Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?

Бившият премиер нямал предложение да става конституционен съдия
21 окт 2018 12:21, Красимир Ангелов
171
Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?
Снимка: Булфото

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти, обяви бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в "Тази неделя" по bTV.

Още по темата

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита Герджиков.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

"Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън", отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55. Как да бъде в България като комунистите го изгониха още като дете.
53
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама тоя не е цар, не е коронован!!!
52
5
 
19
 
! Отговори
Г-н 10% преди 5 години
само той е виновен за положението ни. Бойко подари на жена си цяла банка, ама хайде. Окраде друга, нищо. Само гледайте да не гласуват за връщане на монархията, и царя да се казва Бойко и да дойде с карета тиква.
51
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАДРИДСКИЯТ КРАДЕЦ ТРЯБВА ДА Е ДОВОЛЕН, ЧЕ НЯМА ДА ГО ЗАКОПАЯТ В БАНКЯ!
50
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде беше царя толкова години,та родният му език му е толкова труден за произношение?Дали беше като обикновените данъкоплатци в България?Като е "ЦАР"дайте му цялата територия на страната ни "по заслуги"-видяхме как управлява,знаем и докъде ще стигнем!
49
1
 
48
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Остава малък Тошко да си поиска резиденцията в Бояна, Перла и 20 ловни вили.
48
1
 
39
 
! Отговори
републиканец преди 5 години
Ами да се бръкне в джоба и да си купи нещо. Защо трябва да краде от България?
47
32
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
подкрепям мнението му,и правотата на симеон ще се потвърди не от пристрастния корумпиран БГ съд а от независим наистина правораздаващ световен
46
5
 
19
 
! Отговори
Регент преди 5 години
Ето за това се действа по схема,в която НЯМА празно-векове история са го доказали!Царският род-до 2 коляно!И проблемите приключват-в противен случай,след 10-15 год.се пръква някой и се започва(претенции,гр.войни,сепаратисти и т.н.)Близка препратка-династията Романоф!Там няма кой да си иска кобалтовите и златни залежи в Урал-не остана никой :)
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все отбор Предатели ! и гАрджика и тоя "цар" - мазни,хлъзгави плуужеци , пък иначе "интелектуално" приказват ,пък едно обикновенно Нищо !
44
25
 
4
 
! Отговори
Ибн ебн ал Булгар преди 5 години
значи всеки българин има селска къща и земя върната, а царя нямал нищо. Демек той е работил и управлявал без пари, за едната постеля и топла супа. Един имот трябва да се върне, семейната къща ли, дворец ли, колиба ли, все тая. Да само в българия царят е гол и бос.
43
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
ЦАРЯ на глупаците е Симеончо.. България е загубила достатъчно територия заради рода му, за да претндира за каквото и да е !!!
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДА ТЪРСИ ОТ БАЩА СИФердинанд не му е баща, тъпоглавецо! Съгласен съм, че имоти не трябва да му се връщат, но точно такива кухоглави действат точно в обратна посока.
41
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симо, купи си някоя панелка в Люлин и готово, вече си горд собственик и един от нас.
40
2
 
32
 
! Отговори
прецедент преди 5 години
Че то нали ако му ги върнат по същата логика и наследниците на Тодор Живков могат да си искат държавни имоти
39
3
 
37
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 5 години
а когато порасне внукът му от "княгиня" калина, и не дай Боже дойде и той да иска дял от България, ние тогава какво ще си имаме - цар ХАСАН ли ?
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато републиката стане отново царство, да се кандидатира! сега нанай!
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герджика, като толкова се е загрижил, що не го осинови и готово! егати и простотиите! всички от тяхната партия да съберат помощи и да му купят едно замъче!
36
2
 
36
 
! Отговори
Петя преди 5 години
Ами ще си търси имотите, защото не е в затвора. Ако беше в затвора нищо нямаше да си търси..
35
2
 
37
 
! Отговори
да преди 5 години
иска да има собственост в България. .че кой го спира - купува си като всеки нормален български гражданин и притежава. .никакъв проблем !!!но че държавна собственост му се полага. .няма да стане