Евродепутати: Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите

Тя трябва да преодолее неравенството между Източна и Западна Европа
Обновена: 5 окт 2019 17:58 | 5 окт 2019 17:55, Анисия Иванова
80
Евродепутати: Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите
Архив: Булфото

"Подготвена, компетентна, отговаряше в дълбочина на всички въпроси," така евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, който е и член на Председателството на ЕП, коментира в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR представянето на Мария Габриел по време на изслушването й пред двете ресорни парламентарни комисии в ЕП.

Ден след изслушването й стана ясно, че Габриел е одобрена от комисиите за еврокомисар в сектор "Иновации и младеж“ в следващата ЕК.

"Колегите от всички потически формации коментираха, че Мария Габриел постави много високо летвата и за следващите изслушвания на еврокомисари,“ коментира още Андрей Ковачев.

"Искрено желаем успех на Мария Габриел, защото това ще бъде успех на страната ни,“ заяви в разговор с Милена Милотинова в студиото в ЕП в Брюксел евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк, зам-председател на АЛДЕ.

"Важно е всеки един от нас в ЕП да помогне с каквото може и да направим така, че да извоюваме добри възможности за нейния ресор в следващата многогодишна финансова рамка.  ЕС изоставя драстично и от САЩ, и от Китай, и от Израел (б.р. - в областта на науката и технологиите). Имаше една стратегия Европа 2020, където за научна и развойна дейност трябваше да бъдат отделяни 3 % от БВП на всяка една държава. В някои държави това е 0.46, в други - 3,56%. Ние сме в долната граница. Много незадоволително представяне на страните от Източна Европа. Мария Габриел трябва да се насочи към реализирането на проекти от приложната наука,“ каза Кючюк.

"Мария Габриел започва с много нисък старт по отношение на програмата Хоризонт - Европа. Само 4% от тази програма отиват в Източна Европа. И Източна Европа ще гледа много скептично на нейния ресор, защото не се е възползвала от много от възможностите на Хоризонт - Европа. Западно-европейците се възползват много по-добре," отбеляза Кючюк.

"Поздравления за Мария Габриел, тя издържа на изключително напрежение - да отговаряш два часа и половина на широк спектър от въпроси не е лесно. Трябва да обединим усилията си за нейния успех, който крие потенциал да се превърне и в наш успех. Никога повече не бива да се повтаря историческият резил, когато ГЕРБ саботира кандидатурата на Ирина Бокова в ООН, което се помни на международната арена,“ заяви евродепутатът от БСП/С&Д Иво Христов.

"Задачата пред Мария Габриел не е никак лесна. Трябва да се реши въпросът с неравностойното разпределение на евросредствата между Източна и Западна Европа (б.р. - в областта на науката и иновациите),“ коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
13
 
! Отговори
самодива в бяло преди 4 години
Устата сама промълвила ...габ...га....габри...габрие...габриел!
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38И товари мнение е базирано на какво? Познаваше или познаваш работата и? И за двете много се съмнявам.
39
4
 
18
 
! Отговори
1200 квадратни габри преди 4 години
тераса 1200 квадратни габриела, асансьор с височина 100 линейни габриела и акули по плочадите с хау един габриелПланиметрия за четвърто полит отделение:Окръжността има диаметър 2а габриела, обиколката 2ПиГаб, площта -ПиГаб*Габ
38
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На човека ние даде един живот и всеки може да го живее по принцип както си иска само не знам защо сте решили да го живеете като балкански ***...
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле майко, какви ленти какви еврокомисари ... тази е абсолютна смешка и пионка
36
15
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Най-много обичам да мразим
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм го виждал тая Габрил
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха хахаха и още хаха....
33
3
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Аре спрете с глупостите. Тая е най-oTBPATиTEлната личност
32
2
 
12
 
! Отговори
ЕДИН GABRIEL в см преди 4 години
Единицата GABRIEL за еврокомисарня весочина на летвата бе въведена и приета в Еврокомисията по мерките теглилките и келпирките.ЕДИН GABRIEL е разстоянието в сантиметри от брадичката до ключицата на тьотkъ Търки Габриел, измерено при равноденствие, сутрин при преди GoLямата нужда при стайна температура, 80% влажност и 100% 10 минутно запеклия налягане в тоалетна на морското ниво в Бънкя
31
12
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До 21. Май по-скоро си се подул от завист и злоба. Ти какво си постигнал в жалкия си невзрачен живот бе, ***, та си тръгнал да плюеш по нея?
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите както винаги пълна трагедия:)
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама каква летва..заплатата и се вдига:))
28
16
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Мария Габриел е най - успешният български комисар! Няма друга политическа формация у нас, чийто комисар да е толкова компетентен, възпитан, въздържан, внимателен, взискателен към себе си и с неизчерпаеми сили.Бесепету могат само да подсмърчат в най - мръсното кюше.А Иво Христов да не му знае много човката, а да се връща в праСиденството, за на "Зеленият пъпеш" му се изгуби ораторството.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TJA SAMATA E LETVA=TO4ILKA?!
26
2
 
8
 
! Отговори
Защо изтрихте преди 4 години
вица, бе? Това е фолклор, народно творчество!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наистина трябва да се реши проблема и с неравностойното събиране на средства в еу бюджета, не може едни да внасят милиони а да взимат милиарди и да строят къщи за гости а други да внасят милиарди и да взимат милиони нали господин евродепутате?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като са я избрали за еврокомисар в сектор "Иновации и младеж", искам да я поздравя с една песен... Може да си я отвори в Youtube и да си я изслуша...Да напише "Ремонт - Пияната младеж".
23
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 години
Те едно време летвата я използваха вместо шамари.
22
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС неразделни преди 4 години
Нашето гардже е най-хубавото.