Нинова за земята: Богатство е, да не я даваме на чужденци!

Соцлидерката поиска среща с президента по темата
18 юли 2017 19:20,
111
Нинова за земята: Богатство е, да не я даваме на чужденци!
Снимка: БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова призова партиите към национално обединение в защита на земеделската земя в България.

Шефката на социалистите предложи това няколко дни след като стана ясно, че правителството предлага да падне забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас.

"Земята е национално богатство на България. Тя е предназначена за производство на селскостопанска продукция. Предложението не гарантира нито в чии ръце ще попадне тя, нито че ще бъде използвана за производство. Трябва да защитим националния си интерес", каза червената лидерка.

Нинова обясни, че е поискала среща с президента Румен Радев, на която да обсъди този въпрос. Тя е отправила покана за разговори и с представители на всички партии в парламента.

"Да се опитаме поне по тази тема да се обединим", каза тя.

Още по темата

Лидерката на БСП обясни, че българската земеделска земя е най-евтина в ЕС. Купувачът й ще получава европейски субсидии и то на декар площ.

"Да си го представим на практика – идва един гражданин на друга държава, купува си земеделска земя, не е задължен да произвежда върху нея, декларира я и получава субсидия за нея. Той ще си защити интереса, но не е защитен интересът на България", каза тя.

Според Нинова редица други държави в ЕС, сред които Унгария, Полша, Словакия и др., имат ограничителни мерки срещу свободно закупуване на земеделска земя.

Тя призова правителството да поиска отлагане на този въпрос и даде да се разбере, че ако това не стане социалистите са готови да се опитат да го направят по съдебен път.

БСП се обяви и против отпадане на класа за прослужено време.

"Разбира се, трябва да се стимулират младите специалисти, защото човек с по-голям стаж взима и по-голяма заплата, заради класа, а млади и подготвени хора остават с по-малко заплащане. Т.е. трябва да намерим формата, такива млади специалисти да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, бонуси, с тримесечно материално стимулиране, за да не противопоставяме хората с повече професионален опит на младите, които са модерни и адекватни на съвременните условия на труд", каза още лидерката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Простолюдиееееееееее преди 6 години
Значи глобите от Данъкоплатците а пък земята да я купуват само нашите измамници с пари от кЕйТиБе и подобни далавериили да го играят посредници на ЧужденцитеНали някоя Не си вярва че ако някой иска да купи земи в България не може да го направи или не са го направили вече
78
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До МХМ 85 Ей тия руснаци не се наядоха на земя и територия.Каква е тая мания , какво е това чудо?Половината суша държат и още искат. И де ли правят бомби.
77
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Шаран-БГ 87 Никой не е спирал изграждането на частни земеделски сдружения, ама българина откъснал се от земята 45г. не знае какво да я прави и го мързи да работи.Така че никой не е пречил.Просто не пожелахме да напуснем града и да се върнем към земята.
76
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
И аз го разбрах това , ама след като си продадох земята. Земята е злата.Не продавайте.
75
0
 
2
 
! Отговори
БРБ преди 6 години
И искам да насоча вниманието на всички, към факта, че има еднолични собственици на земя, с по над 200 000 декара площ. Буквално, след 10 години, ще се окаже, че 15% от земята е на чуди фирми, а 80% е в ръцете на 0.001% от обществото. От остатъка, може и да има няколко свестни проекта, но общо взето ... това ще е. Дали земята е в ръцете на 50 родни или чужди бизнесмена, освен ако нямаме строги регулации, ще е все тая. Просто имаме и ние, поземлена аристокрация, само че 200 години по-късно.
74
1
 
3
 
! Отговори
Баракуда преди 6 години
До Шаран-БГЗащото средностатистическият собственик на земята, нямаше умения и желанието да развива земята си. Да не говорим, че пазарите бяха много здраво окупирани от мутрите и стоящите зад тях "бизнесмени". Печалбите, ако имаше такива, бяха мизерни. Българският земеделец, не обича специалисти, нито да плаща, нито пък му харесва, че може да чака по 4-5 дори и 10 години, за да започне да реализира сериозни печалби. Той обича да си точи субсидийката и да си кара новия джип. Ей за тва !
73
1
 
