Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!

Премиерът: Днешните деца ще градят държавата след години
18 юли 2018 15:15,
109
Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!
Снимка: архив "Булфото"

По-качественото образование води до по-добра квалификация, а оттам и до по-висок БВП. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет и припомни част от средствата, дадени за просвета.

Още по темата

"Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите", обясни министър-председателят. Той участва в заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Премиерът задължи ангажираните с темата министри да продължат с подкрепата по програмата за децата и отбеляза, че резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава, съобщи БТА.

Борисов беше категоричен, че държавата ще спази поетите си финансови ангажименти.

Според вицепремиера Томислав Дончев пък е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище.

"Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там", каза той и допълни, че основният проблем е свързан с борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици.

"Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице - 2200 деца са обратно в класните стаи", отчете вицепремиерът. Той обясни и че целта е това да стане постоянно действаща политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглец ,лъжец и демагок.Това е научил Суджука в партиината школа до 1989г.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като спрат еврофондове и субсидии от ЕС не знам от къде ще падат парите.Няма да има усвояване и далавери.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образованието иска от Борисов качествено заплащане! За по-висок БВП!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че бай Тошо те е научил на соц.лозунги.Копираш всичко от него,и ще свършиш накрая като него че и по зле.
47
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Ха-ха - върнали 2хил. деца, но удобно пропуска, че 12 000 са напуснали училище!
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата е с купена диплома
45
1
 
13
 
! Отговори
Неук преди 5 години
След последните промени в ЗРАСРБ мога да твърдя, че трябва да си изключително, мега нагъл да твърдиш горе изказаното от министър председателя. Куц,о кьораво и сакато, само да има малко връзки във ВУЗ, може да стане професор, че и повече. А после да се прави, че знае и да СРИЧА ( четейки ) лекции пред студенти. Потрес. Ама истински потрес. При когнитивната ограниченост на министър председателя може наистина да предположим, че си мисли, че прави някакви действия в тази посока.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За студентите- да садят картофи и да стават овчари ! Забрави ли ??
43
1
 
11
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Питам сериозно. Наистина ли Бойко е бил отличник в помощното училище в Банкя?
42
1
 
22
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Кризисен ПР на ГЕРБ/Борисов ли е това! Яко са закъсали щом вече са загубили мярката /прекаляват с повторенията и натрапването на образа/ ! :))
41
2
 
34
 
! Отговори
Бойко ще запише вишу преди 5 години
Ами и ние искаме по-качествен премиер. Дето да знае езици, да разбира от финанси и да помага на народа си. Бойко висше ли смята да учи, малко е одъртял, ама знам ли...? Сигурно в американския колеж ще да е...
40
1
 
25
 
! Отговори
18.07 ПРОТЕСТ преди 5 години
ИСКАМЕ ОСТАВКА!
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България отделя 3,4% от БВП за образование. С това тя се родее с африканските държави. Но има една тънка разлика. В Африка няма зима и не харчат пари за отопление на училищата.
38
2
 
27
 
! Отговори
Смут преди 5 години
След като си за образование защо изпрати на сбирката на мозъчните тръстове ЦЦ? Да му преливат мозък като на хемодиализа ли?(тази новина не бе пускана в този сайт за да не коментираме).Защо назначи Калинка? Всичките ди дупетати са без интелект.Ако народа се образпва,кой би те избрал теб? Чети и..Ямайски марони( от автора на Винету)
37
3
 
21
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 5 години
ВЪОДУШЕВЕН И ОКРИЛЕН ОТ ПРИСЪСТВИЕТО НА ЦЕЦО НА КОНФЕРЕНЦИЯ НА МОЗЪЧНИТЕ ТРЪСТОВЕ/МИЛИ БОЖЕ!/, ЕДНОКНИЖНИЯ ЗАГОВОРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ. НИЕ ПОМНИМ ОБАЧЕ, КАК ПРАЩАШЕ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ДА СТАВАТ ОВЧАРИ И ДА САДЯТ КОМПИР, ВМЕСТО ДА УЧАТ. ИЗГЛЕЖДА Е СЛЪНЧАСАЛ, ЗАЩОТО ПОМНИМ, ЧЕ НАРЕЧЕ НАРОДА ***, КАТО СЕБЕ СИ. Е КАК ПРОСТИЯ ЩЕ УЧИ ВИСШЕ, ЧЕ И ЩЕ ГО ЗАВЪРШИ И ЩЕ ПОВИШИ БВП? КОГАТО *** И НЕОБРАЗОВАН ИЗКАЗВА МНЕНИЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, СЕ ОЩИПВАМ, ДА НЕ БИ ДА СЪНУВАМ КОШМАРЕН БЛУДКАВ СЪН. БОКО, МАРШ ПРИ СВИН
36
4
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
Прав е Човека - Винету трябва да се изучава в училище. Я как развива интелекта.
35
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еднокнижника искал образование?????????Мамака му, някой да вярва на това???Аааа, да, раята.И това е този който пращаше програмистите да стават овчари и да берат картофи.Едно не разбирам.Колко хипер-*** е тоя народ та не реагира на безумните лупинги демонстрирани от банкянският АГРАР??????!!!!
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак сега ли се сети бре тиквуний първи ти ако искаше България да се развива още в първия мандат ще се да се вземат нужните мерки а ти се сля със статуквото
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качественото образование не е решаващо за по-високо БВП.Като се образоват качествено младежите ни ,да не би ще практикуват наученото в България?Съмнявам се,държавите са като фирмите,а Българската фирма е изостанала със столетия от развитите държави и всеки добре образован човек ще поиска да работи в по-развита фирма от която може да получи по-добро заплащане и възможности за професионално развитие.
32
2
 
39
 
! Отговори
друг преди 5 години
образование е различно от грамотност бе ББ. Ето ти на образование- диплома имаш и ЦЦ намерил някаква ама сте неграмотни. Как да учат сега,след като примера който вие давате е лош. Ти с една кмига премиер, ЦЦ с помощно училище в голямата власт и с 6 апартам/ бяха 6 преди след европредседателството може да са повече. Цецка с рабфак-прасовъден министър..та защо да учат младите след като може и трябва да си неук,за да си на власт.За вас са важни.циГаРените за да ви държат на власт.Не искате народа