Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!

Премиерът: Днешните деца ще градят държавата след години
18 юли 2018 15:15,
109
Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!
Снимка: архив "Булфото"

По-качественото образование води до по-добра квалификация, а оттам и до по-висок БВП. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет и припомни част от средствата, дадени за просвета.

Още по темата

"Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите", обясни министър-председателят. Той участва в заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Премиерът задължи ангажираните с темата министри да продължат с подкрепата по програмата за децата и отбеляза, че резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава, съобщи БТА.

Борисов беше категоричен, че държавата ще спази поетите си финансови ангажименти.

Според вицепремиера Томислав Дончев пък е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище.

"Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там", каза той и допълни, че основният проблем е свързан с борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици.

"Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице - 2200 деца са обратно в класните стаи", отчете вицепремиерът. Той обясни и че целта е това да стане постоянно действаща политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
16
 
! Отговори
Дааааааааааа преди 5 години
За тази цел трябва да се започне от подмяна на закостенелите преподаватели във ВУЗ-овете, има нужда от млади, необременени преподаватели
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българина: "Това как кореспондира с изказването да се съдят картофи?"-----В кой съд ще ги съдиш? И за какво нарушение или престъпление? Адвокат наел ли си им на картофите?
29
4
 
31
 
! Отговори
Професора преди 5 години
Евала, Бойче. Да вземем сега всички да завършим пожарникарското или ВИФ. То явно това са най-успешните професии у нас. Всички стават милионери с къщи в Барселона.
28
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A истината е, че за хора с висока квалификация няма работа. В момента е модерно да нямаш образование. То просто няма къде да работят образованите. Има работа само за общаци.
27
12
 
8
 
! Отговори
Партизан Комунис преди 5 години
Язе фащам манлихерата и хуквам у Балкана.Сам шъ сваля властъ.
26
6
 
35
 
! Отговори
Winnetou преди 5 години
Всички ГЕРБаджии ще получават виШУ, след като направят сбит преразказ на Винету - първа част. За прочитането на втора част ще ги правят доктор на науките, а прочелите и трите части ще стават лични съветници на Вожда и Учителя. За съжаление, засега никой не е стигнал толкова далеч, въпреки че градска легенда разказва, че шефа на ГЕРБ - Чапръчане - Пенчо Умния има само 30 страници до завършването на 3-та част и след 1.5-2 години ще ги завърши.
25
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О боже,нашия се е сетил че трябва сме образовани!
24
5
 
24
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Хахахйа хаххаа да пък ние искаме хелойнска тиква за премиер
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е то "образователна инфраструктура"? Моля за дефиниция!Като искат качествено образование, да направят паралелките по 10 деца, а не с по 20-25 деца и учителите да могат да работят индивидуално с всеки. Да открият допълнителни паралелки, да назначат допълнително учители по български език в рисковите райони, които да се занимават извънкласно с уязвимите групи. Да се стимулира мобилността на учителите.
22
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граждане! И всички останали, дето сте още живи на тая територия!Гледайте го, бе! Хубостник отвсекъде! С една книга в главата, и червената книжка у джоба.Ето тоя комунист и в червата си го избирате трети път. Скоро сигурно ще има и четвърти. Комунист с избори не се сваля!С камъни и тояги!
21
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Цветанов кога ще се образова? С това помощно училище и ВИФ задочно,все едно че е с основно образование!
20
13
 
4
 
! Отговори
ИЗБОРИ ДО ДУПКА В БГ преди 5 години
ПЪЛЕН АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ ВОТ!ПАРЛАМЕНТ:ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-65%БКП С ВСИЧКИ НЕЙНИ ПРОИЗВОДНИ-35%
19
2
 
16
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Като неговото?Но не всички ученици имат майки в същото училище, в което учат.Непостижима задача!
18
4
 
32
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Това как кореспондира с изказването да се съдят картофи? Или е имал предвид учете за да съдите най големите картофи, големи като тикви! Докато в МОН има хора на МИТ ЦРУ И КОЗЯК, единственото което ще се размножава в България са *** те! Който им намали бройката и ги изсели той ще спечели изборите!
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, Бойко като гледам парите май са за р*омите, защото от това дето каза да се намери начин децата да се върнат и задържат в училище. Осигурил ли си поне безплатни учебници? След 10 години ли чакаш резултат да видиш?Учители след 5 няма да има, като се пенсионират сегашните. Децата вече в чужбина учат.Ако Левски е знаел какво ще стане в България, нямаше да се жертва.
16
4
 
33
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Ако се закрият 2/3 от "университетите" може и да се пооправи нещо
15
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия който унищожиха българското образование сега говорят за по-добро образовани.Това си е направо гьонсуратщина!
14
1
 
8
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
... да е бил предназначен...
13
6
 
12
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
боко сингъл бук суджук джендъров ли това. да не е объркан материалът и всъщност да се бил предназначен за "стършел".
12
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То само да искаш не може, трябва и акъл, а при теб липсва!