Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!

Над 1400 германски фирми са представени в България
88
Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов определи като отлични условията за бизнес у нас пред германския бизнес.

"Неслучайно, според проучванията, 88% от германските фирми отговарят положително на въпроса дали отново биха инвестирали у нас", коментира той на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на германската икономика.

На разговора в Министерския съвет присъстваха представители на големи германски фирми, които искат да развиват и разширяват своя бизнес в България.

Перспектива за бъдещи инвестиции е интересът, проявяван от германски компании към сферата на транспортната инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, управление на води и отпадъци, машиностроене, производство на автомобилни части и детайли, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост и др., съобщиха от правителствената пресслужба.

Участниците в срещата приветстваха личната ангажираност на министър-председателя за увеличението на германските инвестиции в България.

"Връзките между двете държави са изключително добре развити. Над 1400 германски фирми, в които работят над 60 000 души, са представени в България. Развитието на нашите връзки е изключително позитивно", подчерта Януш Кулик, говорител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

Германия остава водещ външнотърговски партньор на България. За периода януари – август 2019 г. износът ни за Германия е в размер на 2,876 млрд. евро и бележи ръст от 1.3% спрямо същия период на 2018 г.

"България е една от малкото държави по света, която може да се похвали, че има положително търговско салдо с Германия", каза премиерът. През 2018 г. стокообменът между двете държави достигна до рекордните 8 153 млн. евро и се очаква тази година да бъде над 9 млрд. евро.

За 2018 г. преките чуждестранни инвестиции от Германия възлизат на 105.4 млн. евро. Около 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с германско участие.

Германия е водещ туристически партньор на България сред страните от ЕС и е един от най-важните пазари за българския туристически продукт за 2018 г. Страната ни е посетена от над 850 000 германски туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Тони, честно заработени 20 лв за поста, коя немска фирма дава 3000-5000 лв заплата ( средна) в България, че не се сещам, и аз работя за международна фирма
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отлични условия- разбирай ниско заплащане и пълна д..искриминция на българския работник и служител....
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Условията са ни толкова отлични, че дори и емигрантите ни заобикалят, а инвеститорите направо са ни изтрили от картата.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиkсън изобщо, ама изобщо не е в час. Живее си в страната на желанията. Идвали заради него...Идват ВЪПРЕКИ теб, Тиk. Ако не беше ти и шайkата ти, щяха да идват много повече. Идвали заради пътищата и енергийната сигурност, дрън-дрън...Идват заради крайно ниската цена на труда, каквато друга няма в Европа. Че то в Сърбия и Беларус, дето не са в ЕС, вече печелят повече. Казвам го като партньор на немски инвеститор в България. Единствената причина за тях са ниските разходи, което не е добре за БГ.
78
0
 
21
 
! Отговори
Баце лъже кат манган преди 4 години
Баце вчера се скъса да се фали.Били сме първи в Европата по всичко,а София най добрата столица за живеене! Тоя кухарник не вижда ли,че за 10 лета два милиона се изнесоха,с най ниски заплати сме,най лошо здравеопазване сме,с най висока смъртност,с най лошо образование,с най голяма популация на мангани сме,които ги храним ние,с нито един осъден политик,с министър председател човек крадил коли,с министри крадили еврофондове! Бацее,баце живей в реалността!
77
20
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ей, маргинали, кеф ви прави да плювате по България!Вие не сте българи, а предатели!
76
1
 
34
 
! Отговори
Вициц преди 4 години
- Условията са ни добри - рече той, шегувайки се.- Наистина са добри - отговориха те, също шегувайки се.
75
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Условия отлични, заплати не толкова отлични и Фолцфаген идва. След това Тойота, може би и Мерцедес.Всички идват и всички бързо си отиват.Работната ръка се е изселила отдавна от България.
74
1
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
През 2050г. както е заложено в Евро-плана, България е най голямото бунище (извинете хъб за складиране и преработка на отпадаци), блестящ еко-грийн пример за една икономика която нищо не произвежда, а само преработва това което човечеството изхвърля! Спомага за намаляне на парниковите газове с колосалните 2% от общочовешките (но на населението замърсяването се е вдигнало с 500%, но това не е важно). Разбойко е доживотен цар на България в която са останали само от етноса на "инжинитери"!
73
1
 
