тя не е пречка. Тя служи за доход на хората, които са без квалификация и образование. Когато говорим за МРЗ нека боравим с цифри, а не с лъжливи или популистични изказвания. За миналата година тези, които получават минималната работна заплата са 63 хил. души на близо 3 млн. работещи в България. Това са данни на НАП."

Друго нещо, на което ГЕРБ ще заложат, е промяна в администрацията. По думите й общините ще бъдат в полза на бизнеса. Тя добави, че това няма да стане за сметка на работните места в администрацията.

Вижте какво каза още Русинова във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква наглост!След политическото торнадо,което сътвори Караянчева в Кърджали,в резултат на което маса народ остана без работа,само защото не е от ГЕРБ,да говорят за човечност!Създаде зловещата атмосфера на 1950 година-страх и загуба в справедливостта ,правосъдието,създаване на чувство за обреченост!И отново Цветанов я набутва за депутат.Тия хора живееят в перманентно пълнолуние.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново се говори с неопределени понятия като стабилност , сигурност.Всеки има различно разбиране за тях. Говорете за конкретно насочени действия , програма за изпълнение и поемете отговорнст за тяхната реализация.В тези полумандати нямаше ли време за реформа в образованието и другите системи.Заради пропуснатите години сега популизмът на бсп ви гоно по рейтинг.Сами сте си виновни.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Политика" и "човешки" не могат да се употребяват в едно изречение, в което искаме да опишем реалност.Политиката е ВЛАСТ И КОНТРОЛ, което е обратното на грижа))Но вие продължавайте да лъжете, това всъщност ви прави политици.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бб ПЪРВО ДА СЕ ВИДИ ТОЙ КАКЪВ МАТРЕАЛ Е И ПОСЛЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ГЕРБ, ЗАЩО КАТО ВЪВ ВСЯКА ПАРТИЯ ИМА И СПОСОБНИ ХОРА. ЖАЛКОТО Е ЧЕ ВСЕ НАРЦИСИ КАТО ББ ОСИРЯ-Т ВСИЧКО.
58
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
До сега герб беше животински ориентирана,и прие такава пенсионна риформа,че две поколения,паднаха под тоя геноцид,но ''вожда''им любим,вече щял да бъде,по-човешки ориентиран,към раята.
57
0
 
9
 
! Отговори
СС преди 7 години
Смях в залата! :) :) Партия, това е организирана престъпна група, никаква човещина не може да се очаква от такива хайдути!
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не вярвам нито дума на герб; партията с най лошото управление в историята на българия,превърнала се в слуга на фашизоидните западни интереси.тази партия докара страната до просешка тояга а лидерът и е най големият популист в българия
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен пък идеята, нечовешки Нела да рита за.д.ника на божеството ВИ, много ме кефи, и ще гласувам за нея. Имате нужда от още един урок, ха ха насила ще ни напраните социалисти ейййййййй!!
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** веднага й повервах. Имам чувството, че в един калъп са правени медийни "остриета" като тази. Плещят глупости, чак пяна им излиза, а очичките им едни и същи - като зомбирани някак си. Изливат лавина от думи, но душа няма, душаааа. Самите не вярват в това, което говорят, прозира единствено бясното желание да се върнат на власт
53
0
 
18
 
! Отговори
ЖОРО преди 7 години
Госпожо РУСИНОВА, така ли не разбрахте, че ПРИКАЗКАТА СВЪРШИИИИИИИИИИИИИИ?
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези преди да обещават да си погледнат бюджетната прогноза за МРЗ
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАПРИЛИЧА НА СВАТБА-КРЪСНИКА ДАВА НА БУЛКАТА/РАЗБИРАЙ НАРОДА/........,СВЕКЪРА ДАВА НА БУЛКАТА.............,СВАТА ДАВА НА БУЛКАТА........... И Т.Н. И Т.Н., А СЛЕД СВАТБАТА/ИЗБОРИТЕ/ БУЛКАТА ЩЕ ПОЛУЧИ ЕДИН ГОЛ К.Р
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще се препънем ли трети път в една и съща тиква?
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 7 години власт на Герб,така се грижиха човешки за нас ,че двама от моето семейство заминаха в чужбина и никога няма да се върнат,защото вече са граждани на друга държава!
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ,ЧЕ ДОКАТО СЕ СЕТИТЕ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ЧОВЕШКИ ОБРАЗ НИЕ ВЕЧЕ ВИ ОТСВИРИХМЕ. ЧАКАХМЕ ДОСТАТЪЧНО ДА СТАНЕТЕ ЧОВЕЦИ !
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи досега не е била ориентирана човешкизащо в програмата няма срокове
46
1
 
25
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Обещавате всичко което не изпълнявате затова ви бихме шута ***
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние от герб обещаваме че ще обещаваме да обещаваме.
44
1
 
19
 
! Отговори
Дзъ преди 7 години
Ееее посмях се в ранни зори :-) до изборите ще се събуждаме с виц след виц... хубав ден на всички
43
1
 
16
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Обещаването не е, като даването))