Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците

Той сравни изминалия мандат с 10-годишна казарма
5 мар 2017 10:56, Анисия Иванова
219
Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците
Снимка: Нова

Президентът Росен Плевнелиев призна, че престоят в Президентството му се е сторил като 10-годишна казарма.

"Пиша едновременно три книги – две на български и една на английски. Едната е задължителна за всеки държавник се казва „Президент в трудни години”, като в нея ще извадя ключови речи и послания от мандата. Втората книга се казва "Извадки от моя дневник” и ще е моето лично послание към българския народ. По време на президентския си мандат изписах 7 дебели тефтера. Писах, когато ми беше тежко”, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю пред Нова телевизия.

Той обясни, че е регистрирал фондация "Решение за бъдещето". Тя ще има образователни цели и всеки ще може да дарява.

"Аз съм един от малкото независими политици. Такъв останах до края на мандата ми. Имаше съмнения, че ще обединя дясното, че ще направя собствена партия, че имам таен план. Е, нямам. Създадох Фондация „Решение за бъдещето” и беше регистрирана преди няколко дни. Ще ходя в университетите, ще работя с читалищата, с НПО. В нея всеки може да дарява – дали 5 лева или повече”, заяви Плевнелиев.

За изборите

"Очаквам тежки избори. Тежък е сблъсъкът между нови и стари. Ще гласувам като активен гражданин, но ще го направя във Вашингтон. От седмици наред не съм говорил с нито един от политическите лидери”, казва още президентът. Неговата прогноза е, че оттук нататък България ще се управлявава от коалиции.

За отношенията Росен Плевнелиев – Румен Радев

„Готов съм да помогна на президента Радев с каквото мога. Той има номера ми, досега не ме е търсил”, поясни Плевнелиев.Според него Радев е трябвало да обясни мотивите за всяка една промяна в държавната адинистрация.

За Европейския съюз

„България трябва да има час по-скоро еврокомисар. Не е редно да нямаме такъв месеци наред”, каза той.

Пътят след президентската институция

"Не победата е моята цел, а пътят. След трагедията със смъртта на детето ми, искам да видя само добри дела. Понякога си казвам, че съм бил сякаш 10 години в казармата. Сега се разхождам свободно. Приятели, които не бях виждал с години, започнаха да ме търсят отново. Вря и кипя от идеи. Планирам да ходя и на концерти, вече си купих билети за първите два”, казва президентът Росен Плевнелиев.

А на видно място в кабинета си държи каската, с която е откривал отсечки на магистрали като регионален министър, и библията, която Патриарх Неофит му е подарил в тежък за него момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е уникално ***. Казват, че е ходил по света, нека ни каже как в Дания политиците се возят в метрото поне депутатите, а някои дори с велосипед. A кой дрънкаше небивалици за ценности вместо да се хване и да работи за нормална държава, ааа страх го било да си покаже носа навън от президенството Ида работи и то с охрана от НСО а за обикновенния човек тогава как е. От една ябълка напълни гащите.
12
2
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Тоя ако го срещна някъде по улиците ще му задам само един въпрос: Росене, защо се хилеше като *** на пресконференцията когато Борисов те шляпкаше зад врата, когато те избраха за президент? Нямаш ли поне малко достойнство, Росене?Путтка ли си?Какъв си?
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ЖАЛКИЯ И ОПОЗОРЕН НЕЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!САМО ДА ГО ВИДЯ НА ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ ЩЕ МУ МЕТНА ВЕДНАГА ЕДИН ПЛИК С УРИНА ОТГОРЕ :D
10
1
 
27
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
САЩ ни критикуват бе ахм*к такъв. Нали се хваляше, че хубаво си им *ухал , що тогава ни критикуват? Пак си се изложил еййй!
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защо пак ни занимавате с този ***?Той бил независим?!?Вицът на годината... като целуваше американски *** и го ползваха за изтривалка, напълно независимо играеше ролята на прислужник на чужди интереси.Никога нищо полезно не направи за България.Едвам го изтърпяхе на поста, а сега пак ще ни занимавате с това безгръбначно...
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СВОБОДНО СЕ РАЗХОЖДА ПО УЛИЦИТЕ ЗА ДА МОЖЕ ХОРАТА ДА МУ СЕ СМЕЯТ И ДА ГО СОЧАТ С ПРЪСТ, ЧЕ Е БИЛ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ С КОСТИНБРОДСКИТЕ БЮЛЕТИНИ ИЗБРАН И НАГОДЕН!
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А по време на мандата какво му пречеше да се разхожда свободно с други думи думи сега ни казва че е бил затворник.
6
2
 
30
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Ами като няма кой да го с дряновицата по лейката проста, тъй ще се подиграва с честните хора!
5
2
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
4, от магистралите ги събира- там всякакъв ***! Оная за здравен министър, тоя каввалчо пък го взе от един строеж в Германия.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и уличните кучета и клошарите се разхождат свободно по улиците тоя от кои е и какво ни интересува какво прави през свободното си врем,е нека си намери работа като нормалните хора.
3
1
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
За една префарцунена нежна душичка каквато й да е служба й се струва казарма.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гърция ходи за офшорките си и за живее в довреца на гръцки остров.
1
1
 
40
 
! Отговори
ха преди 7 години
По кой улици?