10
 
! Отговори
избирател преди 4 години
То Тони Ех Тони, Тони дано е вярно,написаното от теб за теб!Многократно съм споменавал,че в частност съм добре платен,много добре,но.....Това не ми дава право да не бъда реалист и да не виждам ,как са нещата в действителност.На всичко отгоре съм от Варна.Какво ли е в Исперих?!Казваш днес си много добре?А утре?!И други са се опитвали да ръководят държави с лъжи и лозунги....
72
1
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
4. Разбойко почват да го канят на форуми да разказва как е превърнал България в пример за еко-грийн икономика с нула парникови газове! Всичко се преработва и праща в Европа, а остатъците се раздават на "инжинерите" да ги горят в кюмбетата си у дома, а това не е част от икономиката! Там ще си изпросва нови галения по тиквата и ще разписва с все повече държави *** (пардон, непотребните им неща) да се пращат тук за преработка защото даже цяла Европа няма да може да смогне на електората!
71
1
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ето каква била идеята на Разбойко:1.Развъжда видни "инжинери" по преработка на всичко в съставно "жилезо"2.Създаване на невиждана икономика на преработката. Всички непотребни неща от Европа се пращат на цена 2 евро на тон в България където хората от точка 1 преработват всичко до съставни елементи и всичко годно за повторна употреба се праща в Европа!3.Така хем Европа става по чиста,България става пример за еко-грийн икономика която чисти всичко,Разбойко получава погалване по тиквата от Гретка
70
25
 
8
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Поздравления за управлението на господин Борисов, бизнеса никога не е бил по-силен особено в София. Работя в немска фирма, където с лекота се изкарват от 3000-5000 лева на месец , с отлични социални придобивки и отлични условия за труд, факт е че в София безработицата вече е 0%, но и в провинцията става все по-лесно да си намериш работа за над 1000 лева, икономиката расте и само хейтъри, заблудени и неудачници ще го отрекат. Заплащането расте в пъти спрямо повишаването на цените на стоки услуги
69
1
 
21
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
Аз работих в немска фирма в сферата на индустрията с оборот около 7 милиарда евро в европейски мащаб и миналата година си биха камшика в Румъния под предлог, че сме малък пазар с лимитиран кадрови и икономически потенциал
68
2
 
24
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Условията в България щяха да са още по - добри, ако я нямаше Шайката на власт. Нормално е всяка Мутра да си хвали стоката. Спасението на България мина през оставката на ГЕРБ и конфискация на ограбеното от нея и олигарсите, които храни.
67
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 64Не са като немските инженери, нашите са видни "инжинери", факири на "жилезото" и майстори в преработката на всичко от готов продукт в скрап! Цялата немска икономика могат да захранят с преработени материали! От чисто нов хладилник ще вадят "жилезо" за половин нов които да се произведе! Ще сме по еко отколкото Гретка може да си представи! Тук цели орди електорат на Младежкото БКП ще преработват стоки до съставни елементи и ще ги пращат готови, рециклирани в Германия! Напълно грийн ще е!
66
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 64Цели 2 милиона "социално слаби" имаме бе? Те в Германия знаеш ли колко се радват на тях, точно като техните емигранти от арабския свят! Видни инжинери, лекари, доценти!Ти имаш ли си представа колко работни са тия? За 1/5 от времето за изграждане на завода нашите могат да го разграбят и продадат за старо "жилезо"!Такива факири в металообработването няма никъде по целия свят!*** ще направи икономика за чудо и приказ с верния си електорат!Европа ще дава пари за метал, а те ще крадат
65
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 63Може и да не знае грам чужд език, но за сметка на това знае отлично как да наруши всякаква етика като започне да ги прегръща и целува по устата като стари любовници! Какво да се прави, може да извадиш човека от селото, но селото от човека никога! Стари обичай от времето когато беше лична ореходържачка на Бай Тошко! Като види нещо, трябва да го целуне и прегърне, за да засвидетелства вечната си вяра в комунопитекските идеали (опа, вече не беше така, а новите му еврокомунопитекски идеали)!
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Буцка! Кажи им го на швабите.Колкото и да ми е гадно, винаги се кефя да си пусна телевизора и бате Бойко да ми каже, че всичко е шес
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои са тези отлични условия? Да не са слабограмотна и мързелива работна ръка, калпава инфраструктура, тромава администрация, корумпирана власт, кои?