300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни

Москва поиска фериботна линия до българското Черноморие
201
300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни
Снимка: БТА, архив

През това лято на летищата във Варна и Бургас ще пристигат ежедневно над 20 чартърни полета от Русия. Това каза днес посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, в обръщението си към участниците във Форума на побратимените български и руски градове, който се провежда в комплекс "Златни пясъци".

Дипломатът уточни, че през миналата година в нашата страна са почивали близо 600 хиляди негови сънародници. През настоящата се очаква броят им да нарастне с около 40 процента, предаде БТА.

Дипломатът посочи, че би било добре да бъде разработена фериботна линия между Русия и българското Черноморие. По думите му това ще даде възможност на сънародниците му да пристигат тук с личните си автомобили и да обикалят и вътрешността на страната. Макаров каза още, че би било хубаво да бъде открита и чартърна авиолиния между Самара и Варна. По думите му същото е валидно и за линии между руски градове и Пловдив, особено през зимата.

Макаров посочи още, че с българското министерство на туризма активно се обсъждат нови атрактивни маршрути за руските туристи. Акцент в разработването на проектите са културно-историческият, поклонническият и СПА-туризмът.

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани. По думите й техните посещения не влизат в статистиката за броя на туристите от Федерацията, които са почивали в България.

Министърът каза, че предстои заедно с посланик Макаров да направят обиколка на Черноморието. Двамата ще разгледат и възможностите за детски лагери.

Има 62 двойки побратимени градове от България и Русия, посочи председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова. По думите й този тип партньорство отваря врата за развитие на нови инициативи и обмен на добри управленски практики. Чавдарова посочи, че през последните 10 години туристическият характер на тези побратимявания е преодолян и отношенията са добили чисто прагматични измерения.

Според посланик Макаров тези партньорства помагат много за задълбочаване на цялостното сътрудничество между България и Русия. По думите му те са своеобразна народна дипломация, която помага двата народа да се сближават.

На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тука никой не чете между редовете.....във Варна и околностите и много имоти са на Руски граждани...и не само там....поуката е че Турция никога няма да възприеме агресивна политика спрямо България....заради факта,че все едно напада Русия(Крим е пример)
46
1
 
12
 
! Отговори
Дилема преди 6 години
Черноморието руско ли да е или турско?Щото Ердоган си точи зъбите за 1/3 от България включваща морето.Само че руснаците си плащат за имотите,а Ердоги иска безплатно....
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как е закотнно да купят 300 хил имоти ?-нашите продажници и майка си ще продадът за пари. турци купуват,руснаци купуват и чао българия -след 20г ще има някаква територия поделена между тях.пишете ми минуси,Но ми помнете думите !
44
6
 
11
 
! Отговори
Питай човек живял DE преди 6 години
Самите германци признават че между шмайзера и калашников има прекалено големи отличия за да се смятат за едно оръжие. И още - калашников е по-добър и по-известен от шмайзерите.
43
12
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
До АнонименСамо че Калашникът също е краден и е правен от инж. Хуго Шмайзер завлечен насила в след войната в Русия да работи под ръководството на техника и член на компартията Калашников .Затова оръжието се казва АК 47 т.е направен е през 1947 г -три години след войната от пленените инженери и техници на Шмайзер и с неговите машини задигнати както много германски заводи в Русия. И така остава само петрола .Това произвежда Русия.
42
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неква матрьошка с промит мозък ***, че кръвта яода не ставала. Нямаме обща кръв с руанаците и това е! Те са варяги, дири с беларусите и украинците нямат. Да четат руските ***!
41
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Противни са,хич не ми е приятно да са около мен на морето- ограничени промити мозъци пък с претенции - една баба селска ми говори на руски в Слънчев бряг -егати нахалството !
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не. нашите хибриди се опасяват, че руснаците може да дойдат не с колите си, а с танковете си. Никакъв ферибот!
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Не ги мисли безродните ни русофили :) те Русия са я виждали само на картата :)
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците сега харчат в пъти по малко, отколкото до 2013та. Няма пари като преди. Това са фактите.
37
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Слава на РусияКое и е великото на русия? Освен да живеете на стара слува друго правите ли? Една кола модерна не могат да направят сами и като гледам Рено и Нисан не могат да и помогнат. Кое е и великото? Живее от износа на газ и кашалници. Уау...
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41Я отиди прочети причината Русия да мине през българия да ни освободи... ние сме последното нещо за което са си мислили тогава. То си и показа 500 години им бяха нужни на "братята" ти. И къде бяха 1444 година при бунта на Константин и Фружин?
35
8
 
8
 
! Отговори
? преди 6 години
...над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани...Абе хора това нормално ли е. Има ли го другаде ?
34
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се махат всички руснаци и русофили!Да се прибират в Сибир!
33
4
 
20
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Съсипали в Египет, ти нормален ли си? Сащ съсипаха Египет и сега плачат за руските туристи, защото хиляди настроени за тях хотели стоят празни. В тайланд що е фрашкано с руски туристи и никой няма нищо против - щото оставят пари яко, бях зимата и от 10 човека 8 са руснаци. Както и по малдивите, дубай и т .н. си ходят и си харчат пари. Това, че още идват в тая клоака на нашето море само трябва да радва, щото ако спрат, ще идват само дърти западни турсити, които не харчат и 1 лв
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма толкова изпаднал народ като руския!Виновни са ония в Кремъл, от стотици години мачкат народа и сега Русия не става за нищо !
31
2
 
9
 
! Отговори
До папагала преди 6 години
До бай ганюА Млекаря от Кралстсо Швеция много ли е ларж бе, Гари?Това с летни ваканционни имоти, за това са и построени, Руснак няма да превземе България.***, ромските братя ще те наодат, никой друг.
30
10
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
липсват им елементарни цивилизовани маниери толкова са груби надменни и пълни простацибогатия руснак не идва у нас той отива на запад да избива комплекси тук идват селянчетата
29
11
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
те едни туристи ама..сякаш с цетка само утайката са ни депортиралитва с побратимяването никога не съм го схващал какъв смисъл носи
28
3
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Дали няма да съсипят и любимия ти софия Прайд ?