Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева

Тя отказа да коментира дали е жертва на приятелски огън
Обновена: 23 мар 2019 14:35 | 23 мар 2019 14:26, Елка Василева
195
 Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева
Снимка: БТА

Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора правосъдният министър в оставка Цецка Цачева.

Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи, коментира Цачева.

„Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляваща мандатоносител на кабинета „Борисов“ 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя“, коментира Цачева.

"Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антикорупционната комисия и Върховна касационна прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице", каза Цачева.

Тя отбеляза още, че е разговаряла с премиера и е обяснила мотивите си, а той е подкрепил решението й.

Още по темата

Междувременно от Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е приел оставката й.

Двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

"Считам, че докато трае проверката, не е редно да съм министър. Затова, докато бъде приета оставката ми, ще използвам полагаемия ми се отпуск", посочи Цачева.

Тя подчерта, че оставката е личен акт и дали някой ще последва примера й е въпрос на лично решение. Цачева отказа да коментира дали е жертва на приятелски огън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: оставкаЦецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
125 чакам вече 6 минути да ме разобличиш защо съм *** и нагъл. Не можеш да кажеш нищо вижда се. Май съм обективен.
118
0
 
1
 
! Отговори
до 125 от 124 преди 5 години
Като твърдиш че съм *** , а обясни накратко защо. Ако си убедителен ще ти ръкопляскам. Обясни и на другите по-заострените.
117
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв хайдушки грабеж като през управлението на Тиквата никога не е имало по тези земи.То бива алчност ама тези минаха всички граници.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се че няма натиск за оставката."Повярвах" тИ !!!!Такива нагли лъжци като ГЕРБ никога не е имало в гнусната бългapашка история.
115
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм от ГЕРБ!! От два дни чета писаниците за апартаментите. Апартаментите са частни. Данъците са внесени върху актуални държавни оценки. Продавачите са частни лица - капиталисти. Какво искат хората. Не знаят какво искат. Те знаят ли че държавни цени няма. Тия са на власт , значи ще им продават по тънко, на ония които не са на власт - ами да не купуват. Народа може и той да се пазари, или да не купува. Завистта неуважаеми БЪЛХАРИ, завистта ви е страшна. Това са частни сделки!! Запомнете го!!
114
2
 
14
 
! Отговори
Ограбени роби преди 5 години
Работете български роби! Работете и си плащайте редовно данъците, защото шайката ГЕРБ ще си купува още луксозни имоти. Като озверяла алчна глутница са. Крадат от народа. Трябват им много пари.
113
0
 
1
 
! Отговори
...i pak vsichko преди 5 години
До politicheskiat tsirk...ami pak vsichko zapochna ot Tsetso..! Toi vinagi e v osnovata na vsichki meropriatia na GERB !
112
0
 
2
 
! Отговори
politicheskiat tsirk преди 5 години
..zapochna !
111
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е стара политика на АРТЕКС, които също са фирма на ГЕРБ.Подаряват апаратаменти на хора с власт за да могат след това да прокарват лобистките им закони.
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсни крадци.Марш в затвора
109
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевен лекува, майката на нацията се прибира и почва юридическа практика!
108
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братя и сестри бг, гледайте на нещата оптимистично. Добре си купуват скъпи имоти,като дойде Народния съд,ще им ги конфискува в полза на държавата, като компенсация за нанесените и щети от тези,защото офшорите им не можем да ги докопаме. Да са живи и здрави,за да доживеят до съда.
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Критерии за жилище от "Артекс" - да си учил във Вършец в спец. училище, да имаш физкултурно образование, да си рабфак, като между другото няколко пъти те бият като маче у дирек на кметски избори в родния си град, напр. Плевен и задължително да си от ГЕРБ.
106
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горката женица.Сега как ще си изплати апартаментчето за милиони?
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да доказва в съда откъде има толкова пари за луксозния апартамент.И номера с кредитите не минава.Хора,които са "спестили" милиони от властта вземат кредити за парлама,зер много сме бедни и не можем без кредит да си платим лукса.
104
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че АРТЕКС се договориха с ГЕРБ да им продадат почти без пари апартамените, срещу гласуваната в НС поправка на ЗУТ, след която им разрешиха да започнат строежа на незаконния си небостъргач в Хладилника.
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак лъжеш!Ако не беше принудена,щеше да си подадеш оставката веднага,щом гръмна скандала,само че при вас оставки не се дават,оставки се искат и тогава се дават.Това е по-меката форма на уволнение.
102
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ама я даде ,ей че комунистка лъжлива бе !
101
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цъфнал герб, цъфнал герб ..." :)Не била принудена (хи-хи!), сутринта САМА е отишла при Боко, на колене да го моли да я "освободи от заеманата длъжноост"... вЕрвайте ми! :)
100
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се издъни на президентските избори (не просто със загубата, а с глупостите които изприказва и натвори), че Бойко само чакаше удобен момент, за да я разкара.