Нинова за нашите зад СЕТА: Предатели, искаме ги поименно!

Споразумението ще отвори широко вратата за ГМО, смята соцлидерката
15 фев 2017 17:15,
276
Нинова за нашите зад СЕТА: Предатели, искаме ги поименно!
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова поиска поименно списъка с българските евродепутати, подкрепили търговското споразумение СЕТА. Днес европейският парламент ратифицира договора между ЕС и Канада.

"Когато станат известни имената на евродепутатите, гласували "За", политическите партии, които са ги изпратили там, да си носят политическата отговорност за това национално предателство", призова Нинова, цитирана от пресцентъра на партията й.

Лидерката на БСП обясни, че изразява позицията не само на БСП, но и на съюз "Произведено в България" с 1500 български производители, КНСБ, "Подкрепа", десетки фондации, организации, неправителствен сектор, сдружения на български производители.

Още по темата

Лидерката на социалистите се зарече, че ако партията й има достатъчно депутати в парламента след изборите, ще блокира ратификацията.

"Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение и то няма да бъде прието от НС", закани се соцлидерката.

Нинова обясни и защо БСП е против СЕТА – споразумението отваря широко и без никакви пречки вноса на ГМО в България.

"Това са отрови за здравето и удар по българската икономика, защото те са по-евтини. Твърдим го, защото в споразумението липсва текст, че безопасността на един продукт, преди да бъде пуснат на пазара, ще бъде тестван.

Второ, огромен внос на канадско месо – тежък удар по българските животновъди и производители на месо в България", каза още лидерката на социалистите.

Нинова обясни и че със споразумението се създава паралелна съдебна система. Това означава, че частни корпорации ще могат да съдят България. Това щяло да става не в национални или международни признати съдилища, а в специален трибунал, където чужди фирми ще съдят България за това, че очакваните от тях печалби в нашата държава не са се случили.

Освен това чрез СЕТА всички публични услуги – образование, здравеопазване, ВиК, телекомуникации, пътища ще подлежат на либерализация, приватизация, концесия. Тя подчерта, че някои държави са поискали от този списък да бъдат извадени сектори - например Германия е поискала сектор "Води" да не бъде засегнат.

"Правителството на Бойко Борисов не е поискало нищо да бъде извадено. Целият публичен сектор отива в режим на приватизация и либерализация. По-лошото е, че има и т. нар. принцип на необратимост – ако веднъж нещо е дадено на концесии или е либерализирано, или приватизирано, няма връщане назад", поясни председателят на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 119Свиквай народе , г-жа Лъжа е гладна и иска власт . Не можа да продаде Булгартабак на себе си и Станишев я изгони като зам.министър за корупция. Сега се готва да продаде България на Путин .
80
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те калинките бяха Гейски назначения. Бойко ги изрита.
79
11
 
13
 
! Отговори
Тук съм съгласен преди 7 години
с другарката Нинова. Верно голямо дърво е това споразумение.
78
8
 
13
 
! Отговори
не бе преди 7 години
Мама Г я е страх че няма да може да държи народа като заложник и да плаща скъпо и прескъпо. Нали виждате че я е страх да не дойдат евтини стоки и услуги.Къде по-лесно се държат на каишка алчни пенсионери дето хвърлят хиляди левове през балкона.
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kak mije hafjiidki sds deputat da otiva da se sapusva besrabotenni da mu davat 1,500 lv na m a bg pensioneri s 165 lv pensia.
76
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свиквайте герберастчета, Нинова ще е следващият премиер. Боцко си е пътник и колкото и да плаща няма да го бъде. Не плачети, да бяхте направили нещо за България а не да крадете и назначавате калинки. Довижданееееееееее!
75
4
 
12
 
! Отговори
четете бе преди 7 години
Сергей Станишев се поправи, каза "Не" за СЕТА.Понимайш? Решетников се е обадил и сега: Кръгом и пак напред!
74
8
 
21
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Като прочетох стотията и разбрах че трябва висока избирателна активност за да не се допусне тази мpъcница да се докопа до властта.
73
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Всичката тролска пр'остотия се е изсипала тук. За това ли става дума - за Корнелия Нинова, или за договора СЕТА.А за тези, които се готвят да заминават за Канада: Визите не са отменени, и канадците не са обещавали да ги отменят. Обещаха "да разгледат въпроса до края на годината". Ами ако не ги отменят? Заради България и Румъния ще поискат ли останалите членове на ЕС (за които визи и без това няма) да отменят СЕТА. Как мислите?
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е много просто-тия горе отдавна се се разбрали за всичко-нали са си едно ! А за нас-ЦИРК-пардон-избори !
71
4
 
5
 
! Отговори
-------- преди 7 години
До !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Кой папа най-много тук сега и е гепил всичко в свои ръце?Този,на когото западните другаре уж свалят временно за няколко месеца доверието,защото много се разсмърдя.И после пак и пак...до края на света или докато търпението ни свърши.
70
10
 
21
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 7 години
Децата ви избягаха на запад, защото червените *** съсипаха България до 97ма я направиха бананова република с 5$ заплата и фалирали банки. Затова сега 2 милиона са в Европа и по света все при лошите капиталисти, заради простите си родители които 45 год търпяха комунизъм.
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми пука за лапетата.Те са на семпла програма-sex & money.Млад човек с идеали е оксиморон.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До още поЗащото всеки "коментира" каквото му изнася.
67
2
 
10
 
! Отговори
още по преди 7 години
До Луда работаНа тая откачалка синът и учи и живее в общежитие.Но защо не коментирате другата откачалка,която купи на щерка сии на бившата къща в квартала на бедните-Ориндж Каунти.
66
6
 
11
 
! Отговори
Корнелийо, мари! преди 7 години
Бива те по високопарните провиквания.Но защо не кажеш кой ще се облажи най-много от това търговско споразумение! В какъв политически цвят е закваската на тези печеливши фирми, които правят кървави пари за сметка на здравето на българите?
65
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая луда жена толкова бой ще види на изборите от ГЕРБ ,че няма да може място да си намери.Ще избяга първа в Америка по която плюе с децата и ядат там бял хляб.
64
12
 
6
 
! Отговори
от село преди 7 години
Абе ти виждал ли си краставица без да е пръскана с отрова за листни въшки,фунгицид и азот за подхранване ? На дядо ми торбата с отровите цял шкаф беше на село. Всички са така. Всичко е гмо.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 91: Не се бой, Матрицата ще рестартира, няма да и е за първи път и без това с този животински вид явно сме до тук.
62
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айййй, как *** Герберските слуги което означава, правилна е позицията на Нинова. Цвилите или не, когато напълно лъсне предателството на Рапона и колко е затънала и разрушена България, Рапона и слугите му ще бъдат съдени и от самите герберуги, които също ще плащат. Те ще го осъдят най-лошо защото ги в продал и предал, защото от свои боли най-много!