Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов

Лидерът на ГЕРБ: Ако мога да влияя на премиера, бих спрял чистката
Обновена: 14 мар 2017 18:36 | 14 мар 2017 18:36, Красимир Ангелов
100
Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в своя профил в социалната мрежа Facebook решението на служебния премиер Огнян Герджиков да отстрани Иван Гарелов като свой медиен съветник. Бившият премиер бе категоричен, че той не е оказвал натиск на Герджиков за решението.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов в социалната мрежа.

"С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата", завършва мнението на лидера на ГЕРБ.

Както Dnes,bg съобщи, служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник по-рано днес. Причината е, че журналистът е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е днешното му телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Гарелов съобщи по-рано, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер. "Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Бойко, като изпечен банкянски хитрец умело смесва истината с л'ъжата. Да, служебното правителство смени доста от областните управители на ГЕРБ, за да не манипулират изборите. Но съвсем не е назначило на тяхно място хора, предложени от БСП.Когато Бойко уволняваше хора, назначени по време на тройната коалиция, даваше следното просто обяснение: "След като е имало партийни назначения, ще има и партийни уволнения". Е, дойде време това да се приложи и за гербаджиите.
78
0
 
8
 
! Отговори
тузара преди 7 години
кмета на шумен манипулира обществени поръчки за саниране, в полза на свои съпартийци, какво ще направиш по случая.
77
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-90,прав си,а баш комуниста от банкя,какъв тумор е,доброкачествен или е вече гербер.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма по-голям тумор от комунистите
75
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да БЕ вярваме ти.Ти нали никога не лъжеш.Ама ние знаем,че ти никога през всичките години не си ни лъгал,е само истината не си казвал,но това според тебе е дребна работа.
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква чистка? Само козметични промени. От 2009г. накъдето и да се обърне човек, навсякъде калинки -по общини,министерства, полиция, съд, камари, институции, бордове на директори. Нека дойдат едни независими и честни хора на власт и да се поразровят както трябва за 26 милиарда дълг, абсурдните надценки за саниране, КТБ, милиард и половина здравни, които изчезнаха по време на 1 мандат...и.т.н. Крайно време е истината да излезе наяве.
73
1
 
15
 
! Отговори
nina преди 7 години
Бойко Борисов е казал: "Подведоха ме..." по повод Елена Йончева. Добре, това може да се случи на всеки /макар, че като се случи на Корнелия Нинова тя стана "г-жа Лъжа"/.Ще има ли доблестта господина от ТВ екрана да се извини на оплюната /това е точната дума!/ Елена Йончева. Не казвам да напусне политиката-да не е луд?! Той се хванал за нея със зъби и нокти.
72
1
 
9
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
А ТИ КАТО ЧИСТЕШЕ,КЪДЕ БЕШЕ,МОЖЕ ЛИ ЕДНА ДЪРЖАВА,ИЛИ ЕДНО СЕМЕЙСТВО ДА СЕ РАЗВИВА БЕЗ МОЩНОСТИ,ИКОНОМИЧЕСКИ САМО НА КРЕДИТИ,КАТО НЯМАМ ТОК,НЕФТ,ГАЗ,САМО С ПАРИ НАЗАЕМ ОТ КОМШИЯТА С ЛИХВИ ТАКА ЛИ ЩЕ ЖИВЕЯ.ТИ ТОЧНО ТОВА НАПРАВИ,ЗАМРАЗИ ВСИЧКО С КОЕТО ЩЯХМЕ ДА ПЕЧЕЛИМ,А ПЪК СЛАГАМЕ ПО БЛОКОВЕТЕ НА НЯКОИ ИЗОЛАЦИЯ,ПЕЧЕЛБАРСТВО,НЯМАШ ЛИ СЪВЕТНИЦИ И ТЕ СА КАТО ТЕБЕ,ВИЖ УНГАРИЯ,ТУРЦИЯ И ДР АМЕРИКА,НАЦИОНАЛНИ ПРЕОРИТЕТИ,ИКОНОМИКА И ПАК ИКОНОМИКА,А НЕ ДА ПРЪСКАШ ВОДА С МАРКУЧА,ТАЗИ ВОДА Е СЪБИРАНАОТ МЕН.
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е най-алчната и нечестива Тиква в републиката! Чакам с нетърпение деня, в който ще и *** на гроба!
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако проверите във ромските махали кой печели във изборите за парламент от 2009 насам ще разберете кой купува гласове.Не е ДПС и БСП.Лесно се проверява.Ромите са имали министър председател
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето момчето имаше пръсти,но поради това,че няма достатъчно акъл започна да ги пъха там,където не му разбира главата!От тогава вече е без пръсти!Да си правят сметката тези,които знаят да смятат!
68
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гарелов е постъпил много достойно, защитавайки колега журналист. изразил е личното си мнение, а не позицията на правителството. що се отнася до борисов, непрекъснато пуска от тук оттам по нещо, прави се на интересен , а го достраша да се яви на лидерски дебат, да представи визията си за управление. страшно несериозен. най-голямата му интрига беше когато по-средата на мандата си сам се оттегли. такава безотговорност не съм виждала. сега този човек иска отново да управлява. какво нахалство!
67
1
 
9
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Абе Страннджа ти вече не си от Герб само да питам
66
3
 
18
 
! Отговори
Анита преди 7 години
Изпратил е sms наГержиков който гласи Уволни веднага Иван Гарелов
65
4
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Лъжлива Тиква, но доста крадлива.
64
6
 
32
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Борисов да се маха вече от политиката. Изплюе нещо, а после се чудят кой да нарочат за виновен. България вече няма нужда от него.
63
21
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
БСП мълчи, като г.. за Ердоган... - новите опорни точки на Кремъл не позволяват да се критикува верния съратник на таварисшч Путин... - вече е забранена темата за сваления руски самальот и за жестокото отмъщение...
62
3
 
21
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
Странджа, Гарелов много добре знае какви пари и каква мисия е имала Елена.Как се ходи ей така в най ,,огнеопасните точки" и конфликти.
61
6
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Всички знаем,че Борисов е комунист ! А който е бил и един ден в живота си,остава такъв до края му...
60
4
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Този сайт най после се намеси.Какви журналисти сте бе господа,като колегата си не можете да защитите.Мълчите,три дена мълчите нищо не пишете -и защо.Толкова ли ви е страх от тази мутра или просто не сте истински журналисти.Какво неговата страна ли вземате.Ако познавахте добре Йончева,а вие сигурно я познавате знаете,че тя не лъже.Борисов лъже всеки ден.и днес се е обадил,сигурно е ,той така действа като мафиот.Обвиняват я в присвояване на средства преди 9 години-колежка ви е!!!!!!!