Цветанов: Г-жа Нинова е изнервена, БСП ще са остра опозиция

ТЕЛК-овете ще минат към НОИ, за да се контролират парите, разкри той
Обновена: 14 апр 2017 11:57 | 14 апр 2017 11:05, Анисия Иванова
186
Цветанов: Г-жа Нинова е изнервена, БСП ще са остра опозиция
Архив: Булфото

И ГЕРБ, и Обединени патриоти са направили компромиси при преговорите за бъдещия кабинет. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Никога не е имало очаквания да подписваме отделни споразумения с различните партии в „Обединени патриоти”, разглеждали сме ги като единен субект. Споразумението ни ще бъде подписано до десетина дни и в него ще има критериите и начина, по който се вземат управленски решения и се носи политическата отговорност”, обяви Цветанов пред bTV.

По думите му ГЕРБ не са се отклонили от това, което са обещавали по време на предизборната кампания, и всичко обещано ще остане - включително засиленото присъствие по границата, както и държавната помощ за семействата, които имат репродуктивни проблеми.

"Мога да успокоя г-жа Нинова, че ще има повече военни на границата. Това е поет ангажимент и няма никакво противоречие с Обединени патриоти. Назначаването на новите полицейски служители е част от формулировката ни. Мога да кажа, че и семействата с репродуктивни проблеми и нужда от инвитро ще бъдат обезпечени финансово", поясни Цветанов.

"Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно искаха да направят подмяна. Виждам, че тя е доста изнервена. Отказът й да стане председател на парламента, означава, че БСП ще бъде една доста остра опозиция", добави той и уточни, че през 2021 г. ще бъде представен голям отчет за свършеното.

Той разкри, че ГЕРБ ще има първо заседание на 18 април, а на следващия ден ще бъде обявена кандидатурата на партията за председател на парламента. Цветанов посочи, че председателят ще е от ГЕРБ, но отрече самият той да е възможен кандидат.

На въпроса обаче дали би бил министър в новия кабинет, отговори, че в коалиционното споразумение ще има нова много ясна формула за вземането на решения в коалицията и начина на носене на политическа отговорност.

По думите му на разговорите с Обединените патриоти до момента се е говорело за визия, а не за конкретни министерски постове.

Красимир Каракачанов обаче например имал потенциал да се справи с Министерството на отбраната, ако бъде номиниран, когато му дойде времето. "Няма никакви желания от никого досега”, каза Цветанов, попитан дали Волен Сидеров ще бъде министър.

Относно въпросът за уседналостта и правото на глас, Цветанов заяви, че ще се противопостави на това, което президентът иска да наложи, а за мажоритарния вот заяви, че ГЕРБ не е на едно мнение с Патриотите и ще се търсят „плавни” мнозинства.

15% от населението – т.е. всеки седми човек у нас, е с ТЕЛК (т.е. решение на Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛK) за признаване на неработоспособност и вървящото с него обезщетение), което е нереалистично, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"За индексация на пенсиите за 2018 г. и всяка следваща финансова година ще са необходими около 300 млн. лв. Това, което сме заложили, е именно ревизия на т.нар. ТЕЛК-ове.

От тези 1,7 млрд. лв., които отиват за ТЕЛК-ове, можем да търсим резерв от 500 – 600 млн. лв., които да бъдат достатъчни за индексиране на пенсиите”, коментира Цветанов.

„През 1990 г. при 9 млн. население сме имали 143 хил. души с решение на ТЕЛК, което тогава е 1,6% от цялото население на България. В момента хората с решения на ТЕЛК са 988 хил., което означава 15 % от населението на страната. Средната стойност за ЕС е 0,8 – 1,5%. Точно затова сме предвидили преминаването на ТЕЛК-овете към Националния осигурителен институт – за да може НОИ да регулира и контролира този финансов поток.

Търсим резерв, с който може да индексираме пенсиите, защото знаем, че сегашното решение е несправедливо спрямо пенсионерите, които вземат над 200 лв.”, посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
да,ама не! преди 7 години
БСП били недоволни,ама те храниха и чесаха белият кон на който сега се върна Борисов!Защото ако не бяха глупостите при кабинета на Орешарски ,а преди това и глупостите при Луканов и Виденов ББ едва ли би се възкачил на власт и то три пъти.Хайде стига с този театър!Тяхното недоволство е съмнително!
132
0
 
