Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЗАЩО БСП БЯГА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН ОТ ТЕМАТА? В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА С ПОДОБН КАМПАНИЯ ЩЯХА ДА ГИ БИЯТ С 5:0 НА ИЗБОРИТЕ!
194
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисти са, бе!!!!Като "Сълза" са чисти!!!Като "Първак 90 градуса"!!!!Като "Млада Девственица"!!!А, най-важното е, че ви "Вярваме"!!!!!Особено "Силно", ама направо "Безрезервно", ама без "Капка Съмнение" вярваме на Комисията по Борба с Корупцията!!!!!-)))))))))ПСА, най-силно "вярваме" на Цвък-Цвък, щото той е чист като "Ангел" на тази грешна Земя!!!Е, как да не му "повярваме", а????-))))))))))
193
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя тиквата вместо да работи ,си играе мач в Дианабад всеки ден по време на работа,и във момента е там гръмотевица да го тресне дано .
192
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на посещение в БГ се очаква шефът на италианската мафия. Идва на обучение да разбере как се правят нещата от НОмер 1 в света професионалисти)))):
191
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девиза на герб :КУЧЕ ВЛАЧИ РЕЙС,ДИРЯ НЯМА.
190
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 година герберската поговорка Гласи: Куче влачи рейс диря няма.Гарантирано от ***.
189
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не слагайте Панов в тази група. Няма как да го омаскарите. Който има ум в главата си разбира какво се опитвате да направите
188
2
 
28
 
! Отговори
13 преди 4 години
Някой да е очаквал нещо друго !? " Гарван гарвану око не вади ! "Ако пък си мислят , че някой вярва на " проверките " , дълбоко се заблуждава ! Неме трийте , ще си имате проблеми с някоя комисия в НС !
187
0
 
30
 
! Отговори
Тито преди 4 години
А им честито на Турция новата инвестиция на VW. Явно има защо
186
24
 
7
 
! Отговори
Офшорното ленче преди 4 години
Да вземе да направи направи един филм за замъците на червената буржоаНека ние обикновените хора да сравним апартаментите със замъцитеПа ще видим
185
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАДЕЖДА ВСЯКА УАК ОСТАВЕТЕ!ИЗХОДЪТ Е : ТЕРМИНАЛ 2!
184
2
 
29
 
! Отговори
СЪГРАЖДАНИ, преди 4 години
МНОГО СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НА МЛАДИНИ НЕ МОЖАХ ДА СЕ МАХНА! РАБОТЯ ЗА ТОВА ДАНО ДЕТЕТО МИ ДА УСПЕЕ ПОНЕ!
183
2
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Всичко е точно, бе!Европа !И ПРЕМИЕРА си го бива!Тука всичко е по 3.14 още от шумерите насам и Богинята Басет скрита в дупката от Царичина....
182
20
 
4
 
! Отговори
За186 преди 4 години
Викаш да ги изметем за да може червените мулти милионери да станат милиардери Вие сте от онез 80% знаете какво
181
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецо се връща на бял кон. Гербаджий. От малките до големите , едни и същи.
180
3
 
31
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 4 години
ОСТАНА ДА КАЖЕТЕ ЧЕ СА ВИНОВНИ ЗА НЕЩО - ВИЕ СЪВСЕМ НА БАЛАМУРНИЦИ НИ ВЗЕМАХТЕ - А ПАРИТЕ ОТ КЪДЕ СА???????????????? ТОВА ПРОВЕРИХТЕ ЛИ???????? ПО ГОЛЯМ СРАМ ОТ ТОВА ДА ИЗКАРАШ ЧИСТ КАТО СЪЛЗА НЯКОЙ КОЙТО Е ДАЛ МИЛИОНИ ЗА ТОЗИ ЕТАЖ И ЗА ТОЗИ АСАНСЬОР НЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА - КОЕ Е ЧИСТОТО ИЗЧИСТИЛИ СА СИ АПАРТАМЕНТИТЕ ИЛИ СА СИ ИЗЧИСТИЛИ/УРЕДИЛИ СА СИ СМЕТКИТЕ ТАКА ЧЕ ДА ИЗЛЯЗАТ ЧИСТИ - ОСТАНА ДА ГИ ВЪРНЕТЕ ПО МЕСТАТА СИ В ПАРЛАМЕНТ МИНИСТЕРСТВА И Т.Н.
179
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам да има човек в България който да мисли че комисията ще излезе с друго решение. Затова сме на последно място по жизнен стандарт и здравеопазване. И све пак имаше малка надежда за друго решение. Жалко за красивата ни държава.
178
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисти като момина сълза заедно с шефа на проверяващите. Нищо ново и след 30 години. Все едно е 1989 година.
177
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно! Бойко вече се е обадил на Господ да го накаже.
176
1
 
36
 
! Отговори
куку преди 4 години
А бе, българино!!???!!!Погледнете малко по-далеч от НОСА СИ!Излез и гласувай, да ги изметем!