Негодна за Мюнхен кола – не е годна за Монтана!

Нено Димов с инициатива за еднакви стандарти за автомобилите
20 окт 2018 20:43,
64

"Аз започнах инициатива за това да има еднакви стандарти за автомобилите по отношение на замърсяването", заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в разговор с Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" по повод постепенното въвеждане на ограничения за дизелите в някои градове в Западна Европа.
Още по темата

"Тази моя инициатива беше подкрепена от Полша и Словакия, а на среща на екоминистрите още 6 страни се присъединиха. Така една много сериозна коалиция от 9 страни възложихме на ЕК да намери разрешение на наднационално ниво, за да бъде избегнат поредният двоен стандарт," обясни Нено Димов пред Bulgaria ON AIR.

Най-вероятно чак през 2020 година, имайки предвид предстоящите евроизбори през 2019 г., ЕК ще започне разглеждането на искането ни напливът на стари автомобили към Източна Европа да бъде ограничен, обясни за предаването "Брюксел 1" министърът.

За новия данък върху старите коли, за това отразява ли се на работата на кабинета поредният конфликт между Атака и НФСБ, и други актуални теми, гледайте целия разговор във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на всичките отворковци дето ми ревете да се разкарат старите коли я кажете като махнеш 3 милиона возила кой ще налива ДДС и акциз и колко ще ви станат застраховките щото застр компанийй си търсят едни печалби ..
34
1
 
21
 
! Отговори
до36 преди 5 години
я кажи 5 годишна кола имаш ли на идея колко струва, ама не дачия щото тя е за буклука след 5 година.
33
0
 
48
 
! Отговори
еднакъв стандарт преди 5 години
В Мюнхен дават ваучер за 10000 евро, ако решиш да си купуваш нова кола. А в Монтана как е?
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе ши ви е трошките в Бг немое се диша.
31
25
 
11
 
! Отговори
Men преди 5 години
До 28Къде ги видя тези 5-10000 евро заплати в Германиямчисто средно е 2200евро. Нова кола можеш да си купиш и за 10000евро. По-важно е здравето от това да карате пушещи таралясници. Като нямаш пари ще се возиш в градския транспорт. Или ще си вземеш 5 годишна годна, непушеща кола.
30
10
 
1
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и кво ми цъкаш тез минуси кое не е вярно
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, Борисов не знае как този Нено мъчи народа. Само ако знаеше... Но не му казват. Както не са казвали на Сталин какво става в Съветския съюз и в лагерите. Както не са казвали и на Хитлер за концлагерите. Те ако знаеха, щяха да оправят несправедливостите и да спасят евреите. Че и сега тука има същите наивници и се опитват да се оплачат на Борисов да оправи нещата.
28
2
 
18
 
! Отговори
:):) преди 5 години
тез Пейтриъти хептен изтрещяха, Каракачания спря манджата на войската нема пари за аеропланите, Валеркста бкагослови недъгавите с майките им,тоз пък еколог и продавач на нови БМ В та от мюнхен стана ... ай сиктирбе
27
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богатите екололози трябва да са освободени от данък, а бедните замърсители да плащат. И защо не сложат по-голям данък за дизелови коли, отколкото за бензинови? Вече навсякъде вони на недоизгоряла нафта. Няма вече бензинов аромат.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, генерале, бабий му канчето на тоз кирлив новобранец, че и тез дето още ти верват ще поверват на *** или Барек
25
1
 
30
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Вероятно един министър в едно правителство да е глуповат иначе казано ***,е лошо,но,......*** те всичките такива се оказаха бре!!!!!Вчера Валери Симеонов,днес тоя!!!Стига лобирахте бе изедници,поработете за доходите!!!С нужните доходи хората сами ще изравнят стандарта,без твоята"ГЕНИАЛНА"инициатива....
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с вид на ром що не си ходи в Мюнхен и да не хвърля бомби.Една нова кола колко е 30 хиляди еврака?Супер.Заплатите в Бг кви са 500-1000 евро масово.В Германия колко са?5000-10000 евро.И как ще изравни тая разлика от десет пъти?
23
0
 
24
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Нено да вземе да повдигне инициатива и за еднакви заплати вместо да се прави на интересен
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво си представяте като чуете Мюнхен, но точно този град е пълен със всякаква папалч. Така, че както е извънредна скъпотия, така и е пълно и с всякаква мизерия. тааа и с колите им е така. Иначе казано - не са особено подходящ пример за сравнение.
21
2
 
18
 
! Отговори
гого преди 5 години
Бойко махай го тоз че ще ти обърне каруцата....сега преди евроизборите почнаха да ти забиват пирони в ковчега ..
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само при ГЕРБ може да има таква огромни промени в размера на данъците. Затова ГЕРБ лъжат, че увеличението е до 30%. Тази непредвидимост в България отблъсква инвеститорите и при ГЕРБ чужди инвестиции в България почти няма.
19
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Министърът е съвсем прав. Единствената годна за Мюних кола е DeLorean на DMC. Ерго, от утре всички българи - с делориън.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Размерът на данък МПС сериозно се променя от 2019 година и не с до 30%, както лъже онази от ГЕРБ, а в пъти. За колите над 15 години, данъка се увеличава 2-3 пъти, а за колите до 5 години пада три пъти. Въпреки огромното увеличение на данъка за 2/3 от хората, данъка си остава сравнително малък - от сегашните 30-65 лева, скача на 70-160 лева. За товарните коли до 3,5 тона данъка скача 50-200 пъти. Само за луксозните коли на мафията, данъка е три пъти по-малък.
17
1
 
14
 
! Отговори
аха преди 5 години
Това по-скоро си е рекет
16
1
 
22
 
! Отговори
аха преди 5 години
Значи ако данъка ми е 30лв и се увеличи на 40лв ще ме стимулират да си взема нова кола на която данъка ще е 150лв