3
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Бре, бре , ... някой хора искат да се приравнят с други народи и да вземат пример от тях!?!? Не мой да биде ! КАКВО ВИ ПРЕЧЕШЕ ДА НАПРАВИТЕ ОТ ТКЗС-тата селскостопански картели или земеделски кооперации ? Във въпросните държави /включително и Чехия/ хората не дадоха керемида да падне от техните земеделски кооперации. У нас тухла върху тухла не остана от тези "омразни комунистически кооперативи" !! И сега / след 30 години/ вземали да се вайкат за земеделските земи!? А къде бяхте след 1989 г.?
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази комунистическа ***,а и всички от властта купиха и купуват земята на безценица,...затова и са против продажба на земята на чужденци....Който и да купи земя,където и да се намира ,я купува ,за да се облагородява.... само тази власт комунистическа ,я купува и тя просто се превръща в бунище...Вижте Пазарджик паркове ,градини ,улици и ще помислите ,че се намирате 30 години назад....никакво движение напред,боксуване и крадене....Обсебена власт,спираща всяка перспектива....
71
2
 
1
 
! Отговори
МХМ преди 6 години
КАКВО ЛОШО РУСИЯ ДА ИЗКУПУВА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ? НЕ ТУРЦИЯ, ЗА КОЯТО РЕВАТ ПИШЕЩИТЕ ПО-ДОЛУ. РУСНАЦИТЕ СА НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ, ВЯРА И НАШИ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ОМРАЗНОТО ТУРСКО РОБСТВО. ЩОМ КАТО Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ ИЗКУПУВА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, ЗАЩО ТОЧНО НА РУСНАЦИТЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО.ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ Е, ЧЕ ПРОДАВАЙКИ ЗЕМЯ, ВСЪЩНОСТ ПРОДАВА СЕ ТЕРИТОРИЯ И ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВИ. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ СЕ ЯВЯВА КУПУВАЧ ЗА ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ.
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АЛООО ***!Ние руска губерния ли сме? За тези 300 хиляди заселени руснаци сме такива!!!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ...Какъвто е народа - такава е и властта!
68
4
 
1
 
! Отговори
чорное море мое преди 6 години
До АЛООО ***!"'Черното море си го имат за свое руско езеро!!!
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, много е сладичко да си ей така отстрани и да сочиш с пръст като селлска даскалица. Тази ако е премиер нито едно нещо от собствените си предложения би посмяла да предложи дори, пък камо ли да работи по тях.
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не стига, че социалистите подаряваха земя на чужденци, разграбиха и унищожиха българската индустрия,че и всеки ден продължават да ръсят лъжи, нямат спирачки тези мошеници, по нагли хора от тях не са се появявали... жалкко е и срамно, че една голяма част им вярват, но това е силата им - пропаганда, лъжи, манипулации. Или нарочно го правят или представителите на бсп са специално подбирани свръх-ниско-интелегентни люде, че спокойно да следват нарежданията и да пропагандират каквот им се каже.
65
4
 
6
 
! Отговори
ЛЪЖЛИВИ ПОПУЛИСТИ преди 6 години
Българската земя беше изкупена още преди 5 години от големи фондове бушони зад които стоят чужди бизнесмени основно от Русия
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разговорът при президента трябва да е на много по.важна тема:Какво прави БГ в престъпния Евроарабски фашистки съюз,САЩ и НАТО? В съюз със "специалистите" от АОНСУ и кликата Кобурготски-Живков и с-ие унищожиха икономиката,образованието и здравеопазването ни, унищожиха или емигрираха и половината население!Докога шепа престъпници,предатели и терористи ще се гаврят с народа?През гугъла: "Современный Запад это Гитлер, вышедший из косметического салона"
63
6
 
5
 
! Отговори
АЛООО Курни! преди 6 години
Защо заселихте над 300 000 руснака по морето ни?
62
2
 
4
 
! Отговори
питам преди 6 години
КАТ имат тестове за наркотици. Пушиш трева и 5 дни след това ти отчита и си търпиш санкциите, а ако си в помещение в което други хора пушат, а ти просто дишаш, а ако някой ти е сложил в храната. Защо е криминално престъпление да пушиш трева, когато не беше така употребата беше много по-малко от сега. Някои хора печелят, там е цялата работа. Да не се правят, че мислят за здравето на хората, защото ако е така да се хванат да оправят здравната система или каквото и да било да оправят.
61
2
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
Супер тъпата държава и супер простия народ. България има толкова проблеми, нищо не е наред, няма социална политика, а подигравка, няма образователна система, а гавра и деградация, няма здравна система...и т.н. Голяма част от българите избягаха, а голяма част от останалите не искаме да живеем тук, сякаш сме на инат тук или нямаме избор, нещо ни задържа. Но БГ не става за живеене, ще има 1%, които ще спорят, но повечето от тях живеят на гърба на другите, а децата им учат в чужбина..
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за кмета на Симитли, да не говорим. Никой не смее и не му прави проверки, ревизии. Ама как на свой кмет да му дърпаш ушите?