Битката за завода на Volkswagen приключила? Не, още имаме шанс

България с капацитет да произвеждат цели коли
238
Битката за завода на Volkswagen приключила? Не, още имаме шанс
Снимка: Reuters, архив

Според министъра на икономиката Емил Караниколов състезанието за новия завод на "Фолксваген" в региона не е приключило и не сме отпаднали от него.

"България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас", коментира той пред bTV.

Още по темата

"През последните години автомобилният клъстер поиска среща с държавата и на нея ни убеди, че България е готова да произвежда цели автомобили. Последните няколко месеца се говори за сериозен интерес от един от най-големите стратегически инвеститори. България има капацитета да произвежда автомобили”, категоричен бе икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови около 120 000 работни места, да има около 500 компании и по-големи обороти.

По отношение на новите изтребители F-16 ще получим това, което плащаме и което искаме.

"Ще има обаче и надграждане с допълнителните 8 самолета", каза министър Караниколов.
Той уточни, че приоритет на правителството е модернизирането на всички сили.

Това, което са поискали военните експерти, това ще получим. Авиацията иска да е модерна, развита и да отговаря на нуждите. Сигурен съм, че това е предвидено от тях”, каза Караниколов.

"Министерството на икономиката не разбира от самолети, но имаме пълното доверие на нашите военни експерти, които са заявили параметрите”, допълни той.

"Работихме по това България да придобие квалификация и способности да извършва ремонти на определени елементи от тези самолети. При последващи ремонти ще имаме капацитета те да се извършват от българската индустрия, тоест държавни и частни фирми, които тепърва ще се избират. Ще имаме възможността да развиваме пилоти и инженерен състав”, обясни министърът на икономиката.

Това именно е индустриалното сътрудничество – български фирми да извършват ремонтите. По този начин оборотите ще остават в България.

"Ако през годините успеем да развием този сектор като конкурентен по отношение цени и качество, ще може да участваме в процедури”, каза още министър Караниколов.

Той заяви, че няма конфликт с Красимир Каракачанов по отношение на ремонта на самолетите Су-25.

Министърът на икономиката призна, че България остава страната с най-ниски заплати в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
2
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Сега е моментът другарят Тръмп и фрау Меркел да кажат - "Заводът ще е в България!" Иначе кви са тия санкции?
168
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също в Турция загина една жена миналият месец на влакче в някакъв курорт. Шофьорът е карал бясно, жената е изхръкнала на завоя и е починала. Не чух да има извинение, някакво обещетение за семейството от турците.тези, които ги хвалят не са им сърбали скоро попарата!
167
7
 
9
 
! Отговори
до 183 преди 4 години
В Турция корупцията е доста повече, отколкото в България. моли се де не са сблъскаш с тяхната администрация, полиция и съдебна система,че голямо закешване ще ти се наложи. каква е турция ли-убиха българско дете в увеселителен парк при инцидент, и за да бъде заглушена плачещата майка усилват дискотечната музика до максимум. Майката вие над детето си-загинало на водна пързалка, а до нея поставят тонколони с мощна лятна музика-за да я заглушат. това е турция.
166
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция е по-евтино, има повече суровини имат опит в производството на автомобили, освен това от Фолксваген имат перфектно обучени турци на всички нива. което ще улесни максимално процеса. В България корупция до шия, която корупция се вижда от космоса. Освен това, вие толкова *** ли сте, че превръщате изграждането на един завод в национална политика. Абе вие в ред ли сте бе.
165
1
 
19
 
! Отговори
бай Миле преди 4 години
Абе тия нашите май малко ритаpди ще дойдат. Само те не разбраха, че не само състезанието свърши, ами ние дори не сме били и включени в него!Ама да.. явно такива са опoрките - завод ще се строи, да се свети името Му, алилуя! Да бе, то завод ще се строи, ама на югоизток!
164
0
 
