Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!

Над 1400 германски фирми са представени в България
88
Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов определи като отлични условията за бизнес у нас пред германския бизнес.

"Неслучайно, според проучванията, 88% от германските фирми отговарят положително на въпроса дали отново биха инвестирали у нас", коментира той на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на германската икономика.

На разговора в Министерския съвет присъстваха представители на големи германски фирми, които искат да развиват и разширяват своя бизнес в България.

Перспектива за бъдещи инвестиции е интересът, проявяван от германски компании към сферата на транспортната инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, управление на води и отпадъци, машиностроене, производство на автомобилни части и детайли, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост и др., съобщиха от правителствената пресслужба.

Участниците в срещата приветстваха личната ангажираност на министър-председателя за увеличението на германските инвестиции в България.

"Връзките между двете държави са изключително добре развити. Над 1400 германски фирми, в които работят над 60 000 души, са представени в България. Развитието на нашите връзки е изключително позитивно", подчерта Януш Кулик, говорител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

Германия остава водещ външнотърговски партньор на България. За периода януари – август 2019 г. износът ни за Германия е в размер на 2,876 млрд. евро и бележи ръст от 1.3% спрямо същия период на 2018 г.

"България е една от малкото държави по света, която може да се похвали, че има положително търговско салдо с Германия", каза премиерът. През 2018 г. стокообменът между двете държави достигна до рекордните 8 153 млн. евро и се очаква тази година да бъде над 9 млрд. евро.

За 2018 г. преките чуждестранни инвестиции от Германия възлизат на 105.4 млн. евро. Около 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с германско участие.

Германия е водещ туристически партньор на България сред страните от ЕС и е един от най-важните пазари за българския туристически продукт за 2018 г. Страната ни е посетена от над 850 000 германски туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
28
 
! Отговори
Фактите са други преди 4 години
Отлива на капитали от България е огромен. Инвестициите са в пъти по-ниски от 2009, когато дойде Тиквата. Това са фактите.
21
2
 
23
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Кои са големите инвеститори и фирми от Германия бе? Кауфланд и ЛИДЛ, дето им е забранено да предлагат местни стоки и внасят *** от Германия за да го продават тук на цена като ново. Големите инвеститори, големите работодатели - 900 заплата бруто! Изправиха България за 2 месеца на крака и вече от чешмите ни тече течен шоколад, а от небесата валят суджуци с тоновете, че да има с какво да прокараме малцовите уискита с които ни заливат от Кауфланда!
20
0
 
27
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО преди 4 години
когато ТИКВАТА се крие под полата на МЕРКЕЛ за БИЛА, КАУФЛАНД, ЛИДЛ няма пречки. Най-хубавите терени в страната, най-изгодни условия за печалба и монополизъм. Българските производители са заставени да им продават за жълти стотинки. Хайде да си представим обратната ситуация - български търговец в Германия...
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие, гербавите комунисти почти не владеете членоразделната реч. Не ви се разбира какво искате да кажете. Не, че има смисъл да ви се разбира...
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и от Корея каза че щяли да дойдат да правят завод а те Хюндай си продават завода тук.
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ми пука за Русия гербав безумецо! Ако ще още днес да изчезне.Яко сте прости!Лилявек вие сте яко комунистите, че и по - зле. Мълчи поне!
16
1
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Германските Фирми са Фиктивни - регистрирани са в Германия от ДПС .Износа е Фиктивен и точат ДДС от Бюджета .
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кофти е а? Колкото и ревеш и тролиш България върви по своя европейски път и с всеки изминал ден се отдалечава от Русия и руската си обвързаност."Изобщо не ми пука за Русия гербав безумецо! Ако ще още днес да изчезне.Яко сте прости!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите фирми се оплакват от липса на специалисти и качествена работна ръка,а баце ги баламосва,че имаме отлични условия за бизнес.Какви,по-точно?
13
0
 
11
 
! Отговори
морски на ср.възраст преди 4 години
Толкова беден, чак скъсан немски турист, не съм виждал през целия си живот !!
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе всичко е ток и жица... Германският бизнес чака на опашка за да дойде в България, Англичаните мечтаят за жилище в България и т.н.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА ГО КАЗВА ГЕРМАНЕЦ!---Щом не го казва Путин, Комерсант или московски комсомолец не ми го хвали хаххахахаххахах
10
19
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Борисов е велик ръководител и държавник!ТОЧКА!
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те,ако те знаят какъв си лъжльо,през глава ще избягат.
8
13
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Връзките между двете държави са изключително добре развити. Над 1400 германски фирми, в които работят над 60 000 души, са представени в България. Развитието на нашите връзки е изключително позитивно", подчерта Януш Кулик, говорител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.ТОВА ГО КАЗВА ГЕРМАНЕЦ!
7
2
 
31
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Хахаха, Баце живее в някаква паралелна вселена, където всички го обичат и искат да правят бизнес тук. Истината е, че ФауВе отидоха при Султана, а вчера Хюндай казаха, че се изнасят.
6
2
 
24
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 4 години
Не че нещо, но у нас последните години няма сериозни инвестиции. Не говорим за халета от термопанели, които за 2 седмици се местят на друго място. Говорим за завод, голям завод, не за фаблики и цехове с по 10-20 човека персонал. Един имаше шанс да дойде, но сигурно са му искали 15% и... резултата е факт.
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги с Европа, никога с руския Гулаг !
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава промивка на мозъците в полза на управляващата хунта нямаше и по времето на Тошо!Разбрахме вече, че живеем в гербавия рай, можете да понамалите подмазването!---Кофти е а? Колкото и ревеш и тролиш България върви по своя европейски път и с всеки изминал ден се отдалечава от Русия и руската си обвързаност.
3
4
 
28
 
! Отговори
Станислав преди 4 години
Заради отличните ни условия и НИКАКВАТА корупция VW отиде в Турция.