Кампанията за ЕП у нас протече вяло и с клишета

Политолог: Тя бе средство за компрометиране на опоненти
26 май 2019 15:00,
9

Кампанията за евроизборите в България протече вяло, без енергичност и с клишета от страна на политическите партии, заяви политологът доц. Здравко Попов.

По думите му тези избори са се използвали повече за компрометиране на политическите опоненти, отколкото за това да се чуе за бъдещето на страната и Европа.

"Европа е пред промяна и се чувства. Тя е свързана с оживяване на класическия проект - Европа на нациите. Този процес тече от времето на Маастрихтския договор, но стана доста очевиден в последните 4-5 години", коментира доц. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че не бива да разглеждаме Европа като тъждествена на Европейския съюз, защото са различни като проекти.

Има съперничество между проекта за обединена Европа и този за Европа на нациите, смята политологът.

"Проблемът за интегрирана Европа така, както е заложен от основателите и поддръжниците му, предполага намаляване на суверенитетите", обясни той.

Според него в европарламента предстои промяна и увеличаване на представителите на националпопулизма.

"Би трябвало донякъде да видим позитив, защото най-после този дебат относно бъдещето на Европа на европеизма или национализма ще се срещнат в институцията и ние като граждани и гласоподаватели ще имаме възможността да видим какво представляват тези два полюса", заяви доц. Попов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
спасяват Ел.Йончева преди 4 години
Бсп предлагат офшорната Ел.Йончева за евродепутат за да я спасят от затвор, защото тя е обвинена за пране на огромна сума от КТБ чрез нейна офшорна фирма. Същата Ел.Йончева твърди, че се бори с корупцията...Смях...
8
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 4 години
това е началото, на края на този псевдо евро-г е й ски съюз, абсолютно ненужно обеДНяване за държавите
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 АнонименТебе те влече инстамбулската конвеницея , нали Генди ?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вяла е кампанията. Обичат чалга , културата му е руска. Не се взима за европеец, а за ориевталец. Променя се яваш, яваш. Обича да му е мърлява в околната среда. Влечего РФ.
5
0
 
5
 
! Отговори
8 преди 4 години
За какво да гласуват то няма значение това гласуване
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замислих се днес, в тези избори за ЕП има нещо много смахнато. Гласуваме за партии, които може би ще бъдат част от някакви европейски, които даже не знаем! Предпочитам да ми наредят лист с конкретни хора и да избираме 17 от тях. Така ще знам кой ме предтавлява в ЕП. Какво значи герп или бсп в ЕП. Нищо!!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никаква информация тия яки българи и бълтарки в РФ. Как да гласували. Или те , немогат да се определат как да се ориентират политически.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да е вяла. Става въпрос за за ЕП В България са и много бедни, но хитри и мързеливи и ги влече Изтока, Азия, Ориента. И нова без да ми кажат го знам.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа е за жендърите, бежанците и триполовите еврохомосексуалисти.