6
 
! Отговори
Ку-Ранов СМГто преди 4 години
Едните иска СВЕТА да управляват. Като видяли това, другите решили да ги избиват. А, ние българите им се смеем щото , в крайна сметка МЕСИЯ се оказа ХРИСТОС.Ама, то не може цял живот на български картофи да го караш. Накрая и бг производителите ще дигнат цените на 10 лв./кг и без друго картофите заминават извън България.Едно време бай ти Бойко викаше:" О,аз цял живот с компири се хранех". Къде са бг компирите? Само египетски за 2 лв. Във фантастико има няма 20 щайги бг картофи за кого?
163
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина неможе да произвежда ФолксВаген-и. То може да произвежда само Фолкs Вагeни
162
0
 
7
 
! Отговори
Димокраси в развитие преди 4 години
При демокрацията пролетариите се бият за да спечелят по-евтино работно място, битката е кой ще се продаде по евтино. А едно време са правили революции за по високо заплащане, но демокрацията се развива, сега се бият кой да бъде избран да работи по-евтино.
161
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалист Боко може бре, той всичко може, може атома да сцепи с голи ръце
160
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне до месните избори Боко,Плевнята и дружина, ще ни убеждават че аха утре го стоят тука. После карай окопали сме се в месната власт за още 4 години. А до другите избори *** ще е забравил че са се ...ли
159
0
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Първо какво стана с завода на Гриша Ганчев, държавата помогна ли му? Отговора е НЕ. Само не ми ревете, ама тва бяха китайски. Нима чакате да се премести сглобяването на ферари или порше? Цената на тока за бизнеса в момента каква е? май е най ниската в галактиката. Накрая ще спомена, от къде ще се появят тези работници, оставям на страна думата квалифицирани. Питам за бройката хора. Не може да изгониш 2.5 милиона човека, това е най-ценния ресурс и да очакваш чудеса. Просто няма никой.
158
0
 
10
 
! Отговори
уе преди 4 години
В Перник щяла да се пусне поточна ления за Голф-3 с теглич, външен багажник и газова уредба.
157
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България няма никакъв шанс, само пълнат медийте да се намират на работа. Нали трябва да си продават жълтите вестници и жалките онлайн тъблоиди.
156
7
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Лъжи и смешки 156 Умните 2 милиона българи бягат още от 89-та година.Първите бяха най смелите и предприемчиви , които знаеха че пост комунистическа България с умрялата си икономика никога няма да се управи.Те спечелиха най много. Борисов няма заслуга за това.Да благодарим на светлия социализъм дето ни освети така силно.
155
4
 
9
 
! Отговори
Велики славяни преди 4 години
Че като са най мощната нация в Европа да не би да са с по 3 очи и 3 ръце бе? Пак си остават шиибани шваби! Робите на Европа от 100 години насам! Хайде шиибаните шваби да не коментират ами да ходят да работят че кой ще плаща сметките на гърци, италианци, българи и т.н. баращи си тоопките по цял ден по плажовете? Кой бе? Кой ако не шиибаните шваби - робите на Европа от 100 години насам!
154
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
щом вожда ви любим,казва че хакерите ни следят през микровълновите печки,представям си какъв капацитет ,имате,за производство на автомобили.
153
3
 
10
 
! Отговори
до Велик славянин преди 4 години
много си заблуден мой човек! И за IT сектора, и за "буклуците" които се произвеждат в Турция! Толкова неща ползваш които са произведени там и си мислиш, че са супер марки, че грам идея си нямаш. Но човек колкото по малко знаеш, толкова повече си мисли, че знае всичко.Вземай си големите заплати в IT сектора!Голямата заплата е като прасето - колкото по-дебело става,толкова по-наближава ножа!
152
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Да битката продължава, в главите на герберите-комунисти,и деси плевнелиев.
151
1
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Ванката 160 Ванка , ако не са тези немски хранителни вериги , ние пенсионерите сме умрели бе. Чувал ли си кварталните магазинчета да правят промоции ?Като стигнеш на нашия хал , друга песен ще запееш.
150
4
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До Анонимен 161Не няма да си седя на ръцете, но не бех работил в завода им тук, а в завода им в Германия, където ще взимам 8-10 пъти повече.