Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!

Над 1400 германски фирми са представени в България
88
Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов определи като отлични условията за бизнес у нас пред германския бизнес.

"Неслучайно, според проучванията, 88% от германските фирми отговарят положително на въпроса дали отново биха инвестирали у нас", коментира той на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на германската икономика.

На разговора в Министерския съвет присъстваха представители на големи германски фирми, които искат да развиват и разширяват своя бизнес в България.

Перспектива за бъдещи инвестиции е интересът, проявяван от германски компании към сферата на транспортната инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, управление на води и отпадъци, машиностроене, производство на автомобилни части и детайли, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост и др., съобщиха от правителствената пресслужба.

Участниците в срещата приветстваха личната ангажираност на министър-председателя за увеличението на германските инвестиции в България.

"Връзките между двете държави са изключително добре развити. Над 1400 германски фирми, в които работят над 60 000 души, са представени в България. Развитието на нашите връзки е изключително позитивно", подчерта Януш Кулик, говорител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

Германия остава водещ външнотърговски партньор на България. За периода януари – август 2019 г. износът ни за Германия е в размер на 2,876 млрд. евро и бележи ръст от 1.3% спрямо същия период на 2018 г.

"България е една от малкото държави по света, която може да се похвали, че има положително търговско салдо с Германия", каза премиерът. През 2018 г. стокообменът между двете държави достигна до рекордните 8 153 млн. евро и се очаква тази година да бъде над 9 млрд. евро.

За 2018 г. преките чуждестранни инвестиции от Германия възлизат на 105.4 млн. евро. Около 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с германско участие.

Германия е водещ туристически партньор на България сред страните от ЕС и е един от най-важните пазари за българския туристически продукт за 2018 г. Страната ни е посетена от над 850 000 германски туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност са се впечатлили в момента, в който са видели, че премиер ни е мутра с нисък интелект, който грам чужд език не знае и затруднява дори собствения си преводач с владеенето на български.
61
2
 
20
 
! Отговори
V преди 4 години
От както герб и вмро са на власт най големия инвеститор в България е Ахмед Доган ;) А къде са ЕОН и фолксваген ??? А да Доган е по голям енергетик от ЕОН :))) вмро герб и дпс не са български партии ;)
60
4
 
28
 
! Отговори
Фолксваген преди 4 години
Вервайте му, условията са отлични. Ние затова избрахме да строим завод в Турция.
59
12
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Много мощна е руската хибридна машина!Хората без работа, по цял ден мислят каква лъжа да скалъпят!!
58
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До червен тролКак смееш да слагаш Младеко БКП и дясно е едно изречение. Разбойко е толкова десен колкото е мъж, с други думи нула! Кажи едно дясно решение за цялата му политическа кариера бе! Той е толкова ляв, че още малко и ще го обявим за клонинг на Бай Тошко! Макар, че с толкова Тошково ДНК в него не е изумително!
57
4
 
20
 
! Отговори
избирател преди 4 години
За 2018 стокообмена между двете държави е 8 милиона и е рекорд?!И сме първенци?!Леле майкоо......Чи те "Тамбукту",тряа са по голям стокообмен!!!
56
1
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Условията са ни отлични, но материала е малко калпав. То ако не беше калпав ние нямаше да сме на власт.Ти за калпав ли се имаш. Или вие сте най - кадърните калпазан, само другите които бачкат по 8 часа на ден са калпави?
55
3
 
