БСП и ДПС зад полицаите: Ножът е опрял до кокала

Опозицията скочи на ГЕРБ за проблемите в сектора
38
БСП и ДПС зад полицаите: Ножът е опрял до кокала
Снимка: Булфото

Вината за протеста на полицаите е само на ГЕРБ, обвиниха опозиционните БСП и ДПС.

Макар че днес е професионалният празник на служителите на реда, част от тях няма да се строят със знамена пред храм-паметника "Александър Невски", за да го отбележат тържествено, а ще се съберат пред парламента в знак на недоволство срещу отказа на МВР шефа Валентин Радев да им увеличи заплатите.

Още по темата
"Нека тази година празникът им, на който ще протестират, да е последният им в този вид", призова от името на парламентарната си група Хамид Хамид от ДПС. Той поиска от Радев да чуе полицаите, защото не звучало добре вътрешен министър да каже, че не разбира защо протестират.

Според Хамид е явно, че полицаите излизат на протест и то точно днес, не защото не искат да празнуват, а защото "ножът е опрял до кокала".

"От много години търпят, много години обещаваме, но вече искаме твърд ангажимент и стратегия за решаването на проблемите в МВР, защото проблемите в сектор „Сигурност“ са много, но липсва ясна визия за решаването им", отсече той.

Според червения Иван Иванов пък днес дори и да е празник на МВР, не може да се очаква от полицаите признателност и благодарност за добре свършена работа. Той смята, че това е заради опитите за реформи в МВР, които са показали липса на държавническо отношение към сигурността в страната, особено в последните две години.

"Днес тези, които ще протестират и срещу които беше оказан натиск да не го правят, имат много основания да покажат недоволството си, като липсата на социален диалог е главната причина", отсече Иванов и призова правителството да внесе нов Закон за МВР и да осигури нормални условия на труд на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Всеки един от началниците в полицията се е клел във вярност на БКП.Затова сега БСП и ДПС са плътно зад тях.Няма грешка така си е!
37
0
 
0
 
! Отговори
Okal преди 6 години
Prokurorite i sadiite sa za besilki.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пише се кОмшийка с "О".
35
3
 
8
 
! Отговори
Корнелия Решетникова преди 6 години
До ПолицайДругарю милицонер, след като се отказвате от каузата искам да Ви напомня, че трябва да върнете тениската с лика на другаря Путин, която Ви е била зачислена за протеста.
34
9
 
10
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Здравейте , съграждани! Аз съм обикновен полицай на улицата на 28 години. В системата съм от 5 години, започнах със стартова заплата от 540лв, в момента е 670лв. Напълно съм демотивиран и мисля да напусна, и не само аз. Обичам си работата и помагам на хората когато се налага. Глобявам на пътя защото така ми е наредено. Мразите ме, защото си пазя хляба като стоя срещу вас на протести. Плюете ме, биете ме, за 670лв.... Кумшийката в блока взима 600лв за чистачка. Скоро напускам, и не само аз..
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДА СТАНЕШ ПОЛИЧАЙ СЕ ИЗИСКВА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ ЗА АСИСТЕНТ В УНИВЕРСИТЕТ СЕ ЯВЯВАШ НА КОНКУРС И СЕ ИЗИСКВА ВИШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ,А ЗАПЛАТАТА Е 500ЛВ.ОСВЕН ТОВА ПЛАЩАШ ОСИГУРОВКИ И НЕ ПЪТУВАШ БЕЗПЛАТНО. ЛЕКО НАГЛИ СА ПОЛИЦАИТЕ С ТЕХНИТЕ КАПРИЗИ.
32
2
 
10
 
! Отговори
художника преди 6 години
В "Белите" държави, когато искаш по-високо заплащане минаваш на преквалификация.Нашите "куки" да преминат обучение по оказване на първа помощ, да научат английски език, да се научат да се държат вежливо с хората от които им идва заплатата и тогава да искат увеличение на заплатите си.
31
10
 
10
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 6 години
естествено,че БСП и ДПС ье са зад протестите на полицаите! Та само единици от полицаите не са с червен партиен билет. Явно комунисти и фесове са решили отново да спретнат преврат на Боко. Решетников е дал изрична заповед на *** да мобилизира де що може и да направи преврат. КГБ + комунисти = размирици и държавен фалит.
30
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
При намаляване на броя на икономически активните хора у нас как смятате да се случат по големите заплати.
29
5
 
7
 
! Отговори
милиционер преди 6 години
Искам пари
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ,нов закон за МВР и армията в ,който пише да си плащат осигуровките,като всички други работещи!Ако само им вдигат заплатите НОИ ще фалира!
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Грузия постъпиха много умно - разпуснаха цялата си милицио-полиция и всичко наново на здрава основа!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията,армията и някои още там бяха задължително безпартийни структури за които трябваше да се грижи държавата,а не разни партийни централи да ги дърпат насам-натам като ги доодърпат докато още пърпат по разни техни реформи на лук и консерви за почивни дни до следващите работни дни когато се тупкат по гърба и гърди с нови дрешки из коридори и зали като армейци в склада на старшината.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам МВР като институция,но със сигурност на 3-4 работливи,съвестни и честни,се падат поне 20 мързеливи,неграмотни,некъдърни,подкупни техни колеги,които ходят на работа с ясното съзннание,че ако са извън системата и за пъдари няма да ги вземат!Сигурен съм,че точно тези 3-4 днес няма да бъдат на протестите,но отаналите задължително ще идат и ще се правят на многострадалните Геновеви!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро едно полицайче идва в офиса на фирмата и тръснало на секретарката писмо с искане да се направи това и онова-по закон обаче да уточня.Гледам го и го чета и виждам,че е объркан адресата.Обаждам му се обяснявам и съответно връщам писъмцето.След десетина дни туй пак цъфнало,отново със същите искания и отново не разбрало,че аз не съм институцията,която го интересува. Пак връщане на писма,обаждания,губене на време и нерви......Питам се,дали това полицайче днес протестира и знае ли защо?
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Топлата връзка между БКП/ДПС и милиционерите още тайна ли е за някой?Нали бяха "щит и меч" на партията-държава, сигурно още мислят така!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлата връзка между БКП/ДПС и милиционерите още тайна ли е за някой?
21
4
 
15
 
! Отговори
"Столетницата&q преди 6 години
БКП/БСП,като някоя стара селска или махленска клюкарка,само налива масло в огъня?!Понеже от едно време,на тях им е като хоби да плетат интриги,сплетни или клюки-да подклаждат огъня,след като не могат нищо да направят,защото са политически,икономически или юридически ИМПОТЕНТНИ!!!БКП-то на времето така баламосваше милиционерите-да служат на ползу роду-народ,партия,родина,отечество...,сега по-абсолютно същата схема и се опитват да баламосват полицаите?!Или вълкът козината си мени,ама нравът не!!!
20
5
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
БСП само нагнетяват положението и използват полицаите за лична изгода. Всички тия протести тръгват не от обикновените полицаи, а от хора на БСП които са високо в йерархията.
19
4
 
19
 
! Отговори
Ахмед преди 6 години
Всички провокации и събития в ущърб на Държавата са дело на те тези две " български" гладни партийки, това вече е ясно на всеки!!