Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците

Той сравни изминалия мандат с 10-годишна казарма
5 мар 2017 10:56, Анисия Иванова
219
Плевнелиев след мандата: Свободно се разхождам по улиците
Снимка: Нова

Президентът Росен Плевнелиев призна, че престоят в Президентството му се е сторил като 10-годишна казарма.

"Пиша едновременно три книги – две на български и една на английски. Едната е задължителна за всеки държавник се казва „Президент в трудни години”, като в нея ще извадя ключови речи и послания от мандата. Втората книга се казва "Извадки от моя дневник” и ще е моето лично послание към българския народ. По време на президентския си мандат изписах 7 дебели тефтера. Писах, когато ми беше тежко”, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю пред Нова телевизия.

Той обясни, че е регистрирал фондация "Решение за бъдещето". Тя ще има образователни цели и всеки ще може да дарява.

"Аз съм един от малкото независими политици. Такъв останах до края на мандата ми. Имаше съмнения, че ще обединя дясното, че ще направя собствена партия, че имам таен план. Е, нямам. Създадох Фондация „Решение за бъдещето” и беше регистрирана преди няколко дни. Ще ходя в университетите, ще работя с читалищата, с НПО. В нея всеки може да дарява – дали 5 лева или повече”, заяви Плевнелиев.

За изборите

"Очаквам тежки избори. Тежък е сблъсъкът между нови и стари. Ще гласувам като активен гражданин, но ще го направя във Вашингтон. От седмици наред не съм говорил с нито един от политическите лидери”, казва още президентът. Неговата прогноза е, че оттук нататък България ще се управлявава от коалиции.

За отношенията Росен Плевнелиев – Румен Радев

„Готов съм да помогна на президента Радев с каквото мога. Той има номера ми, досега не ме е търсил”, поясни Плевнелиев.Според него Радев е трябвало да обясни мотивите за всяка една промяна в държавната адинистрация.

За Европейския съюз

„България трябва да има час по-скоро еврокомисар. Не е редно да нямаме такъв месеци наред”, каза той.

Пътят след президентската институция

"Не победата е моята цел, а пътят. След трагедията със смъртта на детето ми, искам да видя само добри дела. Понякога си казвам, че съм бил сякаш 10 години в казармата. Сега се разхождам свободно. Приятели, които не бях виждал с години, започнаха да ме търсят отново. Вря и кипя от идеи. Планирам да ходя и на концерти, вече си купих билети за първите два”, казва президентът Росен Плевнелиев.

А на видно място в кабинета си държи каската, с която е откривал отсечки на магистрали като регионален министър, и библията, която Патриарх Неофит му е подарил в тежък за него момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Да добавя и още нещо, макар и това твърдение да е трудно доказуемо и в сферата на конспирациите:Критиките на Плевнелиев към масква, може би му костваха едно от най-ценните неща на този свят. Смятам за изключително странно едно младо момче на 16 години да почине от сърдечна недостатъчност.
32
2
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Е, то пък оставаше и президентът ген.Радев да го търси, за каквото и да е! Да си се разхожда, прав му път, ама защо се хвали с това? Ако не беше разделял непрекъснато българския народ с безумните си изказвания, можеше да се разхожда свободно и преди. Не ни занимавайте повече с този!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местя.
30
1
 
14
 
! Отговори
СТРАДЖАТА преди 7 години
Аз наистина имам трайни увреждания от преди 1989-та когато бях на 45 години и затова моля да ме извините за радвоението на личността ми.
29
15
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Най-добрият президент, който сме имали от началото на прехода.И разбира се най-неразбраният и недооцененият.Застана твърдо зад европейската интеграция на България и откъсването и от руската сфера на влияние - най-пагобния фактор за страната ни в съвременната и история.Първият Български президент, който показа твърда и справедлива позиция спрямо Македония.А факта, че червените *** го хранят изключително злобно показва нагледно колко добър държавник е бил.
28
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Е, наистина не покриваше представите на дрОгарЕте за истинско държавническо поведение и патриотизъм... - не правеше поклони и не търкаше изтривалката пред кабинета на кремълското жуже, както правеше агент Гоцю...
27
3
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Мишок! Никой не ти е запомнил гнусната мутра ,за тва си се разхождаш свободно.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големия демократ се криел в президенството като мишка от страх не можел да се движи свободно, а защо не подаде оставка бе страхливец такъв. Не еше ли там за да работиш или за да се криеш.
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дори не ми се четат тъпите ви коментари на зомбита! имате трайни увреждания,останали от преди 1989-та, и явно - нелечими.
24
5
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Ало, петнящия името на Странджата, тичай бързо!...Веднага си вземи хапчетата, дето ти ги е предписал психиатъра!Има опасност да прекалиш и да се наложи да ти сложат усмирителната риза, защото от провокаторските ти писания става ясно, че си луд за връзване.
23
3
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Иаз като др. Плевнелиев започвам да пиша книга на американски за ХИБРИДНАТА ВОЙНА, защото и аз също като Плевнелиев съм ХИБРИД между *** и червей.
22
7
 
21
 
! Отговори
ЛЪЖЕ преди 7 години
Плевнелиев лъже като дърт ром .Все още се движи с охрана и коли на НСО .Пазарува с 5 човека охрана . Мислите ли че има нормален българин , който няма да го заплюе в лицето ако го види сам без охрана ?
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20, Странджата не се шегува- това си го мисли наистина. Тоя не е за лудницата...тоя е за бесилото.
20
4
 
17
 
! Отговори
don преди 7 години
УБИЙ *** С МЪЛЧАНИЕ.ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА СЕ КАЖЕ ПО НЕГОВ АДРЕСВСИЧКИ ГО ЗНАЯТАМА ТОЙ СИ ВЯРВА В КАКВО ЧЕ БИЛ *** ТОВА Е ДОКАЗАНОВСЕКИ КОЙТО Е С ЧИСТА СЪВЕСТ СЕ РАЗХОЖДА САМ ПО УЛИЦИТЕ ИЛИ В КОМПАНИЯ НА ПРИЯТЕЛИ , А НЕ КАТО НЕГО С ОХРАНА
19
25
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
И Западът започна да повтаря фразата на Плевнелиев за "хибридната" война кремълското жуже... - да не си помисли някой, че агент Гоцю не виждал или не е знаел за тая тайна война срещу България... - разбира се, че е виждал, разбира се, че е знаел, но не е стискало да се обади, а камо ли да се опълчи... - Плевнелиев се прояви като голям ДЪРЖАВНИК ранещ националните интереси... - и ще остане в историята...
18
1
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Дано се шегуваш или иронизираш, защото иначе твърде жалко освен ако не си избягал от лудницата.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишел книга на английски и друга на бългатски. Несъмнено, за да може който ги зачете/ ако се намери такъв/ да си умре от смях.
16
1
 
20
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Ти който петниш името на Странджата, дай малко инфо кои сте тези вие.Ти, котката и жена ти ли?Или имаш в предвид останалите *** като тебе, които за няколко сребърника от октопода на Сорос сте готови и майка си да продадете.Ако е поседното, напълно разбирам ентусиазма ти.Вие сте си лика прилика с това нещо, дето беше резил с всяко свое явяване навсякъде.
15
40
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Свободен, независим, смел... - такъв ще остане за нас Президентът Плевнелиев...
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖЕЛЮ БЕШЕ 1000 КЛАСИ НАД ТОВА НЕЩО!