3
 
! Отговори
Mikert преди 7 години
Нямам думи.!!!!! Колко много недоволни от ГЕРБерастите, а те пак са на власт???? Защо пак ги допуснахме????? Местната власт им удари сериозно рамо !!! Да не би има и друго??? Аз пък не съм съгласен, физкултурник да ръководи държавата или друг не чак толкова образован, ако стига!
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИзРоДиГоспод забавя,но не Забравя
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Нинова!"патриотите" са измeкяри дoлни и продажни, ще ми вдигат минималната пенсия!?! Майка ми е работила 40 години и ще взема колкото тъpтей със стаж 2 години???БЕЛЕНЕ!!!
129
1
 
18
 
! Отговори
Да не се усещаш преди 7 години
Да не се усещаш колко си опротивял на народаЦветанескрий се вечеИ научи срещу кого се е сражавала Ботевата чета
128
5
 
23
 
! Отговори
Я ДА МЛЪКНЕШ,КРАДЕЦО преди 7 години
Госпожа Нинова съвсем не е изнервена, но в най-скоро време, цецо крадеца ще бъде мнооого, ама мнооого изнервеН. И ХИЧ ДА НЕ СИ ПРАВЯТ ИЛЮЗИИТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ СКРИЯТ ЗАД БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ЕС И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СМЕ "МИРНИ И ТИХИ". ГАВРИТЕ НА ГЕРБ С НАРОДА ОТДАВНА МИНАХА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ. МАЙНА.А МУ НА ЕС. БЯЛ ДЕН НЕ ВИДЯХМЕ ОТ АЛЧНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАРАДИ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, КОИТО САМО ГИ ОБОГАТИХА, А ЗА НАРОДА - КУКИШ
127
21
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
*** ще вие на умряло, пореден мандат без лапачка - а така си беше наточила лигите !
126
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Цв.Цв.има визия на римски...центурион.Това щеше да е...похвала,ако е истина,но все пак е възможно да е преминал през...тунел на времето от преди 2000 години.
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 милиона годишно има резерв от субсидиите на партиите. Те нямат нужда от помощи. Да събират членски внос, нали имат милиони избиратели.
124
1
 
24
 
! Отговори
диванка тръмп преди 7 години
Докато търсим из света скрити оръжия за масово поразяване, вие си ги избирате за водачи.
123
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Вие какво ще правите при първите сметки за парно?
122
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
169-139 = 30 ИЗТРИТИ КОМЕНТАРА...
121
3
 
25
 
! Отговори
КЕ ДОЙДЕ Я преди 7 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ДОБРЕ!ТОЗИ НА СНИМКАТА НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВИ НИЩО, ОСВЕН СОБСТВЕНИЯ СИ ДОБ.
120
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че БСП ще са остра опозиция,бе Цв.Цв.Ти какво искаш-мека опозиция ЛИ?А най-добре за вас е да няма опозиция.А вие какви бяхте през 2013?Не влизахте в НС,а само трамбовахте с "умните и красивите" по жълтите павета,докато не свалихте Орешарски.Той поне не ни загроби с 20 милиарда дълг.Ама че наглост.
119
2
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Важното е ,Цурко ,да са ви пълни гушките ! А това ВИЕ го можете !
118
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти селянжърино физкултурник каква опозиция искаш мека? Или златен пръст като на онзи Ямболски селянжърин? Или като сегашните пишман патриоти които да ти подмиват за.дника? Много добре щеше да е ако цялата опозиция беше с мек като на 80 годишен старец! Нали? Тогава щяхте да си гласувате закончета за вашите хора и фирми а за народа по дебел! А пишман патриотите знаят че на следващите избори които няма да зъкъснеят много ще го лапнат сополивия дебел х.й и ще гледат парламата през крив макарон
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е,високоинтелигентните българи/има още такива останали у нас/да направят партия от себеподобни,но и честни/е тук ще бъде по-трудно/,да направят разчети на финансовото състояние на държавата и нейните приоритети и да отиваме на нови избори.А не само да си чешат езиците по телевизиите и да гледат сеир.
116
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново ли ще гледаме този "красавец" цели 4 години и "високоинтелигентните" му анализи и препоръки?КО?НЕееее!
115
3
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов е обречен, защото единственият му електорат от 5 години са близо 900.000 работещи в Държавната и Общинска Администрации, плюс техните роднини, всички общо около 1.1 милиона, които гласуват на всички избори под строй и от страх, че ще си загубят работните места и никой след това няма да иска да ги назначи, защото са Калинки, Калинчовци и Харизановци, демек, некадърници от ПП ГЕРБ.
114
4
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
5главата олигархична, просташка, недъгава Ламя на Борисов (ПП ГЕРБ, Сидеров, Телевизия СКАТ, ВМРО и Марешки), незнайно защо наречена от някой "правителство", е обречена на провал, защото не представлява и 25% или по-малко от 1/4 от гласовете на всички български избиратели.