Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА РЕШЕНИЕ ЩО НЕ ГО ОБЯВИХА ПРЕДИ ЕВРОИЗБОРИТЕ, ТОГАВА ДАЖЕ РОМИТЕ НЯМАШЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБАВИТЕ ШАЙКАДЖИИ, СЕГА ИМ СЕ ОЧЕРТАВА ПОСЛЕДЕН МАНДАТ В СОФИЯ И В СТРАНАТА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА НЯКОИ МЕСТА КЪДЕТО МУТРОБИЗНЕСЪТ РЕШАВА РЕЗУЛТАТА
234
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Илия ВарнаНЯКАК СИ КАК ПЪК СЛУЧАЙНО СИ ПРОПУСНАЛ ПА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ, АЗ ТВЪРДЯ, ЧЕ ГЕРБ БИХА ВСИЧКИ ПО КРАДЕНЕ ЩО МИЛИОНЕР СЕ СЪЗДАДЕ ПОКРАЙ ТЯХ НЯМА ЧЕТ И БРОЙ. И ВСЕ ПРОСТИ ХОРА *** ЛО УМНИЦИ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. КРАДАТ СИ АЧИК И НЕ ИМ ДРЕМЕЕ
233
1
 
24
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
Тази комисията е като светата инквизиция Плащаш си и дори да си от дявола по черен ставаш истинско ангелче.Та по темата Предлагам Бойко да си по сипе главата с пепел/хем ще му се сгъсти косата/и незабавно да върне обратно в строя тези чисти и прекрасни хора и най важното перфектни специалисти? На майтап бе
232
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕЗАБАВНО ЗАКРИВАНЕ НА КОМПИКАК ТЕРАСАДЖИИТЕ ЩЕ ТЪРСЯТ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ НА АПАРТАМЕНТАДЖИИТЕ. КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ Е ПЪРВО В НЕОБХОДИМОСТТА ГАРВАН ДА ВАДИ ОКО НА БАЩА СИ ГОЛЕМИЯ ГАРВАН КОЙТО ГО Е РОДИЛ. ПРАВ БЕШЕ РУМЕН РАДЕВ, САМИТЕ КОМПИ ПОКАЗАХА НЕГОВАТА ПРАВОТА, 3 МЕСЕЦА ТУПКАХА ТОПКАТА И ХОП ВСИЧКО Е ЗАКОННО - ИМА ЛИ НЯКОЙ ПРАВО ДА ИМ ОБЖАЛВА РЕШЕНИЯТА
231
6
 
3
 
! Отговори
матемътнатика за все преди 4 години
Накой каза че Първанов е АБВ-ето на Бесепето, а Плевеллиев XYZ-a на Гербето.Който реши на писменния изпит по матеметно за математната паралелка на математната гимназия във Вършец първата задача уравнението А.x + Б.y + В.z = ГЕРБЕСП директно го земат у 4-и курс на Вифо
230
3
 
14
 
! Отговори
Илия Варна преди 4 години
Съжалявам, в предния пост пропуснах Герб, не беше умишлено но не мога да спомена всички драпащи към държавната софра.
229
0
 
29
 
! Отговори
Илия Варна преди 4 години
Явно сме мръсен народ. Всеки некадърник, докопал се до властта краде като за последно. Кой не ни е крал Бсп, Сдс, ДСиБ, Царя, Дпс - посочете поне някой. В България като си некадърен и нищо не можещ, гледаш ако може към някоя партийка да се впишеш белким преуспееш. За това крадат като за последно, защото може наистина да е за последно. Лошото е , че и контролиращите институции действат по този модел, т.е. няма контрол!
228
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Появи се нова информация - нямало да бутат навесите, барбекюто и джакузито на терасата на Пламен Георгиев, които строителния контрол обяви за незаконни и подлежащи на събаряне. Директорът на "Общински строителен контрол" арх. Влади Калинов е решил да обезсили акта за незаконност на постройките върху терасата, без мотиви. Това дали има някаква връзка с констатациите на комисията по отношение на сделките от "Апартаментгейт"?
227
0
 
29
 
! Отговори
Илия Варна преди 4 години
Когато крадец проверява крадеца резултата е този. Нима някой се е надявал истината да излезе на яве. Крадете дружина, сега сме на власт.
226
0
 
28
 
! Отговори
Много стар софиянец преди 4 години
Роден съм и израсъл в София. Имам наследствени имоти и знам как вървят цените на имотите. В кв. Изток новото строителство и то луксозното, е на цена между 3500 и 4000 евро квадрата. Всичко останало е лъжа и измама.
225
0
 
29
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Е, браво! Така борим корупцията и конфликта на интереси! Някой вярва ли в това???
224
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До СТРАНДЖАТА 1 Странджа, защо си толкова 'кух'.Какво общо имат ГЕРБ и ЕС със САЩ.Дори ГЕРБ са на светлинни години от ЕС,както ЕС е на светлинни години от САЩ.
223
3
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 233 Защо толкова 'нежно' се изразяваш?Българин е срамна и обидна дума !Много точно определяш действителността в БГ днес.Всеки нормален българин-щастлив напускайки БГ-се срамува извън граница да каже,че е българин.Един чех го каза още по-ясно.БГ е един голям ***.
222
7
 
9
 
! Отговори
Офшорната кеадла преди 4 години
Да вземе да направи направи един филм за замъците на червената буржоа Нека ние обикновените хора да сравним апартаментите със замъците Па ще видим
221
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо подадоха оставки като са "чисти" и *** червен пожарникар да се бие в гърдите, че видите ли ние подаваме оставки ! На народ от овце такова измамно червено правителство му е точно по мярка ! Българин е срамна и обидна дума ! Не биле комунисти, пък точно по комунистически "невинни" и "хрисими", както беше при Тошко ! Навеждайте се още докато проходите на четери крака, като майм'уните и овцете каквито сте в действителност....
220
1
 
16
 
! Отговори
Нова диплонация преди 4 години
На централния събор на Грабирасите, Вождът В Винетуисов е назначил т.н. Цветанов на длъжаниосттаТухлаШетърХенд главен трапър на племето Апартахите в землището на каньона Гранд АсанасьрКаньонен
219
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисти като сълза!А вие,нещастници яжте банани ,защото сега има иходете в чужбина....слуги!!!
218
1
 
35
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Едва ли е имало наивници които да са очаквали друго!!!!Това е шуробаджанащина законодателите си купуват жилища срещу нещо. Какво е то????
217
0
 
22
 
! Отговори
Една толкоз ОК новин преди 4 години
Тази новина: Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"! е повече от позитивна. Тя доказва на колебаещите и невярващите за някаква вина около манипулациите с тези имоти, поради което непартийните и партийни ребели ще имат факт да се замислят с какви думи, лопати и гласувания ще идат да погалят Гербалните мошенници.
216
7
 
3
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До пилота. Много просто, защото другите са по-зле. Може и да е малко, но той поне прави нещо. Другото хем крадат повече, хем нищо не правят.