Евродепутати: Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите

Тя трябва да преодолее неравенството между Източна и Западна Европа
Обновена: 5 окт 2019 17:58 | 5 окт 2019 17:55, Анисия Иванова
80
Евродепутати: Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите
Архив: Булфото

"Подготвена, компетентна, отговаряше в дълбочина на всички въпроси," така евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, който е и член на Председателството на ЕП, коментира в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR представянето на Мария Габриел по време на изслушването й пред двете ресорни парламентарни комисии в ЕП.

Ден след изслушването й стана ясно, че Габриел е одобрена от комисиите за еврокомисар в сектор "Иновации и младеж“ в следващата ЕК.

"Колегите от всички потически формации коментираха, че Мария Габриел постави много високо летвата и за следващите изслушвания на еврокомисари,“ коментира още Андрей Ковачев.

"Искрено желаем успех на Мария Габриел, защото това ще бъде успех на страната ни,“ заяви в разговор с Милена Милотинова в студиото в ЕП в Брюксел евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк, зам-председател на АЛДЕ.

"Важно е всеки един от нас в ЕП да помогне с каквото може и да направим така, че да извоюваме добри възможности за нейния ресор в следващата многогодишна финансова рамка.  ЕС изоставя драстично и от САЩ, и от Китай, и от Израел (б.р. - в областта на науката и технологиите). Имаше една стратегия Европа 2020, където за научна и развойна дейност трябваше да бъдат отделяни 3 % от БВП на всяка една държава. В някои държави това е 0.46, в други - 3,56%. Ние сме в долната граница. Много незадоволително представяне на страните от Източна Европа. Мария Габриел трябва да се насочи към реализирането на проекти от приложната наука,“ каза Кючюк.

"Мария Габриел започва с много нисък старт по отношение на програмата Хоризонт - Европа. Само 4% от тази програма отиват в Източна Европа. И Източна Европа ще гледа много скептично на нейния ресор, защото не се е възползвала от много от възможностите на Хоризонт - Европа. Западно-европейците се възползват много по-добре," отбеляза Кючюк.

"Поздравления за Мария Габриел, тя издържа на изключително напрежение - да отговаряш два часа и половина на широк спектър от въпроси не е лесно. Трябва да обединим усилията си за нейния успех, който крие потенциал да се превърне и в наш успех. Никога повече не бива да се повтаря историческият резил, когато ГЕРБ саботира кандидатурата на Ирина Бокова в ООН, което се помни на международната арена,“ заяви евродепутатът от БСП/С&Д Иво Христов.

"Задачата пред Мария Габриел не е никак лесна. Трябва да се реши въпросът с неравностойното разпределение на евросредствата между Източна и Западна Европа (б.р. - в областта на науката и иновациите),“ коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите"Викате добре, че е тя- професионалистката да им вдига летвата на евро аматьорите, че те горките не знаеха какво е да си еврокомисар преди да влезем в ЕС, нали така ахаххаха
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kaква летва, какви 5 лева? Щом тази я смятат за нещо, значи Европа затъва в калта, ама ЯКО!Слушал съм я как говори, абсолютно безпочвено, повърхностно, заучени фрази, като робот. Не отговаря конкретно на въпроси, питат я едно, говори друго. Вяла работа. Цяла България се срамува от нея, всеки се чуди откъде пък се пръкна тази, кой я спусна тая жирафова калинка? После някакви българчета се произнасят от името на европейци за "летвата" и ето фейк нюз пропаганда.
19
0
 
19
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Опитвам се да си спомня какво точно прави през миналия си мандат когато уж отговаряше за цифровизация и цифрова икономика и не знам защо не мога да се сетя има свършено нещо черно на бяло.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висока летва щот с тоз дългия жирафски врат..
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тука коментиращите 17Като не ви остава друго и почвате да си го мерите, коментиращите тука.....Мера според мера - интересен български филм от епохата на правешкия шмекер, гледай го!
16
6
 
0
 
! Отговори
Тука коментиращите преди 4 години
Като не ви остава друго и почвате да си го мерите, коментиращите тука...
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя трябва да преодолее неравенството между Източна и Западна Европа......Значи скоро ще я изритат защото никой не може да предотврати кражбите от източно европейските комунисти, особено българското БКП с различни партийни имена!
14
11
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Ако беше от БСП що похвали , що нещо щеше да има. А сега само плюнки.Ама на изборите ще ви оправим.
13
1
 
11
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Е няма що, отгговорничката по културно- масовата работа сред комсомолската младеж чиято месечна заплата е колкото годипните пенсии на град като Видин.
12
11
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Лоша новина за любителите на Русия и БСП.Ама така е . Като се държат със слабите и ги бият , ще бият и тях. Дръж се със силния, да си добре.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом тя е супер, представям си какви трагици са другите.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако госпожата е висока летва за еврокомисията, то жална ни майка на всички европейци. После се чудим защо тези изправят краставиците. Предната комисия що идиотии натвори. Явно новата смята да ги изпревари по дебилизъм!!
9
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Айде, сега високо вдигнала летвата. Стефка Костадинова скочи 209 см, като за еврокомисарите да е вдигнала от 100 на 109 см. Трябва да могат да покрият норматива за физическото, иначе марш обратно.
8
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Герберстни са щурай!..Вероятно са бръсне редовно..
7
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
но да си признъм,това ...тоя жив фосил, не би могъл да вдигне мойта "летва"....А тя /моята летва/ е известна с това,че много лесно се вдига.....ама летвопритежатели-дал Бог..От секакви бои,разцветки,дивотии и щуротии.....то кой ли ни ефава,та да са пънем за куклите на конци?....лоша работа,лоша!..А уж 1300 години сме били държава..
6
0
 
17
 
! Отговори
Герберст преди 4 години
Габриел?Прилича ми на жена тоя Габриел.Може и да греша
5
1
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ако Габриела и Кристалина дигат летвите какъв ли фурор ли ще направят 2-3 милиона смазани от прехода добре образовани Българи.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвана ме страх.Прилича на Тръмпи скойто се снима Радев,където Тръмпи е от восък.Този път я нямаше Мелания.Бакин се снима и с нея,личеше,че му есмешно,ама няма как.Разбрах,чебезразбирния с,екс състарява,и Габриелстои доста излъскана.
3
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тоя динозавър наистина е дигала "летвите"....и под "летви" разбирайте...сятате са....Но така е!..-Кой от каквото разбира..
2
1
 
10
 
! Отговори
13 преди 4 години
Не щом е гербажия или депесар, което е едно и също де, а щом няма мнение. Те искат такива като нея, защото струва малко да ги контролират. А на масите казват вие имате комисар, вие имате комисар, вие също имате комисар. Това е много опасно, защото ако правят нещо погрешно, всички ще са съгласни и няма връщане назад.