10
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
до Радослав.:) Отиди пий едно кафе, полудяваш с тия комунисти. Минаха 30 години. Било каквото било. :) Докато не се появи друго дясно ще управлява Борисов. Никога хората няма да допуснат на власт БСП, ДПС и Атака втори път.
54
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До червения тролЯ си вижте Младежкото БКП бе! Свинетзила - внучка на национален предател и виден БКП-еец залюбила Баш Тиквондур и го уредила на сладка близаческа работа при вожда на БКП и затова сега той все я тика напред без значение, че и за бидон не става! Цвъчка Цвачева в ефир, лично си призна, че и тя дърта БКП чанта! Цвъчко Цвъчканчо и той избутан от злите комунопитеци да завърши средно, че мозъка му не му стигал да си завърже обувките! Да не подхващаме личната секс играчка на Бай Тошко!
53
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До червения тролЩото пък от Младежкото БКП не сте същите! 10 години една и съща опорка: Изберете нас комунопитеците, за да не са на власт комунопитеците! Злите комунопитеци убиха на вожда дядото, прадядото и незнам си кое още по 20 различни начина и той защото ги мрази стана лична секс играчка на най видния БКП-еец за да смучи директно от извора знания през кожената инжекция за това как да събори злото БКП и като падне да не си върне книжката и да не се откаже, защото видиш ли ги мразел!
52
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 45Синовете на капиталистите са избити от комунопитеците още през 1944г. когато започва съветското робство което продължава и до днес! Защото комунопитеците не са слизали от управлението от 1944 до сега! Дали са управлявали лично, чрез партията наследник БеСраПе или чрез разсейки на тумора които са като СраДеСра или Младежкото БКП (ГейЕРазБойко) и всички останали тумори като ДеПаСра и тем подобни, те са все на власт!
51
3
 
2
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
Колкото до ГРОБ, хареса ми като го видях! Като толкова ти пречи ще казвам на любимия ти бардак с истинското им име - Младежкото БКП!-А не ми пука на кой как викаш, само ти казвам кого копираш, че голям смях падна с изпадналите атакисти ония години. И като чета коментарите, тия от Атака си продължават да си пишат същите глупости и опорки.
50
1
 
20
 
! Отговори
Корпорация ГЕРБ преди 4 години
Условията са ни отлични, но материала е малко калпав. То ако не беше калпав ние нямаше да сме на власт.
49
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До червения тролКъде ти 1 милион гласоподаватели за Младежкото БКП? На последните избори избирателната активност беше под 50% и Младежкото БКП събра жалките 16% от реалните гласове!16% от 6 милиона избиратели не е 1 милион! 16% това е цялата подкрепа за Младежкото БКП + купените партьори от маалите + държавната хранилка където сте насадили цялата си рода!До 45 А кои е виновен? 10 години вече управлява личната ореходържачка на Бай Тошко, какъв според теб е Разбойко? Демократ ли бе?
48
1
 
20
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Ръст от... 1.3% .За толкова ли глупави и наивни ни смятат тези невежи герберунги?Ясно е че Фолксваген няма да дойдат при нас ,заради неграмотното управление на страната ни.Защо се опитват да ни лъжат тикварите?
47
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До червения тролПреди 1989 БКП има по малко от 1 милион членове, затова има поне 8 милиона други хора които не са били членове на БКП които могат да поемат управлението!Това, че другите са били такива не е извинение! По твоята логика, Бай Тиквондур трябваше още 1989г. да бъде публично разстрелян заедно с кумира му Бай Тошко по пример на румънците!Колкото до ГРОБ, хареса ми като го видях! Като толкова ти пречи ще казвам на любимия ти бардак с истинското им име - Младежкото БКП!
46
1
 
24
 
! Отговори
Абе преди 4 години
100 милиона инвестиции за страна като Германия са нищо. Ако бяха 2-3 милиарда, можеше да дръпнем малко напред.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радославабе не ви ли писна да пишете за БКП и комунисти 31 години след като падна режима ......все комунистите ви виновни ...все Те направили това направили онова....за 30 години свестни капиталисти не се ли родиха в тази държава.... и стига сте ми писали за синовете на комунистите ...къде са синовете на капиталистите....и не ми обяснявайте сега за държавна сигурност (ДС) ...сега си имаме пак държавна сигурност.....НСБОБ ли беше май ?не са комунистите виновни ...н
44
8
 
1
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
п.п. Нали ти е ясно, че не ГЕРБ, а ГРОБ започнаха и го използват предимно тия от Атака по времето на Орешарски, когато Волен и троловете му се оправдаваха из интернет за златния пръст. Та личите си, АМА МНОГО СИ ЛИЧИТЕ, С ТОВА "ГРОБ " ТРОЛОВЕТЕ НА АТАКА!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Спин (на английски: spin въртя се) е собственият момент на импулса на елементарни частици с квантова природа. За разлика от орбиталния ъглов момент, спинът не е свързан с движение в пространството, а е по-скоро вътрешна квантова характеристика на частицата, нямаща еквивалент в класическата механика."