Съденият от Анкара Димов: Това е турската демокрация!

Думите на дипломата били преиначени и то умишлено
28 апр 2017 10:23,
16
Съденият от Анкара Димов: Това е турската демокрация!
Снимка: BTV

Желанието на Турция българските власти да разследват бившия ни генерален консул в Одрин Георги Димов "нагледно показва какво представлява днешния вид турска демокрация", коментира самият Димов.

Преди два дни посолството на Турция в София съобщи, че Анкара е поискала българските власти да разследват Димов заради негово изказване пред българска медия, в което той нарекъл референдума за конституционни промени "нелегитимен" и е казал, че "няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства" и "не съществуват други възможности освен гражданска война и преврат за сваляне от власт на турския президент".

Още по темата

В съобщението се казваше още, че Турция ще предприеме и "други законови мерки" спрямо Димов.

Бившият консул заяви, че е научил за желанието на Анкара от медиите, като знае само, че се базира на негово интервю за "Фокус", което всеки може да прочете и чуе.

Според него думите му са преиначени: "Или в турското посолство няма някой с достатъчно добри познания по български език, което е жалко, или това се прави умишлено – почти сигурен съм, че е така".

"Това е още един повод да се поздравим в България, че живеем на свободна територия, на европейска земя и да видим, въпреки несгодите, които ежедневието ни предлага, какъв е другият вариант. Разликата си личи и е само на 250 км от тук", добави той пред bTV.

"В това мое интервю има три важни акцента, избран е само единият, който не е същественият. Другият е за политическия ислям, еманация на който в момента в Турция е ислямският национализъм. Той е заплаха за целия свят. Следващият акцент беше, че предрекох, че ПАСЕ ще възстанови мониторинга върху Турция. Предрекох и че ще се вземе решение преговорите с Турция за членство в Европейския съюз да бъдат спрени", обясни още Димов.

Дипломатът нарече Турция "империя на страха" и каза, че е "пуснала пипала и в България". Според него турският посланик най-накрая трябва да бъде отзован.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Няма да е изненада "Треперко Паша", новия - стар министър председател ако вземе да угодничи на "началника" зад Босфора....
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
UPLA6ENA GQURSKA FIZONOMIQ NA SNIMKATA 4AKA6T VSEKI MOMENT TURSKITE SLUJBI DA GO OTVLEKAT ZA RAZPIT :))))VE4E E V SPISAKA, NQMA OTARVANE
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABE KAKVO ZNA4I DA SVALQ6 PREZIDENTA ZAKONNO ???????????? ILI DRUGO Q4E ??????NARODA SI GO IZBRA NARODA 6TE SI GO SVALI S DEMOKRATI4NI IZBORI.ZA6TO GANYO POSTOQNNO SE VALNUVA OT VATRE6NITE RABOTI NA TURCIQ ????????
11
2
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не са те поискали,Бойко не те е дал на турците
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я Бате Бочко да вземе и го арестува, да му тури прангите и го закара на Свиленград. Да извика две заптиета от Турско, да го грабнат и закарат на Перкото Ердоган, за омилостивяване. Щото наш Бочко срина и армия и МВР, обезкости тези министерства. България няма сила дори да се защити. Спасява себе си но колко дълго Ердо ще помни жестовете му? Ужасно е да имаш премиер страхлив като заек. Ще избяга първи ако се спече работата. Но парите които е откраднал няма да забрави да вземе.
9
6
 
16
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
До 1234Етика има когато са етични към теб. Не виждам голяма етика в това как Турция използва и манипулира хора с турски произход у нас и преселилите се в Турция. Единствено за тях е разрешено да имат двойно гражданство. Защо ли? Най-вероятно не за да съхранят българското в себе си. Ако беше така всички щяха да говорят поне български език. На практика дори живеещите в България умишлено не учат български език. От Хасково надолу е пълно с надписи на турски. Защо ли? Какво се възпитава така?
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека го слушах и това което каза ди беше истина. Интелигентните и свободолюбиви българи мислят като него и 5 пари не дават какво ще прави Ердоган. Ердоган да вземе и се гръмне!! Колко интелигентни хора арестува, колко изби и колко изгони, дори и той е загубил бройката. Щеше да съди журналист от Германия, сега у нас, иска и граничарчето. Лошото е, че Рапона се връща и както му се гъзи на откачалника, като нищо може да ги изпрати в Турция. Гърците не върнаха избягалите, а Страхливко ги върна.
7
1
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Още вчера предрекоха, че рейтингът на този бивш дипломат ще скочи и няма да излиза от тв студията благодарение на Ердоган. Да вземе да му плати едно благодарствено писмо. Иначе казва каквото казват и повечето други коментатори, но него са нарочили като дипломат работил там...
6
1
 
3
 
! Отговори
boev преди 6 години
До 1234По-скоро изглежда като стандартен дипломатически подход - критичната позиция бива изразена от периферен елемент, който лесно би могъл да се "пусне по течението" при необходимост. Така се дава публичност на поредната пресилена реакция (изцяло предвидима) на Ердоган относно мнението на второразреден български дипломат. Подобни провокации ще продължат от много места.
5
20
 
7
 
! Отговори
"Мустафа" преди 6 години
Как може един "дипломат"да призовава хората към бунт.Съд а такъв демократ!Защо не плещи такива и в България или тук всичко е цъфнало и вързало?
4
6
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Казал е истината и е подсъдим... - и дипломатите имат право да говорят истини...
3
29
 
11
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Ако този типаж е бил дипломат, това е срам и позор за гилдията в международните отношения! Този човек няма елементарно познания по етика в дипломацията, жалко с такива дипломати ето защо България е неуважавана и навън.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха,сега кой,къде се меси,недей да се прави на ощипана мома.
1
3
 
21
 
! Отговори
Мен преди 6 години
....всякакви коментари са излишни