Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?

Бившият премиер нямал предложение да става конституционен съдия
21 окт 2018 12:21, Красимир Ангелов
171
Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?
Снимка: Булфото

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти, обяви бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в "Тази неделя" по bTV.

Още по темата

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита Герджиков.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

"Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън", отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Как може Царя да няма никаква собственост?"Ами може. Мадридският презерватив беше употребен от библиотекарите и сега съвсем естествено е изхвърлен в коша за смет. Нали дойде тука да ни оправи двуполюсния модел, синята мъгла и разкола в църквата. Свърши всичката работа и сега го натириха напълно заслужено.
73
3
 
24
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Върнете му имота на човекът.Но целият имот. С двореца . парка . нивите - всичко.И да плаща за всичко , всички данъци в пълен размер без правото да ги продава.....Е , тогава ще си говорим.
72
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това някакви юридически аргументи ли са "господствали в политическия живот, значи трябва да имат собственост" или "нашият цар Симеон". Първо, България е република и няма цар. Второ, никъде в никой закон няма текст който да казва, че престоят във властта поражда автоматично притежаването на някаква собственост. Собственост се доказва с нотариални актове - или притежаваш, или не. Симеон очевидно се опитва чрез подобни акции на придворните си, да сложи ръка на собственост, която не е негова.
71
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да няма, къщата в Баня е единственото му от баща му, а той защо не си е купил, а проиграл на хазарт, той да каже! Да се радва, че сред живите деца на монарси.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой конституционен съдия може да каже при наличието на Конституция-Търновска приета веднага след Освобождението на България през 1878-79 г. след Руско-Турската война с подписан капитулационен договор след военните действия как знак за коет България се счита за освободена страна от чужда окупация и в случаите винаги се отчита капитулацията,чия страна да напусне териториите на освободената обявена държава за администр. самоуправление,че някои,коит са нямали Конституции решили да ни цепят след туй.
69
16
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Лето господне 1986-то. След икономическия крах на Русия и десетилетното разиграване на 80% експорт-импорт с"братския" съюз България беше оставена мизерна и безпарична,като прани *** на тел. Последваха сътресения бедност и инфлация,глад и мизерия.Нямахме дори хляб,но за сметка на това бандити,наши и чужде дал господ. И за да не се стигне до брожения и ексцесии,Царя беше помолен от високата порта..... останалото го знаете.... Благодарността Ви обаче е в П Е Т И Т Е!
68
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не се терзае за гладните, болните, ограбените, бедните българи, които живеят честно и почтено, а властимащите ги тормозят ежедневно и им прилагат геноцид по всички възможни начини???????Омръзна ни от политическото им лицемерие!!!
67
30
 
4
 
! Отговори
Събчо Караилиев преди 5 години
Дворците и Рила са си негови, да му ги връщат !
66
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред Българите стоят огромни и многобройни проблеми, голяма част от които са причинени от т.нар. цар ( нямаме такъв - република сме ), семейството му и всичките му приближени у нас и чужбина! Който се интересува от биографията му и делата му, връзките му в настоящето, знае какво имам предвид!
65
3
 
37
 
! Отговори
хазарта преди 5 години
Колко ли собственост и пари е проиграл наш Симеончо в казината на Монако?
64
3
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
ако има документе Симеон има имоти, ако няма докумнети няма имоти - това е положението. Тай кат нашите пигметирали съграждани станал - няма никакви права по казуса *** реве до Страсбург
63
2
 
47
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е,как да има,бе Герджик ?! Деда му Фердо е дошел в България с един протрит брич и пътна чанта с пешкири ,отдека да има ?!
62
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с имотите е предтекст - Симо е дошъл, за да си иска царството. Туй му е болката на тоя човек. Тези хубави земи, гори, ливади и къщи - това му е в окото и даже му се вижда малко. Пратете го в някоя *** махала - там ще го наситят.
61
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не му дават имотите на царя защото вече са определени близки до власта кръгове да ги приватизират
60
2
 
51
 
! Отговори
alex преди 5 години
Симеон не може да има имоти , всички имоти които е ползвал са му дадени от държава за ползване докато управлява понеже и Батемберг и Фердинант са начначени за царе и практически са чужденци ........все едно Тръмп като му свърши мандата да иска Белия дом (той е нагъл и може)
59
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно невежество и мизерност на душици лъха от повечето коментари. Необразованост, ниска интелигентност и злоба. Нещастни души сте вие. Завистници.
58
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последният наследствен Цар Български - и признат от Църквата - е Шишман.
57
2
 
14
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Преди доста години спориха със един зидар. Митю бръснича. Направи си труда да ходи да гласува за тая ***:) Че и купи групов билет за зидарите, гласуваше се във посолството във Мюнхен.
56
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във България царя няма собственост но свинаря Гергов има и то каква сега ще си дабави и 40 млн. от дупката в центъра на Варна.
55
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гирджика е долно, лъжливо човече. Природно и политическо недоразумение.