Нинова не забравя, поздрави за Септемврийското въстание

Зове за почит към загиналите в антифашистката борба
Обновена: 23 сеп 2018 16:46 | 23 сеп 2018 16:20, Камелия Цветанова
198
Нинова не забравя, поздрави за Септемврийското въстание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова не забрави преврата на комунистите от преди 95 години.

"Днес е 23 септември. Почитаме онези мъже и жени, които дадоха живота си в антифашистката борба, които са били водени от чисти идеи и са мечтали за справедливо и солидарно общество, за благоденствието на всеки човек", написа тя в социалната мрежа Facebook, цитирана от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Никой не е забравен, нищо не е забравено"- ни задължава да сме непримирими днес към всяка проява на фашизъм, на насилие и на разединение, посочва тя.

Септемврийското въстание от 1923 г. е организирано от Българската комунистическа партия (тесни социалисти) под натиск от Коминтерна, като опит за сваляне на режима на Демократическия сговор, установен с Деветоюнския преврат.

В него се включват също така леви земеделци и анархисти. Въстанието е насочено към "установяване на работническо-селско правителство“ в България.

Септемврийско въстание като понятие е наложено от българската марксистка историография.

Съвременната историография, като отчита организацията, мащабите и резултатите, характеризиращи септемврийските събития от 1923 г., ги окачествява като Септемврийски бунтове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организирана въоръжена съпротива срещу държавнато управление се тарича тероризъм. Възвеличаването на тероризъма е подсъдно, а структури, организации или партии които открито го подържат трябва да бъдат обявени извън закона и тяхните лидери подведени под отговорност за поощряване към тероризъм!
74
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те, демократите, освен с преврат и с лъжи и фалшификации, избори не могат да спечелят. Никой не иска ГЕРБ, а те печелят избори силе избори. Никой не е искал фашиста Ал.Цанков през 19923 година, но той идва на власт чрез преврат и отрязаната глава на законно избрания министър-председател Александър Стамболийски.За тези, които твърдят, че в България не е имало фашизъм тогава - прочетете в нета кой е Ал. Цанков и на коя фашистка партия е бил начело.
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък поздравявам че затвориха завода в Карнобат на оново другото ви творение Минчо ли Миню ли беше незнам то такива сте си ги избирали само хванати от гората
72
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не ми изкарвайте Стамболийски светец! Точно той е човекът, който разделя брутално нацията ни на граждани и селяни. Гражданите били мързеливи и съществували на гърба на селяните?!!! Последиците от тази политика ги понасяме и до днес.Дружбашкият режим е бил един режим на цървулите, дето не са разбирали накъде върви света.
71
7
 
21
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Вещица на Сатаната! Смърт на комунизма! Добрия комунист е умрелия комунист!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво 57, Нека се знае, че преди 23г. има и 18г.Нищо в историята не се появило то само себе си. На всяко действие има реакция. Но мъдър е Българина, и всеки опит да яхнат протеста му, обрича нещата на провал. Нека е обица, за всички, желаещи да яхнат справедливия протест на народа. Глас народен, глас Божи.
69
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Стамболийски е един предател, получил е това което заслужава !
68
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това въстание е УДАВЕНО В КРЪВ. Три месеца по-късно е Септемврийското въстание- УДАВЕНО В КРЪВ. И ти наричаш този "министър председател" и неговата кръвопийщина "пазане на реда в държавата"? Атентатът в църквата Света неделя е през 1925 година, много преди това се е развихрил "белият терор"!Никога повече фашизъм и нацизъм!
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започват да му бият шамари с нея. Довеждат брат му Васил и започват да го режат парче по парче пред него. Показалецът на лявата му ръка е отсечен и от там(и от къде ли не) тече кръв. Със собствената си кръв Стамболийски пише на стената "12 ч. 14 юни 1923". Накрая режат главата на Александър Стамболийски и на брат му, ако ти пука. Избухва юнското въстание на земеделците в което участват над 100 хиляди души. Това въстание е УДАВЕНО В КРЪВ. Три месеца по-късно е Септемврийското въстание- УДАВЕНО В КРЪВ. И ти наричаш този "министър председател" и неговата кръвопийщина "пазане на ре
66
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то само червен *** може да каже, че по това време в България е имало фашизъм и да нарече тази хомосбирка от шумкари на 23 септември въстание, събитията от тогава са просто серия от терористични атаки финансирани от Масква, това е истината и който почита червените криминални елементи не е нищо друго освен престъпник
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече се убеждавам, че Костов е внедрил Корнелия в БСП за да умъртви окончателно проклетата столетница!
64
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв министър може да е Александър Цанков. Този човек идва на власт чрез ПРЕВРАТ! Кървав преврат. Никой не го е избирал, никога. Сваля законното правителство на Александър Стамболийски. Праща убийците от ВМРО и те знаеш ли какво правят. Започват да гояздят като кон, като го пришпорват с щикове и ножове. По тялото на Стамболийски имало повече от 90 прободни рани. Режат му ушите. Секат един по един пръстите на ръцете. Режат парчета месо от краката му. Дерат ивици кожа от тялото му. Отсичат дянста му ръка до лакътя. Знаеш ли какво правят с отсечената му ръка? Започват да му бият
63
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навеки проклети сте комунистически oтnagъцu!!!
62
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за избитите без съд и присъда, за взривената църква Св Неделя няма ли да поздрави.
61
1
 
1
 
! Отговори
Джо преди 5 години
sitebulgarizaedno/index.php?option=com_content&view=article&id=807:im&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61Четете - от пряк свидетел е писано.
60
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако можеха да се върнат събитията от 23 година Нинова щеше да е първата която наивните оскотели селяци щяха да я разпънат на селския мегдан, като най-лицемерната капиталистка !
59
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошо "дамаджаната" Димитров - алкаххолик.Васил Коларов - сифристик.
58
12
 
10
 
! Отговори
ТРЯБВА ДА СМЕ ГОРДИ преди 5 години
ДО ГЕРБАВИЯ ***:1. ВЪСТАНИЕ СЕ ПИШЕ, А НЕ ВЪЗСТАНИЕ. 2.ФАШИЗМЪТ ВЪЗНИКВА В ИТАЛИЯ ПРЕЗ I СВЕТОВНА ВОЙНА, А НЕ КАКТО ПОРЕДНИЯ *** СМЕЛО ТВЪРДИ, ЧЕ ПРЕЗ 1923 г.НЕ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ. 3. ЧЕСТ ПРАВИ НА НИНОВА, ЧЕ ПОЧИТА ПАМЕТТА НА ВЪСТАНИЦИТЕ ОТ 1923Г. И ТЕХНИЯТ ПОДВИГ. В РОМАНА "ХОРО" НА АНТОН СТРАШИМИРОВ СА ОПИСАНИ ЗВЕРСТВАТА НА"НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ" ФАШИСТИ И ЗАКЛЮЧАВА,ЧЕ ФАШИСТИТЕ СА КЛАЛИ НАРОДА СИ ТАКА, КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ.ТОВА Е И ПЪРВОТО ВЪСТАНИЕ СРЕЩУ НАДИГАЩИЯ СЕ ФАШИЗЪМ.
57
5
 
19
 
! Отговори
Чегевара преди 5 години
Отвратителна лицемерка,тя,Костова приватизаторка и крадла,синът й американски гражданин.цялата им партия е фалш
56
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
другарето правили антифашистко възстание, само дето в България никога не е имало фашизъм, толкова са нагли червените лъжци че няма накъде