Битката за завода на Volkswagen приключила? Не, още имаме шанс

България с капацитет да произвеждат цели коли
238
Битката за завода на Volkswagen приключила? Не, още имаме шанс
Снимка: Reuters, архив

Според министъра на икономиката Емил Караниколов състезанието за новия завод на "Фолксваген" в региона не е приключило и не сме отпаднали от него.

"България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас", коментира той пред bTV.

Още по темата

"През последните години автомобилният клъстер поиска среща с държавата и на нея ни убеди, че България е готова да произвежда цели автомобили. Последните няколко месеца се говори за сериозен интерес от един от най-големите стратегически инвеститори. България има капацитета да произвежда автомобили”, категоричен бе икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови около 120 000 работни места, да има около 500 компании и по-големи обороти.

По отношение на новите изтребители F-16 ще получим това, което плащаме и което искаме.

"Ще има обаче и надграждане с допълнителните 8 самолета", каза министър Караниколов.
Той уточни, че приоритет на правителството е модернизирането на всички сили.

Това, което са поискали военните експерти, това ще получим. Авиацията иска да е модерна, развита и да отговаря на нуждите. Сигурен съм, че това е предвидено от тях”, каза Караниколов.

"Министерството на икономиката не разбира от самолети, но имаме пълното доверие на нашите военни експерти, които са заявили параметрите”, допълни той.

"Работихме по това България да придобие квалификация и способности да извършва ремонти на определени елементи от тези самолети. При последващи ремонти ще имаме капацитета те да се извършват от българската индустрия, тоест държавни и частни фирми, които тепърва ще се избират. Ще имаме възможността да развиваме пилоти и инженерен състав”, обясни министърът на икономиката.

Това именно е индустриалното сътрудничество – български фирми да извършват ремонтите. По този начин оборотите ще остават в България.

"Ако през годините успеем да развием този сектор като конкурентен по отношение цени и качество, ще може да участваме в процедури”, каза още министър Караниколов.

Той заяви, че няма конфликт с Красимир Каракачанов по отношение на ремонта на самолетите Су-25.

Министърът на икономиката призна, че България остава страната с най-ниски заплати в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука за фв. Да му мислят тия с подкупите и комисионните ...
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им пуснат вълшебника да ги хакне и ще дадат назад.
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аловакия май прави коли от 80 години ***, там също така живеят образовани цивилизовани бели хора а не огризките на некога бела държава, там шиганите живеят в гета с триметрови оградии не смеят да дерибействат и най вече на кормилото може да са пак про ЕС необолшевики ама на интелект и отговорност са стотици хиляди светлинни години пред нашия тиквун и десното му яйце ицегалвиа кривотиквеник. до ридактурчиту: до кога ше имаме шанс за завода? докато не го завършат и произведе милионната кола ли? или че се молим на алах и бай тръмп да потопи измир в средиземно море?
126
4
 
22
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
Даваха по ТВ то едно инжинерче в Гоцед Делчев прави супер коли на батерия без аналог в света вместо да харчите милиони за безнадежна реклама и да храните разни псевдо ПР-агенции и с тлъсти хронорари достигащи милиони инвистирайте в Гоце Делчев.Това за Фолгсфанена е ясно Измир е с население колкото цяла България в турция се продават толкова фолгсвагени на седмица колкото за година в България...Това е бизнес не политика или социални помощи нищо лично...
125
5
 
11
 
! Отговори
Югозападен преди 4 години
Словакия с население около 5 млн. има 4 автомобилни завода,така че по-кротко с това "няма кадри"; щом като се повтаря мантрата за привличане на чуждестранен инвеститор--нека се добави-"който ще даде 2000 лв.начална заплата".Тогава няма да има проблем за кадрите.
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де всички разбрахме че нямаме шанс....ако въобще някога сме имали!Защо този продължава да лъже???????????Малко ли се подиграва с народа досега??????
123
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКЪВТО НИ Е ТУРИЗМА, ТАКОВ НИ Е И МАШИНОСТРОЕНЕТО, И ВСИЧКАТА РАБОТА! НЯМАМЕ ЕЛИТ!
122
0
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
"...тати ще ми купи колело, ама друг път" Трай коньо за зелена трева ! Тия да не искат като американците да им се плати цялата сума, от "модерни" фирмаджии всичко може да се очаква ?!
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай
120
1
 
12
 
! Отговори
ИНЖ. преди 4 години
Г-Н КАЛИНКАТА ЗАМ - МИНИСТЪР, КАЗВА СЕ НЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА ЦЕЛИ АВТОМОБИЛИ, ТОВА Е КАТО ЦЕЛИ И ПОЛУ - ПРОВОДНИЦИ, КАЗВА СЕ ДА СГЛОБЯВА АВТОМОБИЛИ! ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВСИЧКИ КОМПОНЕНТИ В 1 АВТОМОБИЛ Е ВЪЗМОЖНО В НЯКОЛКО БЕЛИ ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ, НО И ТО НЕ СЕ ПРАКТИКУВА.
119
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След големият интерес към България сега БМВ ще отварят завод- също така ДАЧИЯ ще мести заводите си към БГ ! имаме най евтината работна ръка с метли - след дълбоко проучване на бизнескомпаниите -се оказа че в БГ могат да правят с работниците каквото си искат- Там синдикати НЯМА Политиците сменят закони в позла на инвеститора срещу пари Охрана на Труда са две лелки които ще се хранят безплатно в столовата - и въобще нещата в Бг са много розови -
118
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закопаха държавата та VW чакат за да ги извади от тинята.
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой беше казал,че мерака умира последен,а нашите политици са такива мераклии....,за какво ли не.
116
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излагат се като кифладжии, ама като им видиш шефа, всичко ти става ясно.
115
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надеждата умира последна, но и тя умира.
114
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блажени са вярващите.
113
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филмът е свършил отдавна, останаха само мокрите сънища на гробарите.
112
0
 
25
 
! Отговори
до 132 преди 4 години
Ако VW толкова искат в диктаторската авторитарна Турция, - прав им път! .....май не си разбрал че парите не миришат, от 20 години имат огромен завод в комунистически Китай и не им пука....а заради пишман демократи като теб до тук сме я докарали като опашкарите в европа
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА ЛИ Е ПРЕДИМСТВОТО ДА СМЕ В ЕС? ДА НИ ИЗПОЛЗВАТ САМО ДА ИМ КУПУВАМЕ СТОКИТЕ ЛИ? АКО ПОСТРОЯТ ЗАВОДА В ТУРЦИЯ ТРЯБВА ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ВСИЧКО ОТ ФОЛКСВАГЕН,СПЪНКИ НА ДИЛЪРИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ НА ВСИЧКИ МАРКИ НА КОНЦЕРНА .Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2019/07/23/bitkata-za-zavoda-na-volkswagen-prikliuchila-ne-oshte-imame-shans.417278,4
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е нова империя, а ние бостанджии в ЮКей.