Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците

Той сравни изминалия мандат с 10-годишна казарма
5 мар 2017 10:56, Анисия Иванова
219
Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците
Снимка: Нова

Президентът Росен Плевнелиев призна, че престоят в Президентството му се е сторил като 10-годишна казарма.

"Пиша едновременно три книги – две на български и една на английски. Едната е задължителна за всеки държавник се казва „Президент в трудни години”, като в нея ще извадя ключови речи и послания от мандата. Втората книга се казва "Извадки от моя дневник” и ще е моето лично послание към българския народ. По време на президентския си мандат изписах 7 дебели тефтера. Писах, когато ми беше тежко”, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю пред Нова телевизия.

Той обясни, че е регистрирал фондация "Решение за бъдещето". Тя ще има образователни цели и всеки ще може да дарява.

"Аз съм един от малкото независими политици. Такъв останах до края на мандата ми. Имаше съмнения, че ще обединя дясното, че ще направя собствена партия, че имам таен план. Е, нямам. Създадох Фондация „Решение за бъдещето” и беше регистрирана преди няколко дни. Ще ходя в университетите, ще работя с читалищата, с НПО. В нея всеки може да дарява – дали 5 лева или повече”, заяви Плевнелиев.

За изборите

"Очаквам тежки избори. Тежък е сблъсъкът между нови и стари. Ще гласувам като активен гражданин, но ще го направя във Вашингтон. От седмици наред не съм говорил с нито един от политическите лидери”, казва още президентът. Неговата прогноза е, че оттук нататък България ще се управлявава от коалиции.

За отношенията Росен Плевнелиев – Румен Радев

„Готов съм да помогна на президента Радев с каквото мога. Той има номера ми, досега не ме е търсил”, поясни Плевнелиев.Според него Радев е трябвало да обясни мотивите за всяка една промяна в държавната адинистрация.

За Европейския съюз

„България трябва да има час по-скоро еврокомисар. Не е редно да нямаме такъв месеци наред”, каза той.

Пътят след президентската институция

"Не победата е моята цел, а пътят. След трагедията със смъртта на детето ми, искам да видя само добри дела. Понякога си казвам, че съм бил сякаш 10 години в казармата. Сега се разхождам свободно. Приятели, които не бях виждал с години, започнаха да ме търсят отново. Вря и кипя от идеи. Планирам да ходя и на концерти, вече си купих билети за първите два”, казва президентът Росен Плевнелиев.

А на видно място в кабинета си държи каската, с която е откривал отсечки на магистрали като регионален министър, и библията, която Патриарх Неофит му е подарил в тежък за него момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
6
 
! Отговори
До Странджа и Ахелой преди 7 години
Ей, Странджа и ти Станой от Ахелой,вие ли сте двамцата бълбукащиот макарона на Бай ***?И кинти ли ви киха дъртия Бай ***,да целувате му вече мекия обой?
92
12
 
1
 
! Отговори
Да подкрепим Радев преди 7 години
В живота става така че след Достоен Президент, а и не само президент, на следващите им е лесно в началото, но впоследствие остават в сянката.Поради това естествено можем да очакваме че Румен Радев няма да блести.Но такъв е живота. Ние трябва да го подкрепяме и да се надяваме че няма да се провали.
91
8
 
2
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
Плевнелиев не намери подходящ вице... Таз г-жа му мътеше водата... Не знам Радев, как е повлиял на спец. съда, като там няма думата или за месец преизпълни плана на петилетка... Ще видим след 5 години как ще иска още и още...
90
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИШЕЛ КНИГА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗА ВСЕКИ ДЪРЖАВНИК.БОЖЕ,ТОЙ СЕ ИМАЛ ЗА ДЪРЖАВНИК!ы БЪЛГАРСКИЯТ КИСИНДЖЪР!
89
2
 
11
 
! Отговори
лл преди 7 години
И тоя и Сакса , загубиха деца ,но това не ги направи по смирени. Някак си лесно го преживяха и продължават ,да се вълнуват основно от политика. Странни хора.
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този с фондация , ей не се налапаха гербехрастите
87
4
 
9
 
! Отговори
saki преди 7 години
Защо казвате ,че е гербаджия, като е човек на Прокопиев ?
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Радев,беше забранено на подсъдимите мутри да влизат в двора на специализирания съд с охраната си и колите! Създавайки равнопоставеност между тях и свидетелите срещу тях.Все дребни на вид но много важни неща
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на Радев беше уволнен човека на Пеевски-главния секретар на МВР!А по време на Плевнелиевски?
84
4
 
16
 
! Отговори
ined преди 7 години
Първата книга е "Сорос - моят приятел", втората - "Хибридната война по света и у нас", третата - "Росен Плевнелиев най-успешния президент в галактиката"
83
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скрий се ,бе , скрий се и не дразни народа вече !
82
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Радев трябвало да обясни всяка една промяна в държавната администрация"Ти обясни ли когато беше президент?!
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп какво чака, че не го изрита от щатите като някой пакистанец? Ако види как се мазнеше на Клинтън, ще го стори на мига!
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покрай този комунизъм, Русия и други подобни термини, някои "демократи" станаха милионери. Кой какво прави, или кой какво говори?
79
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Членска карта 7Таварисшч, вазми чимадан и бежи на язовир Байкал... - ще има събор на българофилите... - научи си химна "Ален мак самотен нейде"...
78
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано не се срещнем някъде на тъмно.
77
2
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До Станой от АхелойПростено ти е, българският език не е от силните ти страни... Твърде малко сме, за да се отричаме даже и от такива, като теб!
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единия недопрочел една книга, този ще пише две! Задмина патрона си.
75
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Станой от АхелойВзе ми думата от устата...
74
2
 
23
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Днес имаше интервю с Плевнелиев по Нова .Умрях от смях - Президента каза - аз съм писател а не читател .Имаше един виц на тази тема .